Boete voorkomen auto sneeuwvrij maken

Boete voorkomen auto sneeuwvrij maken

10 februari 2021 2 Door Marìs

Boete voorkomen auto sneeuwvrij maken, het is verstandig om te doen. Want maak je je auto niet sneeuwvrij voordat je ermee gaat rijden, kun je een fikse boete krijgen.

Boete voorkomen auto sneeuwvrij maken

Boete voorkomen auto sneeuwvrij maken

Boete voorkomen auto sneeuwvrij maken, is verstandig om te doen. Je bent verplicht uit veiligheidsoverwegingen om je auto sneeuwvrij te maken voordat je ermee gaat rijden. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete van 259,- euro. Daar kwam onlangs ook een automobilist uit Alphen aan den Rijn achter. Hij had alleen op zijn voorruit een klein vierkantje vrij gemaakt en de zijraampjes snel een beetje schoner geveegd.

Leestip: Besparen met een auto, 5 tips!

Maar dat was niet genoeg, want het belemmerd je zicht en dus breng je de veiligheid van andere weggebruikers in gevaar. Het is verplicht om je voorruit en voorste zijraampjes schoon te hebben wanneer je gaat rijden. Maar vergeet ook niet om je lampen voor en achter (en richtingaanwijzers) sneeuwvrij te maken. Evenals je kentekenplaat. Doe je dit niet bij een van deze onderdelen, kun je een boete krijgen.

Voor je mede weggebruikers is het fijn als je ook je dak sneeuwvrij maakt, want wanneer je een beetje vaart maakt kunnen er brokken sneeuw van je dak afvliegen. Dat heb ik al regelmatig zien gebeuren. en ook dat kan gevaarlijk zijn voor je medeweggebruikers. Dus denk een beetje aan elkaar en maak je auto gewoon sneeuwvrij voordat je vertrekt! Dat kost je even wat minuutjes werk, maar zo weet je wel dat jij niet de veroorzaker zult zijn van ongelukken door rondvliegende sneeuw. Wel zo prettig.

Zelf was ik heel erg blij dat ik maandag altijd al vrij ben en dinsdag een vrije dag had. Maar ik ben samen met overige buren al dagen sneeuw aan het scheppen omdat het maar blijft sneeuwen. Ik heb ondertussen bijna iedereen uit de hele straat gezien in een paar dagen tijd. Want allemaal willen we die vervelende sneeuw weg hebben. Zelf ben ik al deels de sneeuwduinen bij de parkeerplekken weg gaan scheppen evenals een andere buurman.

Maar natuurlijk ook de stoep voor mijn huis en eigen tuinpaadje mochten niet ontbreken. Dat leverde gigantische spierpijn in mijn onderrug op, maar toch ging ik door, want de sneeuw moest gewoon weg. Ook net naast de stoep op de rijweg ben ik sneeuw gaan wegscheppen omdat daar sneeuwduinen lagen. Dat gooide ik aan de overkant tussen de bomen. Daar ligt het niemand in de weg. En op de weg wel. Zeker wanneer het ooit weer gaat dooien. Het gaf overigens wel een fijn gevoel dat ik niet de enige was die de sneeuw graag weg wil hebben uit de straat, maar dat alle buren zo’n beetje hun steentje bijdroegen.

Uiteraard heb ik gestrooid op de stoep en op mijn eigen terrein na het weghalen van de sneeuw. Ik haal het steeds weg als het vers is, dat werkt het beste, dan is er nog niks vastgevroren.

Leestip: Corrigeren en blijven plannen!

Hoe gaat het bij jullie met sneeuwvrij maken van je auto en stoep?

Boete voorkomen auto sneeuwvrij maken