Bonus 1 en loonsverhoging

Bonus 1 en loonsverhoging

19 december 2020 6 Door Marìs

Vandaag deel ik de bedragen met jullie van Bonus 1 en loonsverhoging. Want bij het salaris van december kregen we een eenmalige bonus van 0,5% én onze loonsverhoging met terugwerkende kracht.

Bonus 1 en loonsverhoging

Bonus 1 en loonsverhoging

Vandaag deel ik de bedragen met jullie van Bonus 1 en loonsverhoging. Want gisteren kon ik mijn loonstrook al downloaden, heerlijk op tijd deze keer! Want de 23e wordt het salaris pas gestort. Maar dat maakt wel dat ik vandaag al dit artikel kan schrijven.

Leestip: Mijn spaardoelen voor 2021!

Omdat ik bij my moneyzz nooit precies een specificatie van mijn loon deel, vond ik het leuk om nu eens een apart artikel te schrijven over mijn bonus (nr 1 van de 3) en loonsverhoging die ik met terugwerkende kracht krijg uitbetaald. Bonus nr 2 volgt in januari en nr 3 in juni. Bonus nr 2 is de corona-bonus.

Ik zal beginnen met mijn loonsverhoging. Daarover staat: Herberekening 1-7-2020 maandsalaris, vervolgens een bedrag van 49,79 euro en daaronder een herberekening over mijn plus uren van 9,,05 euro. Alleen begrijp ik niet waarom er alleen een herberekening staat voor 1 juli, het zou duidelijker zijn als ze zeggen 1 juli, 1 okt en 1 dec. Dan weet je tenminste of je compleet bent, of dat de rest pas volgende maand komt. Ik hou van duidelijkheid op een loonstrook.

Dan gaan we over naar de bonus. Onder de streep stelt het vrij weinig voor. Het lijkt leuk als je ziet staan 38,70. Maar vervolgens gaat daar nog 15 cent vanaf voor een PAWW premie (stom iets waar ik nooit om gevraagd heb, maar wat wel verplicht is). En dáár gaat vervolgens dan weer 13,36 loonheffing BB vanaf (bijzondere belasting?). Onder de streep hou je dan dus maar 25,19 euro over. Ik vind dat altijd zo lullig overkomen. Dan denk je eerst; oh lekker bijna 40 euro extra. om Vervolgens krap 25 euro over te houden. Maar goed. Beter 25 euro dan niks natuurlijk.

Toch blij!

Wat dat betreft ben ik blij dat ook de herberekening van mijn loon/ loonsverhoging erbij zat, want dat was onder de streep 42,29 euro. En als je die 2 bedragen bij elkaar optelt is dat toch even mooi 67,48 euro. En dat bedrag lijkt tenminste wél ergens op! Over het totaalbedrag qua salaris van deze maand ben ik wel erg tevreden, want het is weer net een paar tientjes meer dan waar ik op rekende. Dat komt doordat ik altijd voorzichtig reken. Liever verrast worden met meer dan een tegenvaller, omdat je meer dácht te krijgen.

Ik heb voor dit extra bedrag niet een directe aparte bestemming. Dit omdat december mijn laatste inkomsten zijn van 2020 en ik nog bezig ben om mijn spaarrekeningen weer zoveel mogelijk aan te vullen. Ik probeer deze maand zoveel mogelijk geld terug te zetten wat ik van mezelf geleend had om mijn auto te kunnen kopen. Hoe dat uiteindelijk afloopt, daar zal ik nog een apart artikel over gaan schrijven. Want het is wel leuk om te lezen hoe ik er na een halfjaar bikkelen voor sta wat dat onderwerp betreft!

Leestip: Nieuwe CAO!

Valt een kleine bonus of loonsverhoging jou soms ook een beetje tegen omdat je in eerste instantie vergeet dat er nog geld vanaf gaat?

Bonus 1 en loonsverhoging