Boodschappen budget omhoog

Boodschappen budget omhoog

18 juli 2020 9 Door Marìs

Boodschappen budget omhoog. Uit analyse van het CBS blijkt dat de boodschappen in maart 2020 3,2 procent duurder waren dan in maart 2019. De prijzen blijven stijgen.

Boodschappen budget omhoog

Boodschappen budget omhoog

Boodschappen budget omhoog. Heel lang was mijn persoonlijke budget 100 euro per maand. Daarnaast heb ik een ‘extra’ potje voor dingen die je niet vaak koopt zoals wc papier, deodorant, tandpasta enzovoorts. Dus dat kocht ik niet van dat budget maar betaalde ik uit een ander potje. Dat doe ik overigens nu nog steeds op die manier omdat ik dit prettiger vind werken.

Leestip: Spaardoelen 2020 bijgesteld!

Uit analyse van het CBS blijkt dus dat de boodschappen in maart 2020 3,2 procent duurder waren dan in maart 2019. Zelf had ik dit ook al door. Natuurlijk niet dat het 3,2 procent was, maar wel dat ik niet meer uit kwam met mijn 25 euro per week. Ik kwam vaker te kort, dan dat ik geld over hield, of kon bepaalde voorraad dingen niet meer kopen. Omdat ik een ‘extra boodschappen’ spaarpotje heb, haalde ik daar dan geld uit, maar de laatste tijd haalde ik daar vaker geld uit, dan dat er geld bij kwam en dat is een teken dat het budget niet meer toereikend is.

Daarom heb ik besloten om mijn budget met 20 euro per maand op te hogen. Vanaf nu wordt dat dus 120 euro per maand aan boodschappengeld (voor een alleenstaande). We zullen zien hoe dat gaat! Dit komt neer op 30 euro per week. Uitgaande van 4 weken per maand. Dus hierdoor verwacht ik weer een stuk meer ruimte te krijgen en wél weer elke week iets van voorraad te kunnen kopen wanneer ik dat nodig heb.

Enkele keren (meestal maximaal 2x) per jaar neem ik wat extra geld op, wat ik in mijn ‘extra’ en ‘extra boodschappen’ spaarpotje stop. Meestal betaal ik inkopen van voorraad (wanneer ik in 1x veel koop) uit dat spaarpotje, maar ook boodschappen voor mijn verjaardag en/ of de feestdagen.

Heb jij je boodschappen budget ook al opgehoogd? Of had je niet zo’n strak budget en kom je nog gemakkelijk uit?

Boodschappen budget omhoog