Bruiloft cadeau

Bruiloft cadeau

12 februari 2022 11 Door Marìs

Omdat ik recent in de bruiloftssfeer zat vroeg ik mij af; wat geef jij uit aan een bruiloft cadeau? Even makkelijk gesteld; hoeveel geld zou jij cadeau geven?

Bruiloft cadeau

Hoeveel geef jij uit aan een bruiloft cadeau? Als je dus geld cadeau geeft? De meeste mensen vragen natuurlijk gewoon geld voor hun bruiloft, is mijn ervaring. Logisch ook, het is ten slotte nogal duur. En wellicht ga je ook voor het eerst samen een huis inrichten of kopen, dan is geld ook altijd erg welkom.

Leestip: Hoe startte jij met beleggen?!

Recent had ik dus een bruiloft. De tweede in mijn hele leven. De eerste was de bruiloft van een vriendin van mij, die is inmiddels alweer bijna 10 jaar getrouwd. En recent de bruiloft van mijn nichtje die ging trouwen. En ook voor het eerst samenwonen. Dus zij vroegen geld, zodat ze dingen voor de inboedel kunnen kopen. Heel begrijpelijk, want het leven is me toch duur! En een inboedel kopen ook. Zeker als je gelijk een beetje goede kwaliteit wilt.

Maar daardoor kwam ik op het onderwerp; hoeveel geld zou jij cadeau geven op een bruiloft? En maak jij nog onderscheid tussen een vriendin of familie? Voor mij ligt het eraan wat voor familie het is. Ik zou voor bijvoorbeeld mijn moeder of broer/ zus meer over hebben dan voor verdere familie zoals ooms/ tantes/ neefjes/ nichtjes. Die vallen voor mij in dezelfde categorie als vrienden en kennissen, omdat ik geen intensief contact met ze heb. Zou ik dat wel hebben, dan ligt het misschien weer anders.

Op moment zou ik niet zo uit mijn hoofd even een bedrag kunnen noemen wat ik aan bijvoorbeeld mijn moeder cadeau zou geven. Maar aan vrienden/ kennissen en familie die wat verderaf staat zou ik 50 euro geven. Dat is een goed bedrag waar je wel écht iets aan hebt. Zeker wanneer je er je inboedel mee wilt gaan kopen. Zover ik weet zijn er 120 gasten uitgenodigd, die allemaal in de kerk passen. Dus stel dat je van 60 mensen 50 euro krijgt, heb je toch al 3000 euro. Daarvoor kun je zeker wel je inboedel gaan kopen. Een goede bank en bed zijn natuurlijk het duurste. Hoewel het er met alles natuurlijk maar net aan ligt wat voor eisen je eraan stelt.

Bruiloften vind ik toch altijd iets moois en bijzonders. Daar mag je best een beetje extra aan uitgeven. Met een verjaardag zou ik namelijk echt geen 50 euro cadeau geven. Maar met een bruiloft geef je altijd gewoon net even iets meer. Zo kun je mensen wel een hele mooie start geven. En hoe leuk is het als je daar dan op bezoek komt en ze laten zien wat ze allemaal gekocht hebben van het geld wat ze tijdens de bruiloft cadeau gekregen hebben!

Bij deze bruiloft werd er ook een groepscadeau gegeven; het eerste jaar van hun huwelijk elke week een bos bloemen, via een bloemenabonnement. Om hun eerste jaar al wat fleur te geven. Hoe leuk verzonnen! Bloemen zijn altijd gezellig. Hier werd 4 euro per gast voor gevraagd. Een heel leuk idee als extraatje als je het mij vraagt.

Aan welke mensen zou jij net iets meer cadeau geven tijdens een bruiloft? En hoeveel zou je geven? En hoeveel zou je geven aan de overige mensen hun bruiloft? Ik ben namelijk heel benieuwd hoeveel geld jullie eigenlijk over zouden hebben voor een bruiloft! Want naar mijn idee is 50 euro wel een algemeen bedrag wat veel mensen in hun hoofd hebben als mooi bedrag voor een bruiloft, maar wie weet zit ik er ook wel compleet naast.

Leestip: Jouw uitjes budget!

Hoeveel geld zou jij cadeau geven bij een bruiloft? En aan wie zou jij nét even iets meer geven, of misschien flink veel meer geven?