Budget voor kaarsen

Budget voor kaarsen

16 februari 2022 4 Door Marìs

Heb jij een budget voor kaarsen? Meestal in de wintermaanden branden we veel kaarsen. Geurkaarsen of waxinelichtjes, of gewone stompkaarsen.

Budget voor kaarsen

Dat alles bij elkaar kost nog best wel wat en daarom vroeg ik mij af; heb jij een budget voor kaarsen? Of eigenlijk; van welk budget betaal jij kaarsen?

Leestip: Stap voor stap sparen!

Zelf heb ik een voorkeur voor kaarsen in glas, dit mogen zowel gewone kaarsen zijn als geurkaarsen, want ik vind het gezellig om een groepje diverse kaarsen bij elkaar neer te zetten. Daarnaast heb ik ook wat waxinelichtje houders, waarin ik waxinelichtjes brand.

Vooral in de wintermaanden brand ik extra veel kaarsen, dit komt mede doordat ik op dit moment nog geen verwarming in huis heb en door kaarsen te branden stijgt de temperatuur in de kamer ook een klein beetje. Maar daarnaast ook omdat de wintermaanden gewoon donkere maanden zijn, waarin een extra lichtje en extra gezelligheid altijd welkom zijn.

Kaarsen branden vind ik dan niet alleen maar iets voor in de avond, maar ik doe dat ook rustig overdag. Zeker wanneer het een donkere grijze dag is, want daar vind ik geen bal aan. Dan voel ik me al snel een beetje down. Als ik dan lekker de kaarsen aansteek is het ineens gelijk gezellig. Maar hoe vaker je je kaarsen aansteekt, hoe sneller ze op raken natuurlijk. En daarom vroeg ik mij ineens af hoe jullie tegen kaarsen aan kijken.

Hoe vaak koop jij kaarsen? En van welk budget betaal jij dat? Reserveer je speciaal geld om (geur)kaarsen te kopen? Of koop jij regelmatig bijvoorbeeld een zak waxinelichtjes als je boodschappen doet en betaal je het daarom ook van je boodschappen budget? En heb je vooraf een bedrag in je hoofd wat je wilt uitgeven aan kaarsen? Of maakt het je niet uit en kijk je per keer wat je eraan uitgeeft?

Zelf verschilt dat bij mij nogal. Meestal heb ik wel een apart budget. Ik zie van tevoren wanneer ik kaarsen nodig heb, en wat voor soort kaarsen. De waxinelichtjes probeer ik altijd alleen maar te kopen wanneer ze in de aanbieding zijn, anders vind ik het al snel te duur worden. Ik hoop altijd de variant waxinelichtjes met 8 uur brandtijd, anders blíjf je kaarsjes weggooien die leeg zijn. In de winter koop ik ze dus extra vaak, terwijl ik ze in de zomer maanden lang niet koop.

Wat geurkaarsen betreft, of kaarsen in glas, daarvoor reserveer ik eigenlijk altijd een budget als ik naar bijvoorbeeld het tuincentrum ga. Of naar Ikea. Ikea heeft betaalbare geurkaarsen in glas met zo’n 40 uur brandtijd. Dus als ik daarheen ga, reserveer ik altijd ongeveer 10 euro, zodat ik 5 kaarsen kan kopen. Wat betreft het tuincentrum, dat is weer een ander verhaal, daarbij kijk ik gewoon per keer hoeveel ik reserveer. Maar eigenlijk heb ik dus altijd wel een apart budget voor kaarsen, omdat ik van tevoren weet dat ik ze ga kopen. En áls ik kaarsen koop, dan sla ik ook meestal meteen een hele rits kaarsen in, zodat ik er weer een hele tijd mee vooruit kan.

Wat betreft de kaarsen in glas die geen geur hebben, zoals de rode op de foto. Deze zijn in bulkaantal te koop bij bol. Daar besteed ik nog wel eens mijn cadeaubonnen aan. Hoe ga jij om met kaarsen? Vindt jij het ook zo gezellig om kaarsen te branden in de wintertijd?

Leestip: Fuck you money!

Wat voor soort kaarsen brand jij het liefste?

Budget voor kaarsen