
Buffer herstellen
Ik moet mijn buffer herstellen. Dat is wel duidelijk. Deze zomer heb ik diverse keren geshopt en op het laatst was mijn kledinggeld al op, maar had ik mijn kleding nog niet genoeg aangevuld. Omdat het zomerkleding betrof, besloot ik wel door te shoppen en mijn buffer later weer aan te vullen.
Buffer herstellen
In dit artikel vertel ik jullie waarom ik mijn buffer moet herstellen en hoe ik dat ga doen. Ik moet mijn buffer flink gaan herstellen want ik heb diverse keren geld eruit gehaald. Voor; kleding, een nieuwe gereedschapskist (van de oude hield ik ineens de deksel in mijn handen), wandlampje voor de logeerkamer, ondergoed en nachthemden moesten aangevuld en vervangen worden, het geld voor de muurstickers haalde ik uit dit potje en tot slot ook het geld wat ik nog te kort kwam voor mijn nieuwe iPhone.
Leestip: Dankbaar zijn helpt je financieel verder!
Stukje bij beetje was ik al steeds mijn buffer weer aan het aanvullen, dit deed ik vooral als er wat extra geld binnen kwam of als ik bijvoorbeeld weer wat zegelboekjes vol had. Recent liet ik bijvoorbeeld 20 euro winst uitbetalen vanuit mijn crypto account, ik had 10 euro op een spaarkaart gepaard van een supermarkt waar ik niet zo heel vaak kom, ik liet 2x aan AH zegelboekje uitbetalen. En zo zit je dan toch alweer op meer dan 100 euro wat je in 1x terug kunt zetten.
Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via mijn link, krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald gewoon het normale bedrag. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt!
Wanneer gaat er geld uit
Soms haal ik geld uit mijn buffer als ik in een ander potje niet genoeg geld heb zitten. Zo was bijvoorbeeld mijn kledingpotje al leeg, maar had ik nog wel echt zomerkleding nodig, ik wilde nu eindelijk eens doorpakken met mijn kleding aanvullen en daarom maakte ik de keuze om dat ook gewoon te doen en dat vanuit mijn buffer te betalen. En het geld later weer terug te zetten. Want ook voor dat soort dingen heb ik een bufferrekening. Ik vind het prima om mijn buffer daarvoor te gebruiken als dat zo uit komt. Omdat dit situaties zijn die bij mij niet vaak voorkomen.
Later kwam ik tot de conclusie dat ik toch al wel erg veel ondergoed weg had moeten gooien vanwege slijtage. Dus dat ook dat aangevuld moest worden. En ook mijn nachthemden waren al jaren oud en inmiddels versleten. Ze gaan steeds vaker stuk, dan repareert mijn moeder ze wel weer, maar de gaten worden nu zo groot dat het bijna niet meer te maken is. En ik ben niet de meest makkelijke persoon, want het moet dan weer aan diverse eisen voldoen, anders vind ik het niet lekker zitten.
Dus het was even een zoektocht. Voorheen kocht ik ze bij de Wibra, maar blijkbaar zijn ze ze anders gaan maken, waardoor ze nu erg krimpen tijdens het wassen. Dan vind ik ze te kort worden, zeker voor de winter. Voor het tussenseizoen kan het wel prima. Inmiddels heb ik op de markt zowel zomernachthemden als winternachthemden gekocht. Voor het tussenseizoen haal ik ze gewoon bij de Wibra.
Soms verandert je plan
Natuurlijk was de iPhone de grootste klap. Want ik haalde 660 euro uit mijn buffer om mijn iPhone te kunnen betalen. Het totale bedrag wat ik op dit moment (dat ik het artikel schrijf, voordat de inkomsten van september er zijn) nog terug moet zetten is 1005 euro.
Nu was ik natuurlijk eigenlijk van plan om me te gaan focussen op de ‘aankopen’ rekening. Maar voordat ik dat ga doen, wil ik toch eerst het geleende geld terugzetten op mijn bufferrekening. Anders dan loop ik voor mijn gevoel met 1-0 achter. Ik heb wel besloten om niet eerst door te sparen tot 6000 euro op mijn bufferrekening, maar om gewoon terug te zetten wat ik geleend heb.
Daarna ga ik me dan focussen op de aankopen rekening, zoals ik laatst in mijn artikel schreef. Ik hoop mijn buffer eind dit jaar, 2022, hersteld te hebben. Of dat gaat lukken is even afwachten en natuurlijk laat ik jullie weten wanneer het gelukt is! Zo gaat bijvoorbeeld ook mijn verjaardagsgeld hierheen en als ik rond de kerst geld mocht krijgen of winnen met de december kraskalender.
Leestip: Waarom niet gewoon allebei?!
Waarvoor gebruik jij jouw bufferrekening allemaal? Ik voor; onverwachte rekeningen, of als in een ander potje te weinig geld zit. Voorheen gebruikte ik hem ook als potje voor apparatuur wat vervangen moest worden. Daar heb ik nu een apart potje voor, omdat je gewoon weet dat je apparatuur te zijner tijd moet vervangen.
Ik heb een “noodpotje” voor echt onvoorziene uitgaven die niet van de lopende rekening betaald kunnen worden op dat moment. Bijvoorbeeld een duurder item als een stofzuiger/koelkast, maar ook een duur paar schoenen bijvoorbeeld. Hier heb ik altijd 1500 euro op staan. Wanneer er een bedrag af is gegaan, vul ik deze dan ook als eerste weer aan en moeten de andere potjes wachten. Zo voelt het voor mij rustiger dan wanneer ik stukje bij beetje dit potje weer aanvul met de andere potjes.
Soms heb je ineens heel veel kleding nodig ( sokken ondergoed etc ) en dan ook een hele poos weer niet. Dat is heir net zo hoor.
Sokken en ondergoed zijn altijd van die dingen; zonde van je geld. Je hebt ze nodig, maar leuk is het niet om aan te schaffen. Handig zo’n potje! Zo ben ik blij met mijn ‘aankopen’ potje. Ik zal blij zijn als ik dit potje ook goed heb kunnen vullen.
Ik zet nu geld opzij op mijn bufferrekening voor onze nieuwe keuken.
Mijn ouders wilden daar ook aan meebetalen wat ik erg lief vind.
Ik kan niet wachten tot die geleverd en gemonteerd wordt. Hebben we eindelijk een vaatwasser en een goede kookplaat.
We hebben nu een 1 fase inductieplaat, maar dan kan maar 1 pit op een hoge stand. Als ik meerdere dingen wil koken moet dat dus om de beurt. Erg irritant.. 😑
Dat klinkt als een heerlijk vooruitzicht! Weet je al wanneer de keuken komt?
[…] Leestip: Buffer herstellen! […]