Contract verlengd en meeruren omgezet

Contract verlengd en meeruren omgezet

27 februari 2021 11 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie mijn artikel; contract verlengd en meeruren omgezet. Dit was een belangrijke week op mijn werk, en dat heeft alles met geld te maken!

Contract verlengd en meeruren omgezet

Contract verlengd en meeruren omgezet

Ik vertel jullie vandaag; contract verlengd en meeruren omgezet. Om dan maar eerst meteen met het goede nieuws te komen: mijn contract is weer een jaar verlengd! Ik verwachtte al dat het deze week, of volgende week zou gebeuren. En toen kwam de mail; werk een uw workflow!

Leestip: 1 dag minder!

Eerst dacht ik even snel; huh alweer een nieuwsbrief? Maar toen ik hem opende zag ik het verzoek om mijn contractverlenging te bevestigen. Toen dacht ik: Oja! Dan hebben ze altijd zo’n raar onderwerp in de mail staan! Dus ik heb het natuurlijk meteen bevestigd. Zo was dat snel geregeld. Ik zag dat mijn teamleider het verzoek woensdag al gedaan had en donderdag had mijn nieuwe baas het verzoek goedgekeurd, waardoor ik dus de mail kreeg met de vraag om het te bevestigen. Dat deed ik meteen en dan wordt het doorgestuurd naar HR, waarna je al snel een bevestigingsbrief ontvangt via de email.

Het blijft 12 uur per week, wat betekent dat ik weer een jaar lang extra geld ontvang. En zelfs nog 1 maand meer dan ik verwacht had. Want vorige keer toen je nog na 2 jaar eruit moest was mijn 2e contract maar 11 maanden. Deze keer is mijn laatste contract gewoon 12 maanden, dus dat is 1 maandje meer salaris dan waar ik op gerekend had. Lekker!! Dit betekent ook dat ik vanaf mei weer omhoog ga qua salaris, omdat ik dan in schaaljaar 5 terecht kom. Nu zit ik nog in schaaljaar 4.

Meeruren omgezet

Vandaag regelde ik bij een van de teamleiders dat mijn meeruren omgezet worden in vrije tijd, in plaats van dat de uitbetaald worden. Ik heb behoefte aan meer verlof dan dat ik normaal krijg, dus doe ik dat op deze manier. Zo kan ik lekker tussendoor af en toe eens een dinsdag vrij nemen, bijvoorbeeld eens in de maand.

Op die vrije dinsdag, kan ik mezelf dan weer extra focussen op mijn online verdiensten, dus winwin! Mijn lichaam raakt minder vermoeid doordat ik extra vrij ben van de post, en 1 dag minder vroeg op hoef te staan, maar ik verdien dan toch extra geld. Ik heb er echt helemaal zin in om uit te gaan vinden hoe dit mij bevalt. Als dit mij namelijk goed bevalt dan laat ik mijn contract voor wat het nu is.

Het geld dat ik dan extra verdien, kan ik voornamelijk in de verbouwing stoppen, zodat er komend jaar/ volgend jaar echt dure dingen kunnen gebeuren. Zoals de (achter)tuin en zonnepanelen. Omdat ik dit jaar (t/m april 2022) ook nog bij de post mag blijven werken verdien ik nog dubbel. Hierdoor is het gemakkelijker om nu de hele dure klussen aan te pakken, dan wanneer ik straks niet meer bij de post werk. Dus dat is het plan!

Leestip: Mijn inkomstenbronnen!

Het was dus een hele fijne week met én contract verlenging én meer vrije tijd geregeld. Wat voor contract heb jij op dit moment? Of ben je al volledig zzp’er?

Contract verlengd en meeruren omgezet