Crowdfunding hoe staat het er nu voor

Crowdfunding hoe staat het er nu voor

11 april 2020 6 Door Marìs

Crowdfunding hoe staat het er nu voor. Vandaag kunnen jullie lezen hoe het er nu voor staat met mijn crowdfunding projecten. Ik heb recent namelijk 2x een update bericht gekregen.

Crowdfunding hoe staat het er nu voor

Crowdfunding hoe staat het er nu voor

Crowdfunding hoe staat het er nu voor. Recent heb ik 2x een update bericht gekregen over de stand van zaken. De eerste mail betrof een project waarin ik geïnvesteerd had vlak voordat het virus hier opdook. Dat was de Mambo beach club. Zij hebben aangegeven dat de terugbetaling gewoon kan gaan starten vanaf deze maand zoals gepland.

Zij hadden namelijk ingepland om deze weken dicht te zijn en te verbouwen, dus dat is meegenomen in hun budget. Daarom starten zij eind deze maand gewoon met de eerste terugbetaling. Dus dat betekend dat ik dan mijn 7 euro (met 9 cent) ga ontvangen. Helemaal prima dus! Daarnaast zijn zij voor hun inkomsten ook niet afhankelijk van deze beach club, dus nog een pré wat mij betreft. Zij zijn ook erg ervaren en weten dus precies hoe het horeca leven in elkaar zit, wat mij altijd al aanspreekt wanneer ik dat lees voordat ik investeer. Dat was het dus wat betreft mijn 3e project.

Leestip: Mensen die ‘rijk zijn’ in hun naam hebben!

Update

Dan kreeg ik nog een mail van het platform zelf. Met een beetje uitleg over de horeca wereld en hoe het er nu voor staat wat projecten betreft. Zij hadden alle projecten per direct on hold gezet zodat de horeca zaken wat lucht zouden krijgen om andere dingen te regelen, die nu ineens heel snel geregeld moesten worden vanwege deze crisis. Denk aan afspraken maken met leveranciers e.d. Dit betekend dat alle termijnen gewoon opschuiven vanaf het moment dat ze weer gaan betalen. Dus wij als investeerders lopen niks mis door deze actie. Ondanks het stop zetten van de verplichting tot betaling waren er toch wat projecten die betaald hebben en dat gaat binnenkort uitbetaald worden. Geen idee of dit ook een van mijn andere 2 projecten betreft.

Daarnaast zijn er een paar projecten die het verzoek gedaan hebben tot het vervroegd aflossen van de leningen. Mocht dit een van mijn projecten betreffen hoor ik dit uiteraard nog. Naar verwachting zullen ondernemers eind deze maand hun eerste uitkering ontvangen vanuit de overheid. Daarmee kan ook voor de meeste projecten weer het aflossen hervat worden. En daarover zijn zij geïnformeerd. Hier en daar zal soms maatwerk nodig zijn, schreef het platform. Dit wordt per project naar de investeerders gecommuniceerd.

Kansen

Er zijn ook ondernemers die juist nu kansen zien, bijvoorbeeld voor een verbouwing, omdat ze toch al verplicht dicht zijn. En daarom zullen er ook nieuwe projecten online blijven komen. Uiteraard wordt iedereen gecheckt op weerbaarheid. De grootste kosten voor de horeca zijn hun personeel, dat wordt gecompenseerd. En dan natuurlijk nog hun huur (lijkt mij). Maar in elk geval is het lang zo slecht nog niet als het lijkt (op dit moment, voor mijn projecten). Met crowdfunding kun je dromen waar maken, vandaar ook de wolkjes op de foto.

Wie weet krijg ik dus vanaf volgende maand weer gewoon al mijn terugbetalingen gestort. Maar in elk geval wordt er 1 project gewoon afgelost van de 3. Dus daar ben ik al erg blij mee. Ik vind het fijn om zo goed op de hoogte gehouden te worden. En natuurlijk ook om positief nieuws te lezen! Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat het gewoon weer goed gaat komen. Helemaal nu de cijfers van het virus er ook weer positiever uit gaan zien.

Hierom heb ik dus ook besloten dat ik gewoon geld ga blijven wegzetten om te investeren, zoals mijn plan was. Dit blijf ik gewoon maandelijks doen. Ik heb nog 1 maand in te halen, maar ook dat komt goed met mijn salaris van mei (denk ik, april wordt het waarschijnlijk net niet).

Leestip: Slechte geldadviezen! 

Hoe staan jouw crowdfunding projecten ervoor?

Crowdfunding hoe staat het er nu voor