Crowdfunding tussenstand en nr 7

Crowdfunding tussenstand en nr 7

22 november 2020 6 Door Marìs

Vandaag kunnen jullie lezen over mijn crowdfunding tussenstand en nr 7 project. Want inmiddels heb ik al in 7 projecten geïnvesteerd. Waarvan de laatste 2 heel recent zijn.

Crowdfunding tussenstand en nr 7

Crowdfunding tussenstand en nr 7

Vandaag vertel ik over mijn crowdfunding tussenstand en nr 7. Ik investeerde namelijk vlak voor dit weekend in project nr 7 (afhaal en bezorg wok op station Hollands spoor) en wil met jullie delen wat ik nou betaald krijg per project. Om te beginnen moet ik dan vertellen dat ik per project 500 euro investeer, op dit moment. Wellicht verhoog ik dat bedrag in de toekomst nog. Maar voor nu vind ik dat een prima bedrag.

Leestip: Geldgedachten, stappen voor verandering!

Normaal gesproken betaald elk project maandelijks uit en krijg ik op diverse data in de maand dus geld op mijn rekening gestort van de projecten. Ik vind het een hele fijne manier om maandelijks geld op mijn rekening gestort te krijgen, zonder dat ik daar zelf actie voor hoef te ondernemen.

Vanwege corona wordt er t/m december alleen rente betaald over de meeste projecten. Het kan zijn dat een enkel project wel gewoon het hele bedrag overmaakt, dat zie ik dan vanzelf. Ze zijn er in principe namelijk van vrijgesteld. Maar aangezien er genoeg projecten zijn die gewoon doorgang vinden, omdat ze werken met afhalen en bezorgen, kan ik mij voorstellen dat ze liever gewoon doorbetalen zodat ze uiteindelijk sneller van hun lening af zijn.

De bedragen per maand

  • Project nr 1 is: 10,26 euro
  • Project nr 2 is: 11,97 euro
  • Project nr 3 is: 12,09 euro
  • Project nr 4 is: 11,97 euro
  • Project nr 5 is: 15,67 euro (moet nog beginnen met aflossen)
  • Project nr 6 is: 12,21 euro (moet nog beginnen met aflossen)
  • Project nr 7 is: 12,09 euro (moet nog beginnen met aflossen)

In totaal als ze allemaal begonnen zijn met aflossen (en weer open) levert mij dat dus 86,26 euro per maand op. Ik zie alle investeringen namelijk in eerste instantie als uitgaven. Want het geld is weg en ik kan het niet meer in zijn geheel gebruiken.

Op dit moment

Op dit moment gebruik ik dat geld nog per maand voor welk doel mij op dat moment uit komt, wat nu vooral betekend geld wat ik van mezelf voor de auto leende terugzetten. Maar vanaf januari ga ik het herinvesteren, omdat ik mijn maandelijkse investeringsbedrag dan omhoog ga gooien. Zo wil ik bereiken dat ik per saldo niet meer uitgaven heb aan investeren, maar wel mijn investeringen kan uitbreiden waardoor het bedrag wat ik zelf investeer vanuit salaris steeds wat lager wordt en uiteindelijk zelfs niks meer is.

Vanaf dat moment blijf ik natuurlijk lekker verder investeren, maar hoop ik meer op mijn rekening gestort te krijgen, dan dat ik investeer zodat ik het echt als inkomsten kan gaan gebruiken. Daarom werk ik er nu zo hard aan om lekker door te blijven investeren. Maar wel alleen in projecten waarin ik goed vertrouwen heb dat zij deze crisis wel door zullen komen. Afhalen en bezorgen is immers onwijs populair en de laatste jaren (voor de crisis) al steeds populairder geworden. Sommige mensen geven honderden euro’s per maand uit aan eten bestellen/ bezorgen. Die hoop er tzt aan te verdienen 😉

Leestip: Mijn weg met investeren en beleggen!

Wat is jouw favoriete eten om te laten bezorgen of om af te halen? Die van mij toch wel Chinees! Maar moet ik onderweg iets eten, dan pasta of patat.

Crowdfunding tussenstand en nr 7