Crowdfunding update april 2023

Crowdfunding update april 2023

5 mei 2023 0 Door Marìs

Je leest nu mijn crowdfunding update april 2023. Want er is weer een update te melden omtrent een project waarin ik geïnvesteerd had.

Crowdfunding update april 2023

Crowdfunding update april 2023

Onlangs kreeg ik een crowdfunding update april 2023, want een tijdje terug was een project failliet gegaan. Dat ging om een Sushi-tent, maar omdat er al beslag gelegd was op het een en ander, bleef ik wel gewoon uitbetalingen ontvangen. Totdat zich een andere schuldeiser meldde.

Leestip: Zo spaar jij ook 30.000 euro!

Dat gaat dan via de rechtbank en het geld bevriest dan even als het ware. Om het maar zo te omschrijven. Dat is nu afgehandeld, en daarom heb ik per april weer een maandelijkse termijn ontvangen. De betalingen hebben 6 maanden stilgestaan, dus die 6 maanden worden gewoon opgeteld bij de periode die ze nog verschuldigd zijn aan de investeerders. De fijne details weet ik er allemaal niet van, mede doordat ik mij er verder niet zo in verdiep. Mijn instelling is echt; ik zie wel wat ik per maand ontvang.

Je wordt in elk geval wel heel goed op de hoogte gehouden via emails als er weer stappen gedaan zijn in zo’n proces. Die info lees ik allemaal, maar daarna laat ik het ook weer los. Je kunt je leven ook niet plannen, dat komt ook zoals het komt. Dit ook. Wel vind ik het leerzaam om mee te maken hoe dit in zijn werk eraan toe gaat. Natuurlijk zal dit per geval verschillen, maar ik weet er verder niet zoveel vanaf. En ook dat is een stukje financiële kennis. Het is altijd leuk om nieuwe dingen te leren. Ook al is de oorzaak natuurlijk niet leuk te noemen. Want van failliet gaan wordt niemand blij.

Op dit moment krijg ik dus van 11 van de 12 projecten maandelijks een betaling. Wat mij betreft nog steeds echt een prima score! De projecten die tussendoor versneld afgelost zijn (2 stuks) tel ik hierbij niet mee, want die beschouw ik als afgehandeld. Al met al mag ik dus echt wel heel tevreden zijn. Ik heb het gevoel dat ik de juiste projecten uitgekozen heb om in te investeren. Daar heb ik destijds ook steeds mijn best voor gedaan. Natuurlijk wel jammer voor degenen van de projecten voor wie het niet gelukt is. Dat is altijd een teleurstelling en zorgt voor veel stress lijkt mij.

Voor mij voelt het heel erg fijn dat het zo lekker loopt met al mijn investeringen. Hier ontvang ik natuurlijk maandelijks geld door, wat ik gebruik als inkomsten. Omdat ik het fijner zou vinden als dat maandbedrag nog een stuk hoger wordt, wil ik nog wel verder blijven investeren in projecten. Wanneer er weer nieuws is, zal ik dat natuurlijk weer met jullie delen.
Daarnaast hoop ik dat de beleggingen waarin ik nu weer investeer ook lekker gaan lopen, zodat ik daar dividend uit kan halen, en dat ook kan gaan gebruiken als inkomsten. Maar dat is even afhankelijk van hoeveel het is. Het moet wel de moeite waard zijn om het op te nemen. In het begin zal dat nog niet het geval zijn.

Wanneer ik het opneem als inkomsten, wil dat natuurlijk niet zeggen dat ik het niet herinvesteer. Het geeft mij meer de ruimte om mijn maandelijkse investeringen verder op te hogen. Wellicht klinkt het jullie wat omslachtig in de oren, maar dat komt omdat ik alles al voor me zie. En ik vind het soms lastig uitleggen. Dus; jullie zien/ lezen het vanzelf wel. Einddoel; geheel kunnen leven van mijn investeringen. En in de tussentijd alle rekeningen kunnen blijven betalen én alle dingen doen die ik nu ook doe. Heel kort door de bocht.

Leestip: Favoriete producten april 2023!

Hoe gaat het met jullie investeringen en beleggingen?

Crowdfunding update april 2023