Daar is hij weer!

Daar is hij weer!

4 maart 2022 10 Door Marìs

Ja hoor, daar is hij weer! De resultaat afhankelijke uitkering. Ook dit jaar heeft het bedrijf besloten dat we over 2021 een resultaatafhankelijke uitkering zullen ontvangen.

Daar is hij weer

Daar is hij weer!

Yes, daar is hij weer! De resultaat afhankelijke uitkering. Ook dit jaar heeft het bedrijf besloten dat er aan de voorwaarden voldaan is om een resultaatafhankelijke uitkering te geven aan de werknemers, over het jaar 2021. In principe ontvang je deze uitkering wanneer je op 1 juni 2022 nog in dienst bent.

Leestip: Jullie telefoon-eisen!

Dat bracht mij toch best wel in verwarring. Collega’s zeggen allemaal; daar heb je recht op, want het is over 2021. Maar mijn verwarring ontstaat doordat er bij het bericht staat als je op 1 juni 2022 nog in dienst bent bij de post én in 2021 werkzaam was bij de post. Op 1 juni ben ik niet meer in dienst, maar heel 2021 was ik natuurlijk wel in dienst.

Bij de brief waarin ze de mededeling doen dat het contract beëindigd wordt per 1 mei, zit een formulier die je kunt insturen voor het ontvangen van de resultaatafhankelijke uitkering. Dan verwijzen ze doodleuk naar de CAO waar je moet checken of je er recht op hebt. Maar daaruit wordt je nog niet veel wijzer. Ik heb dus maar gewoon het formulier helemaal ingevuld, zoals gevraagd werd en het ingestuurd naar HR. Met daarbij de tekst; ik ga er vanuit dat ik hier gewoon recht op heb, aangezien het een beloning betreft over het jaar 2021 en ik heel dat jaar werkzaam was bij de post en net zo hard gewerkt heb als mensen die op 1 juni 2022 nog wel in dienst zijn.

Het zou natuurlijk ook lullig zijn als je het niet zou ontvangen in mijn geval. 1 maand te vroeg uit dienst is dan wel zuur. Vandaag (3 maart) ontving ik de bevestiging dat ze mijn formulier ontvangen en verwerkt hebben. Daaruit maak ik dan maar op dat ik er inderdaad gewoon recht op heb.

Wat houdt de beloning in?

Wat houdt deze beloning nou eigenlijk in? Op basis van de financiële resultaten en de klanttevredenheid stellen ze vast óf er een beloning komt en zo ja hoeveel procent deze beloning zal zijn. Dit jaar is dat 2 procent. Maar 2 procent waarvan dan? Dat heb ik mij altijd afgevraagd, maar nu ik weg ga heb ik daar een antwoord op! Je krijgt 2 procent van het door jou verdiende salaris én je gewerkte meeruren van (in dit geval) 2021.

Theoretisch gezien kan ik nu gaan uitrekenen hoeveel ik dan zal ontvangen, maar dat vind ik teveel gedoe. Dus ik wacht rustig af en tegen de tijd dat de loonstrook beschikbaar komt, mail ik HR of ze mijn loonstrook alvast kunnen mailen, zodat ik vóór de datum van uitbetaling weet hoeveel ik zal ontvangen.

Mijn loonstrook zullen ze ook per post toesturen, maar daar wil ik niet op wachten, omdat ik deze anders pas ontvang nadat het geld gestort is. En ik weet graag voordat het geld gestort wordt hoeveel ik ga ontvangen. Zo kan ik alvast zodra het bedrag bekend is erover nadenken wat ik ermee wil gaan doen. Ik heb 2 opties; of ik zet het weg in het potje ‘belasting’, of ik zet het op mijn bufferrekening. Beiden een prima doel als je het mij vraagt. Maar ik bepaal pas echt op het moment dat het bedrag bekend is wat ik ermee ga doen. Wie weet doe ik er uiteindelijk iets heel anders mee, er staat nog niks vast 😉

Leestip: 15.000 is mijn doel!

Als jij nu op dit moment een bonus/ beloning zou ontvangen in geld, wat zou je er dan mee doen in jouw situatie?

Daar is hij weer