De badkamer en wc kosten

De badkamer en wc kosten

9 april 2022 5 Door Marìs

Vandaag lezen jullie alles over de badkamer en wc kosten. Want het herstel en het afmaken van de wc beneden zijn eindelijk achter de rug!

De badkamer en wc kosten

De badkamer en wc kosten

Omdat de klus geklaard is deel ik vandaag met jullie de badkamer en wc kosten. Want er was helaas een lekkage ontstaan in de badkamer, die door druppelde naar de wc beneden die er recht onder zit. Hierdoor heb ik al die tijd ook niks aan de wc laten doen. Temeer omdat de lekkage zich rondom de aansluiting van de lamp bevond en ik dat dus gevaarlijk vond.

Leestip: 40.000 euro erbij!

Loodgieters waren onwijs druk en zaten vorig jaar het hele jaar al vol, daarom had ik al direct aangegeven dat ik de klus dan dit voorjaar wilde laten doen. Deze werd in november voor mij ingepland. Er werd toen afgesproken dat het herstellen van de badkamer en het afmaken van de wc tegelijkertijd zou plaatsvinden. Natuurlijk wel omstebeurt zodat er altijd 1 wc beschikbaar bleef ten tijde van de klus.

Men begon dus met de grootste klus; de badkamer. Omdat er een flutmerk wc in zat, waarvan je de vlotter niet eens zou kunnen vervangen als hij stuk gaat, koos ik ervoor om nu wél gelijk een goed merk te laten plaatsen. Namelijk Geberit. Ook werden er nieuwe vloertegels gekocht, een vervangende wc (ook Geberit) voor beneden, en tegels om de wc ombouw beneden af te timmeren. Daarnaast koos ik ook voor een nieuwe douchegoot, omdat de vorige niet was wat ik had uitgekozen en dat zogenaamd ook niet meer veranderd kon worden. Het zat er destijds al in voordat ik er erg in had. Dus het was nu een mooi moment om die fout gelijk te herstellen.

De klus iets aangepast

In eerste instantie was het de bedoeling dat de wc helemaal (alle muren) tot de helft betegeld zou worden, maar op tv had ik een wc gezien waarvan alleen de ombouw betegeld was en de muren geverfd en dat vond ik eigenlijk veel mooier. Het doet ook ruimtelijker aan. Daardoor had de loodgieter minder werk te doen dan eigenlijk in de offerte gezet was, maar dat kwam goed uit! Want de tuinman gaf aan geen loodgieter te kunnen regelen voor het water in de tuin.

Daarom heeft de loodgieter nu een buitenkraantje geplaatst en de leiding voor het buitenkraantje aangesloten. Tevens haalde hij nog wat andere extra dingen, en hing nog wat dingen op in de wc, zoals een spiegeltje en wc-rol houder aan de muur. Zo werd dat weer mooi gecompenseerd.

De kosten

In totaal waren de kosten van de loodgieter 5575 euro. Daarnaast werd er in de badkamerwinkel natuurlijk nog het een en ander aan materiaal betaald a 1785 euro. In totaal heeft het mij op dit moment dus 7360 euro gekost om én de lekkage te laten repareren, én de wc beneden af te maken én een buitenkraantje te laten plaatsen en aan te sluiten. Nu is het even afwachten hoeveel de verzekering van de herstelkosten gaat vergoeden, maar dat kan ik op dit moment nog niet vertellen. Zodra dit bekend is laat ik hier nog wel iets over weten.

Dit bedrag heb ik al in zijn geheel betaald. Dit kon mooi van de overwaarde betaald worden, want recent is de hypotheek opgehoogd. Daarom was het gemakkelijk om het gehele bedrag voor te schieten/ te betalen aan de loodgieter en de badkamerwinkel. Tot slot komt er voor de verzekering dan  nog 1 factuur bij. En dat is natuurlijk het opnieuw verven van het plafond in de wc. Dat hoort ten slotte ook bij de herstelkosten.

Natuurlijk is niet de gehele factuur voor de zorgverzekeraar. De wc beneden en de buitenkraan werden apart voor mij op een losse factuur gezet, naast de factuur voor het herstel van de badkamer. Wel zo makkelijk voor de verzekering. Er is 3925 euro betaald voor het herstel van de badkamer. Naast dus de spullen van de badkamerwinkel.

Leestip: 2 nieuwe kleine spaardoelen!

Heb jij ooit weleens te maken gehad met een lekkage in huis, op wat voor manier dan ook?

De badkamer en wc kosten