De bedragen zijn weer veranderd

De bedragen zijn weer veranderd

23 januari 2021 2 Door Marìs

Vandaag kunnen jullie meer lezen over mijn spaargedrag; De bedragen zijn weer veranderd. Op de valreep vlák voordat mijn salaris kwam, besloot ik de bedragen die ik eerder voor dit jaar bedacht had toch nog een te passen.

De bedragen zijn weer veranderd

De bedragen zijn weer veranderd

Daarom het volgende; De bedragen zijn weer veranderd. Ik voelde mij namelijk niet helemaal lekker bij dit strakke spaarplan. Op zich wel, maar ik had nog teveel extra andere doelen in mijn hoofd, waarvan het anders toch wel lastig zou worden om die allemaal te behalen. Daarom besloot ik toch om mijn spaarbedragen te veranderen. Jullie lezen nu uitgebreid waarom ik dat deed.

Leestip: Schrijf op waarom je rijk wilt worden!

Eerst zal ik nog even een lijstje met jullie delen van wat de spaarbedragen/ reserveringen per maand zouden worden. Want dat is vast alweer weggezakt omdat het een hele tijd geleden is dat ik daarover schreef.

 • 100 euro vakantie naar buitenlandse vriendinnen
 • 100 euro beleggen
 • 100 euro auto
 • 200 euro investeren
 • 150 euro aankopen
 • 400 euro verbouwing
 • 10 euro buffer

Maar nu word het anders

Want ik wil dit jaar graag mijn buffer ophogen naar 2000 euro (in plaats van de 1500 die ik eerst bedacht had). Maar daarnaast kwam natuurlijk ook mijn spaardoel achternaam wijziging erbij. Hierop had ik eerst niet gerekend, omdat ik dacht dat er bezwaar gemaakt kon worden door de tegenpartij. Toen ik erachter kwam dat dit niet succesvol kan, besloot ik meteen begin dit jaar een aanvraag voor de wijziging te doen.

Leestip: Het gouden ei van je gans!

Als deze doelen behaald zijn, wil ik ook graag alvast wat meer geld op de ‘aankopen’ rekening zetten dan dat ik bedacht heb dat er eind dit jaar op moet staan. En als er dan nog tijd over is, wil ik ook graag wat extra geld op de autorekening zetten, omdat ik stiekem een paar keer achterwege gelaten heb om daar geld op te zetten (voor de oplettende lezer; ja, ook deze maand).

De nieuwe minimale maandbedragen zet ik hieronder. Dit zijn minimale bedragen, wanneer er ruimte is, is er dus ook de mogelijkheid om hier (eenmalig of vaker) meer van te maken.

 • 100 euro vakantie naar buitenlandse vriendinnen
 • 100 euro beleggen
 • 100 euro auto
 • 250 euro investeren (yup, 50 euro meer!)
 • 150 euro aankopen
 • 265 euro verbouwing
 • 10 euro buffer

Redenen

Omdat ik in minimaal 6 projecten wil kunnen investeren dit jaar, besloot ik het maandbedrag met 50 euro te verhogen. Dan komt het precies uit, zonder dat ik daar moeite voor hoef te doen. Zoals je ziet is de verbouwing omlaag gegaan, zodat ik dat geld kan gebruiken voor mijn aangepaste doelen.

Mocht ik daar nu snel klaar mee zijn, dan kan het bedrag altijd weer omhoog. Maar voor komend jaar wil ik mijn financiële basis graag verder versterken. Bij de post kan ik namelijk nog maar 1x een jaar verlengd worden en daarna zal dat werk stoppen voor mij. Dus alle grote bedragen die ik nog wil sparen, moeten komend jaar gespaard worden. Daarna zullen mijn spaarbedragen helaas niet meer zo hoog zijn als nu. Daarom heb ik nu voor mezelf en dus het versterken van mijn financiële basis gekozen.

Leestip: Openbank en corona bonus!

Heb jij wel eens vlak voordat je je salaris ontving nog je spaarbedragen gewijzigd?

De bedragen zijn weer veranderd