De dans ontsprongen

De dans ontsprongen

14 augustus 2020 2 Door Marìs

De dans ontsprongen. Met een beetje geluk ben ik de dans ontsprongen. Ze waren weer op oorlogspad op mijn werk, zo noemen we dat als ze er weer bovenop zitten dat niemand overuren draait.

De dans ontsprongen

De dans ontsprongen

De dans ontsprongen. Want ja het is zomer en dan spelen ze weer paniekvoetbal. Dan worden ze van hogerhand weer terug gevloten dat mensen geen overuren mogen draaien. Dus wat doen ze dan? Dan gaan ze uitzoeken hoeveel contracturen iedereen heeft en mag men geen dag extra werken. Dus ben ik weer de lul. Terwijl ik het juist zo hard nodig heb. Maar ik was slim geweest.

Leestip: Makkelijk geld verdienen!

En omdat ik slim geweest ben, ben ik nu met een beetje geluk de dans ontsprongen! Het gaat er namelijk om dat er niet teveel mensen op de werkvloer aan het werk zijn. Ik heb sinds 8 augustus t/m eind augustus elke zaterdag vrij. En dús ben ik maar 4 dagen op de werkvloer aanwezig. En laten dat nou nét de 4 dagen zijn waarvoor ik een contract heb gekregen.

Ja sorry guys, maar als het druk is verwachten ze wel dat we allemaal doorwerken terwijl ze ons in de zomer deels willen dumpen om de cijfertjes maar kloppend te krijgen. Dat komt niet zo heel aardig over. Ik ben geen speelbal en ook geen gebruiksvoorwerp. Dus ben ik ze nu te slim af geweest. Ik denk dat verlof uit een ander potje betaald wordt en dat het daarom geen probleem is.

Ik weet dus nu al wat ik in augustus volgend jaar voor vrije dagen aanvraag.. Elke zaterdag vrij! Er werd namelijk ook al gezegd dat ze in september weer opnieuw kijken. Als het dan weer druk is mag je ineens weer wel extra werken. Dan smeken ze je bijna of je niet wat langer kunt blijven. Raar bedrijf soms hoor. Maar goed, zo lang ze mij maar gewoon betalen wat ik nodig heb, vind ik het prima.

Het werk blijft hetzelfde en is gewoon leuk, net als de collega’s en teamcoaches. Er zijn er genoeg die mij altijd heel enthousiast begroeten als ze mij zien en dat geeft toch altijd een goed gevoel. Er zijn in het verleden nog nooit zoveel mensen geweest die mij zo aardig vonden dat ze enthousiast op mij reageerden, dus extra leuk dat dat nu wel zo is!

Ik ben er dan ook heel dankbaar voor dat ik alweer zo’n tijd aan de slag ben hier dankzij mijn oude teamcoach. Daardoor heb ik toch al flink wat duizenden euro’s in de verbouwing kunnen steken én zelfs mijn eerste auto kunnen kopen. Op naar nog anderhalf jaar met mooie inkomsten!

Leestip: Financieel puzzelen en vooruit denken!

Ben jij iemand op je werk wel eens te slim af geweest op wat voor manier dan ook?

De dans ontsprongen