De hele vloer moet eruit

De hele vloer moet eruit

29 augustus 2020 8 Door Marìs

De hele vloer moet eruit. Een paar weken terug plaatste ik al een foto van onze lekkage in de wc beneden. Inmiddels is er een lekdetectie uitgevoerd.

De hele vloer moet eruit

De hele vloer moet eruit

De hele vloer moet eruit. Afgelopen week werd er dan eindelijk een lekdetectie uitgevoerd. De loodgieter zou eigenlijk al eerder komen, maar moest getest worden op Corona, waardoor de afspraak verzet moest worden. Hij had overigens geen Corona. Dus kon hij zijn werkzaamheden voortzetten.

Leestip: Financieel puzzelen en vooruit denken!

De detectie vond zowel bij ons plaats, als bij onze buren. En voor beiden heeft het slecht uitgepakt. Onder onze beide dekvloeren staat water. En flink wat ook. Onze wc aansluiting is kapot/ gescheurd en bij de buren is de gehele kitrand helemaal vergaan waardoor ze bij elke douchebeurt weer een nieuwe plens water onder hun dekvloer krijgen. Dus bij wie nou de oorzaak ligt is niet bekend, want het kan een combinatie zijn. We zullen beiden actie moeten ondernemen.

Het slechte nieuws is dus dat zowel de vloer als de dekvloer eruit moeten, dus dat ik dan weer tijdelijk niet kan wassen en douchen en niet boven naar de wc kan. Heel vervelend. Het goede nieuws is dat dit verzekeringswerk is. De loodgieter heeft ook een man in dienst, dat mocht de verzekeraar moeilijk doen, hij voor ons aan de slag gaat zodat het vergoed wordt.

De vraag is nu alleen nog eventjes hoeveel er vergoed wordt, want dat verschilt per verzekeraar. Sommige verzekeraars vergoeden alles, anderen alles behalve de arbeidskosten van de loodgieter. We plaatsen dan dus meteen gewoon een goed bekend merk wc erin. Wat betekend dat de wc beneden ook vervangen moet worden, want dit was dezelfde als boven.

Stel er gaat een vlotter kapot, dan kunnen ze die bij dit merk niet vervangen en is er een hele nieuwe wc (inbouw reservoir) nodig. Dat willen wij graag voor zijn. Dus komt er nu een bekend goed merk in. Als ik dat geweten had voordat ik die wc bestelde, had ik wel meteen een andere besteld! Leerschool is dus wel; goedkoop is toch bijna altijd duurkoop, zeker op het gebied van verbouwen.

En nu…

Begin volgende week krijgen we de factuur toegestuurd van de loodgieter en is alles compleet om door te sturen naar de verzekeraar en dan maar afwachten hoe snel ze reageren. De loodgieter heeft met een apparaatje foto’s gemaakt die meegestuurd gaan worden, dus ik ben benieuwd.

Ik baal er natuurlijk wel van, maar ben er ook redelijk rustig onder en niet gestrest. Wat ik vooral vervelend vind is dat ik dan weer niet gewoon boven naar de wc kan (vooral ’s nachts is dat vervelend). En dat ik dan weer tijdelijk niet kan wassen. Dan moet ik weer met mijn was naar mijn oma toe. Maar dat combineer ik dan wel weer met daar douchen. Dat is dan waarschijnlijk toch maar 1 of 2 weken.

Maar wat ik vooral heel erg fijn vind, is dat er straks gewoon goede kwaliteit in de badkamer zit. Waar we wél jaren lang plezier van gaan hebben. En daar focus ik mij op.

Leestip: Makkelijk geld verdienen doe je zo!

Hebben jullie wel eens een heftige lekkage gehad waardoor je je badkamer (of iets daarin) moest vernieuwen?

De hele vloer moet eruit