De investeringen en beleggingen

De investeringen en beleggingen

28 oktober 2020 4 Door Marìs

De investeringen en beleggingen en hoe deze er nu op dit moment voor staan, is wat ik vandaag met jullie ga delen. Hoe staan die van jou ervoor?

De investeringen en beleggingen

De investeringen en beleggingen

Vandaag vertel ik over de investeringen en beleggingen. Deze staan er op dit moment naar mijn mening prima voor. Als ik begin met de beleggingen, dan heb ik er momenteel 2 verschillende ETF’s in mijn portefeuille. Namelijk VWRL en IDVY. Wat betreft investeringen heb ik op dit moment in 5 projecten geïnvesteerd.

Leestip: Rustig aan!

Nu de horeca weer gesloten is, zijn de crowdfunding projecten ook weer deels stilgelegd. Dat bericht ontving ik tenminste. Eentje blijft gewoon doorbetalen omdat zij bezig zijn met verbouwen en toch al gesloten zouden zijn. Daarbij is er nog een project, wat nu net gestart is. Waarbij ik dit jaar wel al rente uitbetaald krijg en zij pas vanaf januari open gaan en dan op dat moment zullen starten met aflossen. Dus eigenlijk liggen er maar 1 of 2 projecten stil van de 5. Dit moet ik nog even precies afwachten.

Dus wat mij betreft is dat prima. Gisteren ontving ik namelijk gewoon van 2 projecten (die op dezelfde dag uitbetalen) gewoon mijn normale maandbedrag. Dus blijkbaar lossen ze grotendeels gewoon lekker af. Voor mij heel fijn en voor hun ook, want dat betekend dat ze daar de mogelijkheid toe hebben op dit moment! Dat komt ook doordat de meeste van mijn projecten (inmiddels) gewoon afhaal- en/ of bezorg-opties aanbieden. Ik heb dus niks te klagen en hoop voor iedereen die het nu moeilijk heeft, dat zij snel weer rendabel kunnen draaien, welke branche dan ook.

Beleggingen

Dan gaan we over naar de beleggingen. Ik beleg nu dus ruim een jaar, of nog géén jaar als je rekent dat ik pas vanaf januari maandelijks ben gaan aankopen. En toen ik vandaag naar de waarde van mijn portefeuille keek, was deze in totaal 65 euro in de plus. Dus ook daarmee ben ik eigenlijk heel erg tevreden.

Wat betreft investeren in crowdfunding projecten, daarvoor spaar ik maandelijks op dit moment nog een wisselend bedrag. Dit komt omdat ik van deze rekening geld geleend had, zodat ik mijn auto kon kopen. Daardoor zet ik daar maandelijks nu ook geleend geld terug op deze rekening. Vanaf januari zal dit een vast bedrag worden van 150 euro per maand.

Ook voor beleggen wisselt mijn maandbedrag nogal eens. In het begin deed ik dat expres, omdat ik elke maand minstens 1 aankoop wilde doen, maar inmiddels heb ik hiervoor een vast bedrag van 100 euro gereserveerd. Soms, zoals afgelopen maand zal ik een ander bedrag overmaken, omdat er nog geld in mijn vrije ruimte staat. In de toekomst zal ik écht een vast bedrag hiervoor gaan wegzetten, ongeacht of er geld in mijn vrije ruimte staat of niet. Maar omdat ik nu nog mezelf aan het terugbetalen ben, kies ik er soms voor om wat minder over te maken naar mijn beleggingsaccount.

Leestip: Spaarplan hoe gaat het nu Oktober 2020!

Hoe doen jullie dit? Echt standaard een vast bedrag beleggen/ investeren, of kijk je gewoon elke maand naar wat jou goed uit komt?

De investeringen en beleggingen