De keuken is compleet!

De keuken is compleet!

5 mei 2021 5 Door Marìs

De keuken is compleet, tenminste, zo goed als! Alles hangt nu netjes op zijn plek, zelfs de haakjes voor de handdoek en de lamp aan het plafond zijn opgehangen.

De keuken is compleet

De keuken is compleet

De keuken is compleet, tenminste, zo goed als compleet! Want alleen de goede deurtjes ontbreken nog, maar die zijn onderweg naar Nederland, dus die volgen binnenkort ook. Maar alles wat hier zo rommelig op de grond stond in de woonkamer is van de grond af en opgehangen, heel fijn!

Leestip: Tijd is kostbaar!

De keukenmonteur van de keukenman is netjes begonnen met het plaatsen van de achterwandjes, en de wandjes nog een klein beetje meer op maat maken. Want zo was er op 1 plek bijvoorbeeld nog de aftimmering van het kozijn gekomen, dus daar moest het achterwandje nog kleiner gemaakt worden.

Toen dat gedaan was werd alles netjes vastgeplakt. Daarna was het tijd voor de kant die al wel in zijn geheel afgemaakt kon worden, omdat dat het enige juiste kastje is. Die is namelijk nog van de eerste bestelling van 2 jaar geleden. Dus daar zaten de handgrepen nog netjes horizontaal, zoals we dat wilden. Dat betreft een kastje wat aan de kant van de gootsteen hangt. Maar daaronder moesten nog 2 lapjes worden bevestigd.

Zo gezegd zo gedaan! Het was even kijken met de snoertjes, maar dat was voor deze monteur geen enkel probleem. Dus inmiddels hangen die lampjes ook onder de kastjes. Daarna gingen we naar de kant van de afzuigkap. De kant waarvoor ik nog 4 extra kastjes besteld had.

Die kastjes werden dus mooi boven het achterwandje geplaatst. Na eerst even te passen en meten, want het past precíés op de centimeter nauwkeurig. Dus het staat nu extra mooi. Daarna werden ook de achterwandjes meteen netjes afgekit, dus het ziet er meteen helemaal af uit. Super leuk en fijn!

Als extra…!

Tot slot zijn er  ook nog 2 handdoek-haakjes opgehangen als bonus en de keukenlamp voor aan het plafond. Nu is de keuken dus écht helemaal af. Want vorige week was er natuurlijk al een extra stopcontact gemaakt. Ook is toen het keukengordijn gekomen en opgehangen.

Leestip: Extra stopcontact en keukengordijn!

Heb jij later nog wel eens iets bijbesteld voor je keuken? Ging dat makkelijk of moest je daar wel wat moeite voor doen? Zelf dacht ik destijds genoeg te hebben, maar helaas bleken de kastjes van binnen kleiner te zijn dan mijn vorige kastjes, waardoor ik niet al mijn spullen kwijt kon. Nu heb ik meteen wat extra ruimte genomen voor keukenvoorraad als vuilniszakken en wat vazen voor bloemen.

De keuken is compleet