De knoop is doorgehakt

De knoop is doorgehakt

22 juni 2023 4 Door Marìs

De knoop is doorgehakt. Ik stop met mijn tweede blog. Ergens komt dat een beetje als een verrassing, maar ergens ook niet. En dat zal ik uitleggen.

De knoop is doorgehakt

De knoop is doorgehakt

Hier heb ik lang over getwijfeld, maar de knoop is doorgehakt, ik stop met reismetmijmee.nl. Deze beslissing was eigenlijk moeilijk omdat ik natuurlijk recent nog hiervoor op reis geweest ben en daardoor nog heel veel artikelen klaar had staan/ kon schrijven, waardoor ik genoeg zou hebben tot en met november. Daarna zou ik terug zijn van mijn vakantie in de herfst en zou ik genoeg hebben tot het voorjaar.

Leestip: Makkelijk online geld bijverdienen!

Zo had ik eindelijk voldoende voorraad opgebouwd om minstens een jaar vooruit te kunnen. Maar ik merk een beetje dat mijn plezier weg is. Ik heb nog een hele rits aan artikelen die ik nog moet schrijven over mijn vakantie naar Maastricht. Alles wat ik nu al geschreven heb, ga ik vanaf nu dagelijks online laten komen, zodat het niet helemaal voor niks geschreven is. Wie weet verdien ik hierdoor nog een beetje extra geld door middel van de advertenties die op mijn blog staan. Hopelijk kan ik hierdoor dan sneller weer een blog uitbetaling ontvangen. Want de kosten voor deze blog liepen ook de spuigaten uit, hierdoor moest ik extra geld betalen naast het maandelijks gereserveerde bedrag Bijna 70 euro.

Op 13 juli zal mijn site reismetmijmee.nl uit de lucht gaan, maar mijn domeinnaam staat dan nog wel tot ergens in juni 2024 gereserveerd, want die was al verlengd. Heel misschien bedenk ik mij op het laatst ineens, maar die kans acht ik vrij klein. De blog levert mij te weinig op ten overstaan van de kosten. Nu ben ik natuurlijk wel pas een jaar bezig met die blog, maar ik heb al ver over de 1000 euro uitgegeven hieraan. Dit kan besteedt ik dan liever aan deze blog, waarvoor ik het nog wél leuk vind om te schrijven.

Ergens ook wel weer jammer, want het steeds op pad gaan (voor mijn reis/ uitjes blog) vond ik dan wel weer erg leuk. Maar als ik dan eenmaal een paar dagen weg geweest was voor mijn blog, had ik gigantisch veel om over te schrijven, zoveel dat ik het gevoel had erin te verdrinken, waardoor ik dan dus geen zin had om te schrijven. En dat is natuurlijk ook niet goed. Het moet wel leuk blijven!

Omdat de kosten voor deze geld-blog ook de spuigaten uitlopen (er werd gewoon een rekening gestuurd van dik 72 euro (72,45 euro) voor de verlenging van mijn ssl-certificaat. Belachelijk!), ben ik op zoek naar een andere hosting partij. Een partij die wél betaalbaar is, goede klantenservice heeft (snel reageren op je vragen, liefst gewoon via email of chat! Contactformulier mag ook). Die ook veel bezoekersverkeer aan kan en waarbij je site snel blijft laden. Tja ik heb wat eisen. Maar anders lopen mijn lezers weg 😉 Mochten jullie nog zo’n partij weten; let me know in de reacties, of stuur en email!

Blogkosten

Door nu te stoppen met mijn andere blog bespaar ik binnen nu en volgende maand al 130 euro. Want dat zijn de kosten die eraan zitten te komen als ik wel bij Versio verleng. Die kosten zijn een stuk lager dan de kosten voor deze moneyzz-blog, want hiervoor heb ik een veel groter pakket omdat ik veel meer bezoekersverkeer heb en een grote opslag nodig heb, vanwege de vele artikelen en foto’s die erop staan en blijven komen.

Zo betaalde ik laatst dus voor mijn webhosting pakket 377,37 euro. Voor een heel jaar. En voor het verlengen mijn domeinnaam waren de kosten 20,56 euro. Tel de 3 bedragen voor deze blog bij elkaar op en je krijgt al een totaal bedrag van 470,38 euro. Heel veel geld dus, voor 1 jaar. Stel dat ik door zou gaan met mijn reis met mij mee blog, komen de kosten voor die blog daar dus nog bovenop. En de kosten voor alle uitjes. Tot en met 25 juni zullen er nog dagelijks artikelen online komen. Zo kunnen jullie ook nog een review lezen over het hotel in Maastricht waar we verbleven. Tijdens onze paar dagen weg afgelopen mei.

Leestip: Favoriete producten juni 2023!

Kennen jullie nog een goede betaalbare webhosting partij? Waar je website ook permanent snel zal laden?

De knoop is doorgehakt