De laatste weken en gevulde koek – diary 26

De laatste weken en gevulde koek – diary 26. Vorige week konden jullie lezen dat we alvast onze vliegtuigstoelen reserveerden en dat ik weer eens pannenkoeken maakte. Deze week besef ik me meer en meer dat mijn laatste weken bij de post nu in gaan. En we kregen weer eens gevulde koek!

De laatste weken en gevulde koek - diary 26

De laatste weken en gevulde koek – diary 26

De laatste weken en gevulde koek – diary 26. Deze week denk ik er des te meer aan dat dit mijn laatste paar weken zijn bij de post. Voor nu. En dan ga ik eerst al op vakantie! Daar heb ik wel echt onwijs veel zin in. En mijn drang om alle vakantiespullen die mee moeten klaar te leggen wordt ook met de dag groter.

Maandag 17 september

De laatste weken en gevulde koek - diary 26

Vandaag ging ik met mijn moeder naar de tandarts, want ze had al vanaf vrijdagavond enorm last van haar kies. Vanmorgen had ze gebeld en ze vroeg of ik haar wilde rijden omdat ze dacht dat haar kies er wel uit getrokken zou worden. Dus natuurlijk doe ik dat dan. Ze had zoveel pijn het was gewoon echt heel zielig. Dus ik zette haar af bij de tandarts en ging door naar een vriendin van ons verderop in de straat. Toen mijn moeder daar heen kwam na afloop bleek zelfs dat ze 2 kiezen getrokken hadden (tja slecht gebit, die is vroeger verpest door haar schooltandarts). En ze voelde zich behoorlijk naar dus mocht daar even op de bank liggen om tot rust te komen (zo lief!!). Ze dommelde soms even weg en daarna ging het wel weer wat beter en bracht ik haar weer naar huis. Inmiddels heeft ze gelukkig nergens meer last van en is ze blij dat haar kiezen eruit zijn.

Dinsdag 18 september

De laatste weken en gevulde koek - diary 26

Vandaag kregen we een heerlijke gevulde koek, nog warm, vers van de bakker! Echt even genieten. We kregen deze omdat de resultaten van de laatste tijd zo goed waren. En ik begon net trek te krijgen, dus hij was erg welkom!

De laatste weken en gevulde koek - diary 26

Ook haalde ik vandaag kiwi’s. Alleen de kiwi rechts achterin was groot, de rest waren allemaal zo klein als de kiwi in het midden. Al lijken de voorste paar kiwi’s juist weer groter. Deze lagen echt tussen de gewone kiwi’s in, dus ik vrees dat dit alweer de laatste van het seizoen zijn helaas.

De laatste weken en gevulde koek - diary 26

Op het nieuws zeiden ze dat je kon uitrekenen hoeveel je erop vooruit/ achteruit zou gaan vanaf volgend jaar. Nu kijk ik normaal gesproken nooit het nieuws, maar ik verveelde me en dus keek ik het weer eens. Toen dacht ik; laat ik dat eens uitrekenen. Zogenaamd moet ik er volgend jaar 16 euro op vooruit gaan. Per maand?? Of per jaar?? Geen idee. Maar ik zie niet in hoe ik 16 euro erop vooruit ga terwijl ik een stuk meer geld kwijt ga zijn aan de boodschappen. En niet persé meer geld ga verdienen. Dus volgens mij slaat het nergens op.

Donderdag 20 september

De laatste weken en gevulde koek - diary 26

Vandaag maakte ik alweer eten voor 3 dagen. Lekker een pan macaroni en alvast klaarzetten op de borden. Hup afdekken en de koelkast in! Ideaal vind ik dat.

De laatste weken en gevulde koek - diary 26

Ook vond ik het weer tijd worden voor warme chocolademelk! Nou ja, melk is het niet, want deze maak je gewoon met warm water. Zo hoef ik niet nog apart ook nog melk te kopen steeds en dat vind ik wel fijn! In het begin vond ik dit erg wennen maar nu vind ik deze gewoon erg lekker!

Vrijdag 21 september

De laatste weken en gevulde koek - diary 26

Vandaag kreeg ik weer salaris! Dus ik kon mijn spaarmeter voor het verhuizen weer verder inkleuren. Dit is trouwens echt het klusgeld voor de klusjes die meteen in huis moeten gebeuren. Bijvoorbeeld de muren verven of wellicht een nieuwe vloer. Dat soort dingen. Het stelt nu nog niet zoveel voor, maar eind van het jaar gaat het echt een heel stuk meer zijn dan nu. Ik verwacht dat het dan namelijk minimaal 1500 euro is. Wellicht ga ik dan al richting de 2000 euro. Ik word er echt zó blij van wanneer ik weer de vakjes verder in kan gaan kleuren! Het leuke is altijd dat de dag dat mijn salaris komt het er vroeg in de ochtend zodra ik wakker word al op staat. Dus dan schrijf ik mijn geld altijd meteen over naar de spaarrekening(en).

De laatste weken en gevulde koek - diary 26

Ook werkte ik vandaag weer een dagje extra. Zo zit ik nu al op ruim 27 uur in de plus voor deze maand. Met nog 1 dag en 1 week te gaan voor deze maand ga ik dus de plus 40 uur zeker wel halen. Dat is mijn minimale streven voor deze maand.

Zaterdag 22 september

De laatste weken en gevulde koek - diary 26

Dit is wat ik altijd meeneem naar mijn werk elke dag. Een appel en 1 derde stuk van een komkommer. Dit is voor mij net genoeg om tussendoor mezelf even te vullen met een tussendoortje. Verder heb ik ook altijd nog iets van een Sultana achtige koek mee met yoghurt erop, voor als het laat wordt op het werk. Zodat ik niet letterlijk omval als ik wat langer werk dan normaal. Want lunchen doe ik altijd thuis omdat ik dan alweer klaar ben met werken.

Zondag 23 september

De laatste weken en gevulde koek - diary 26

Vandaag had ik echt zo’n dag waarvan ik dacht; ik ga lekker helemaal NIKS doen. En toen zag het aanrecht er dus zo uit…
Allemaal plastic afval erop en vaat wat nog in de vaatwasser moest, maar die moest ik nog leeghalen, dus bleef alles staan. Uiteindelijk ruimde ik een dag later toch alles maar weer op. En daar word ik dan ook weer blij van, dat het aanrecht dan weer leeg werd!

Hebben jullie vaak zo’n dag dat je geen zin hebt om ook maar íets op te ruimen?

3 thoughts on “De laatste weken en gevulde koek – diary 26”

 1. Ach, wat zielig dat je moeder zo beroerd was, fijn dat ze zich nu weer beter voelt.
  Leuk hoor, zo’n meter, waar je dan op kunt inkleuren als je weer geld gespaard hebt.
  Ja, die 16 euro per maand, stond er niet bij of daarbij rekening gehouden werd met de verhoging van het lage BTW-tarief, de verhoging van de zorgpremie en dat soort zaken? Als dat niet verrekend is, zul je er dus in werkelijkheid op achteruit gaan. We zullen het moeten afwachten, ik vind dat soort berekeningen altijd wat vaag, het gaat om een gemiddelde en iedereen besteedt zijn/haar geld anders. Zo wordt volgend jaar de kapper duurder door de BTW-verhoging, maar niet iedereen gaat naar een kapper, dat alleen scheelt dan misschien al wel 100 euro per jaar.
  Succes met je laatste dagen op het werk, leuk die gevulde koeken als blijk van waardering, ongetwijfeld zullen er mensen zijn die het maar een karige beloning vinden of liever een geldbedragje zouden ontvangen, maar zo’n gebaar dat het gewaardeerd wordt dat jullie je best doen, vind ik erg leuk, genoeg werkgevers die dat niet doen.

  1. Ja gelukkig gaat het weer helemaal goed, altijd naar om te zien zoiets als iemand van wie je houdt pijn heeft.
   Voor mij werkt de spaarmeter erg goed! Ik verheug me altijd weer op het inkleuren ervan en doe dan ook altijd extra mijn best om zoveel mogelijk te sparen zodat ik zo snel mogelijk weer het volgende balkje in kan kleuren.
   Ja daar heb je helemaal gelijk in. Er stond idd verder niks bij dan wat je op de foto ziet. Het was de berekening voor volgend jaar dus de btw verhoging zouden ze daarin meegenomen moeten hebben. Daarom zie ik ook niet in hoe ik erop vooruit zou moeten gaan, maar net wat jij zegt. Ze gaan gewoon uit van gemiddelden.
   Dankje! Ja ik vind dat dus ook erg leuk dat we het krijgen. En idd andere mensen hoor je dan zeggen; nou geef mij maar geld. Maar dan denk ik; ja dat wil ik ook wel, maar beter een gevulde koek dan niks! En idd lang niet alle werkgevers doen dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *