De leeftijd van je oudste auto

De leeftijd van je oudste auto

14 april 2022 11 Door Marìs

Wat was de leeftijd van je oudste auto? Je weet van tevoren nooit hoe lang je precies met je auto kunt doen. Op een gegeven moment ga je hem óf vervangen óf hij scheidt er zelf mee uit.

De leeftijd van je oudste auto

De leeftijd van je oudste auto

Volgens mij heb ik het hier nog niet eerder over gehad; de leeftijd van je oudste auto. Recent zat ik eens na te denken over hoe lang mijn auto eigenlijk nog mee zal gaan. Deze is begin dit jaar alweer 10 jaar oud geworden. Een behoorlijke leeftijd, al kunnen sommige auto’s natuurlijk wel meer dan 20 jaar mee gaan.

Leestip: 2 nieuwe kleine spaardoelen!

Mijn auto heb ik gekocht toen deze bijna 8,5 jaar oud was. Een kleine Citroën met maar 40.000 kilometer op de teller en altijd goed onderhouden. Dat was natuurlijk een hele mooie eerste auto voor mij. Nu hoor je wel eens mensen die echt dik 20 jaar of wellicht nog langer in hun auto rijden. Die rijden hem gewoon helemaal op en dan kopen ze pas een nieuwe (tweedehands) auto.

En daarom ben ik eigenlijk wel benieuwd naar jullie auto’s. Hoe oud is jouw oudste auto geworden? En hoe kocht je deze? Helemaal nieuw? Of tweedehands? Hoe oud was de auto toen je hem kocht, hoe lang heb jij ermee gereden en hoe oud is de auto geworden voordat hij echt op was? En, wat was dat voor auto? Was je tevreden met de leeftijd die jouw auto bereikt heeft? Of had je er liever nog langer mee doorgereden? Of hou jij juist helemaal niet van auto’s ver oprijden en ruil je hem liever in als hij nog wat geld waard is voor een andere auto?

Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen met auto’s! Als jij een auto wel eens ver opgereden hebt, hoe hoog werden de onderhoudskosten dan op het laatst? Veel hoger dan in het begin? Of gewoon soms een keer en hoge rekening en verder gemiddeld? Onderhield je de auto dan ook braaf, door je auto netjes jaarlijks een onderhoudsbeurt te laten ondergaan, of deed je alleen een APK? Zelf ga ik netjes een keer per jaar met mijn auto naar de garage voor een onderhoudsbeurt. Deze combineer ik dan altijd met een APK, omdat de APK gratis is wanneer je die combineert met een onderhoudsbeurt. En dat scheelt toch weer mooi 3 tientjes.

Wat ik zelf van plan ben om met deze auto te doen dat weet ik nog niet. Ga ik hem helemaal op rijden? Of stap ik ter zijner tijd over naar een andere tweedehands auto als ik weer een auto van een mooie leeftijd tegen kom? Als je mij die vraag nu stelt, kan ik je daar nog geen eerlijk antwoord op geven. Ik doe eigenlijk altijd wat mijn gevoel mij ingeeft, op welk gebied dan ook. Uiteraard gebruik ik daarbij wel mijn verstand. Stel dat de garage mij vertelt dat mijn auto niet meer zo heel lang mee zal gaan, dan ga ik toch echt wel alvast uitkijken naar een vervangende tweedehands auto.

Leestip: Binnenkort heb ik zonnepanelen!

Wat was de leeftijd van jouw oudste auto?

De leeftijd van je oudste auto