De magische grens

De magische grens

12 juni 2020 7 Door Marìs

De magische grens. Wat is voor jullie de magische grens om te bereiken op financieel gebied? Dit kan zijn qua belegd vermogen, spaargeld of hoe vrij je kunt leven, om maar wat voorbeelden te noemen.

De magische grens

De magische grens

De magische grens. Het is een veel gehoorde uitspraak voor veel diverse dingen die welbekende grens bereiken. Maar, puur op financieel gebied gezien, wat is die grens nou eigenlijk? En verschuift die grens steeds weer een beetje of ligt deze echt vast?

Leestip: Geld terug!

Wat denken jullie? Is dit voor iedereen gelijk of zal dit voor iedereen anders zijn? Ik denk zelf dat de grens zelf voor mensen verschillend zal zijn. Maar ook dat deze weer steeds een stukje verder zal verschuiven. Want als je je eerste grens bereikt, wat dan? Je kunt niet zeggen dat je leven dan voldaan is of zo. Een mens is toch altijd wel weer op zoek naar nieuwe doelen denk ik zo.

Toen ik nog jong was (lees; echt een kind), dacht ik (heel jong) dat 1000 euro zo’n grens was, later dat het een bijzondere grens was om 5000 euro te hebben op je spaarrekening. Toen ik nog wat ouder werd, schoof dat al op naar 10.000 euro. Allemaal nog met onwetendheid van wat het leven zelf kost.

Nu lijkt het mij een magische grens als je 2 jaar aan uitgaven op je spaarrekening hebt staan. Naast een buffer van 5000 euro. En nog een belegd vermogen van zo’n ton. Ik denk dat je dan wel behoorlijk goed op de rit zit naar financiële onafhankelijkheid/ vrijheid, of hoe je het wilt noemen.

Nu ben ik heel benieuwd naar hoe jullie over deze magische grenzen denken.

Wat is jullie magische grens? Hoeveel spaargeld, belegd vermogen en wat eventueel nog meer bezit je op het moment dat jij die grens bereikt? 

De magische grens