De offertes druppelen binnen

8 februari 2020 4 Door Marìs

De offertes druppelen binnen. Er waren een 3 tal offertes die we vorig jaar al opgevraagd hadden. Nu komt het stukje bij beetje binnen.

De offertes druppelen binnen

De offertes druppelen binnen. Januari is voorbij en alles en iedereen draait weer volop. Dus ook alle aannemers en bedrijven. Vorig jaar hebben wij een 3 tal offertes opgevraagd voor diverse werkzaamheden die moeten gebeuren.

Leestip: Automatisch sparen? Nee!

Op dit moment zijn er daarvan 2 binnen. Voor klus nummer 1 is dat 2357,97 euro excl. btw. Voor klus nummer 2 is dat een stuk hoger, namelijk 3815,39 euro excl. btw. Dan komt er nog 1300,29 euro btw bij in totaal. Van deze 2 klussen laten we er eentje nog even liggen, namelijk de goedkoopste van de twee. We willen dit jaar zoveel mogelijk de duurste dingen oppakken in combinatie met wat hele kleine goedkope dingen.

Over de klussen zelf wijdt ik nog even niet uit wat de inhoud betreft. Dat komt later wel weer. Wij kiezen er bewust voor om dit jaar een rits duurdere klussen aan te pakken, omdat ik nu voorlopig nog werk heb en mijn moeder vanaf juni extra inkomsten erbij heeft (vervroegd pensioen van haar ex). Hierdoor kunnen we dit jaar makkelijker de duurdere dingen oppakken. Dan hebben we dat tenminste gehad. En de goedkopere dingen kunnen we dan later klus voor klus oppakken.

Verder hadden we ook vorig jaar al een andere prijsopgave binnen gekregen en dat was 3250 euro op dat moment. Er is wel bij gezegd dat daar in 2020 weer een paar procent bovenop zou komen. Dus om even safe te rekenen zet ik hem dan op 3500 euro. Ook een van de duurdere dingen dus.

Behalve dat de kozijnen sowieso in de zomer geplaatst gaan worden, staat er op dit moment nog geen enkele klus vast, want ik wil eerst zwart op wit hebben dat mijn contract verlengd wordt. Ik verwacht dat ik dit half maart wel te horen zal krijgen. Een andere collega is recent verlengd tot 31 december dit jaar, dus ik heb weer hoop! Tot die tijd blijft onze locatie dus sowieso open! Dus dat is goed nieuws!

Leestip: Totale extra inkomsten in 2019!

Langzaam aan komt er dus steeds meer duidelijkheid wat de prijzen betreft. Ook krijgen we binnenkort nog een prijs voor het plaatsen van nieuwe sloten mét keurmerk. De sloten laten we dan ook direct vervangen, want die oude aannemer die de deuren incl. sloten geleverd heeft is niet te vertrouwen. Die reed laatst héél traag voorbij en maar naar ons huis kijken.. Wij nemen geen risico.

Vinden jullie offertes opvragen fijn om te doen? Of ga je dan juist meer piekeren over hoe je dat geld bij elkaar gaat krijgen? Ik merk dat ik nu weer wat meer ga piekeren over hoe ik alles bij elkaar ga krijgen. Omdat mijn precieze inkomsten altijd een verrassing zijn. Maar gelukkig hakken we de klussen gewoon in delen. We spreken pas af dat een klus gedaan kan worden, wanneer we zéker weten dat we het geld ervoor bij elkaar kunnen krijgen. Dus dan hoeft er eigenlijk ook geen extra stress te ontstaan.