De tuin sproeien kost geld

De tuin sproeien kost geld

12 mei 2022 5 Door Marìs

Laten we het met dit lekkere weer van de laatste tijd eens over de tuin hebben, De tuin sproeien kost geld. Hoe kijken jullie hier tegenaan?

De tuin sproeien kost geld

De tuin sproeien kost geld

We weten het allemaal; de tuin sproeien kost geld. Want niemand wil dat zijn of haar planten dood gaan door te weinig water. Maar op sommige momenten van droogte geldt er een sproeiverbod. Hoe gaan jullie hiermee om?

Leestip: Tuinrenovatie is gestart!

Wat doen jullie eraan om genoeg water te hebben voor de tuin als er een sproeiverbod geldt? Heb jij bijvoorbeeld een regenton in de tuin waarin je het hele jaar door al regenwater opvangt en waarmee je de tuin water kunt geven? Of heb jij maling aan het sproeiverbod en haal je gewoon water uit de kraan om je planten water te geven?

Je hebt ten slotte niet voor niks planten gekocht en je wilt graag dat die blijven leven. Maar tot op welke hoogte zorg jij daarvoor? Of denk je wanneer er een sproeiverbod is juist; ok ze geven niet voor niks dat verbod af, ik geef de tuin maar even geen water?! En in hoeverre baal jij ervan als je planten sterven door de hitte? Doe jij specifiek iets eraan om dit zoveel mogelijk te voorkomen? Door bijvoorbeeld ervoor te zorgen dat wanneer je water geeft je dit niet doet wanneer ze in de volle zon staan. Of op nog andere manieren?

Wellicht zet jij je planten wel onder een afdakje of onder de parasol zodat ze niet in de felle zon staan te branden. Maar het kan ook dat je er net als ik eigenlijk totaal niet mee bezig bent. Wellicht heb je bij de aanschaf wel gewoon planten gekocht die tegen de felle zon kunnen. Zo heb ik in mijn tuin diverse palmbomen staan die gewoon prima tegen de zon kunnen.

Zelf heb ik nog nooit eerder te maken gehad met zo’n situatie, omdat ik pas nú een eigen tuin heb. De jaren hiervoor was mijn tuin een grote jungle waarvan het geen zin had er iets aan te doen. Maar sinds mijn tuin afgelopen najaar opgeknapt is, wil ik hem natuurlijk wel mooi houden. Zo heb ik meteen ook een regenton aangeschaft om regenwater op te vangen voor de tuin. Alleen is deze tot op heden helaas nog niet aangesloten, dus moet ik het nog even met water uit de kraan doen. Ben jij veel geld kwijt aan het bewateren van je tuin?

Leestip: Uitgaven aan de tuin tot nu toe (augustus 2021)!

Hoe ga jij met je tuin om in tijden van droogte? Hoe zorg jij dat je planten toch water krijgen/ overleven? Ben jij veel geld kwijt aan het bewateren van je tuin?

De tuin sproeien kost geld