December is de maand van vernieuwen

December is de maand van vernieuwen

1 december 2021 6 Door Marìs

Dit jaar geldt voor mij; december is de maand van vernieuwen. En daarmee bedoel ik dat ik de dingen weer nét iets anders ga doen qua verdeling van mijn geld. Daarover lees je uitgebreid meer in dit artikel.

December is de maand van vernieuwen

December is de maand van vernieuwen

Dit jaar is december de maand van vernieuwen voor mij. Ik denk namelijk altijd al een tijdje vooruit, zeker omdat mijn contract eind april afgelopen is en ik dus per mei 2022 niet meer bij de post werk. En daarom moeten er wat dingen gaan veranderen, of afgerond worden voor die tijd.

Leestip: Zo spaar jij 30.000 euro!

Ik heb namelijk een klein lijstje met spaardoelen die ik persé wil afronden voordat mijn contract bij de post eindigt. Deze doelen zal ik hier niet stuk voor stuk gaan benoemen, want die zijn elders al te lezen, maar het gaat om een totaalbedrag van 3100 euro. Een flink bedrag dus, wat niet zomaar even uit de lucht komt vallen.

Hiervoor heb ik iets bedacht. Je kunt natuurlijk zeggen 3100 euro gedeeld door de 5 maanden salaris die ik nog krijg, dan kom je uit op; 620 euro per maand. Maar dat bedrag vind ik nogal hoog, omdat ik daarnaast dus ook eigenlijk minimaal 250 euro per maand wil kunnen investeren. Dus moet het omlaag. In mei krijg ik mijn vakantiegeld nog uitbetaald, dus ik ga er vanuit dat ik 150 euro netto ontvang. In elk geval, want ook de overige vrije dagen/ uren worden dan uitbetaald.

Mijn sommetje…

Dus er kan al 150 euro af van die 3100 euro. Dan verwacht ik met kerst nog geld te ontvangen en ik heb bijna 1 zegelboekje vol, dus in totaal levert dat ook nog eens 100 euro op. Dat betekent dat ik al 250 euro van de 3100 euro af kan halen. Dan heb ik nog 2850 euro nodig. Als ik 2850 euro door 5 maanden deel komt daar een maandbedrag uit van 570 euro, dat is al een heel stuk beter als je het mij vraagt. Dat vind ik netjes en is goed te doen.

Daarnaast wil ik ook uiteraard blijven doorgaan met investeren in crowdfunding projecten, zodat mijn inkomsten ook blijven stijgen. Maar daarvoor ben ik nog bezig met een constructie te bedenken hoe ik dat het beste aan kan pakken, zodat ik ook nog mijn overige doelen kan behalen, zeker vanaf mei. Ik heb al wel iets in mijn hoofd zitten voor dat moment, maar dat moet ik nog even verder berekenen.

De auto

Verder is het daarnaast natuurlijk ook lekker als de vaste lasten omlaag kunnen. Dat kan helaas bij de meeste lasten niet. Maar! Ik heb natuurlijk wel een auto. Nu is de auto weg doen, zo lang er nog Corona is voor mij geen optie. Want mondkapjes (en dus het ov in) zijn voor mij geen optie ivm mijn gezondheid kan ik die niet verdragen. Natuurlijk heb ik een mondkapjes bewijs dat je hem niet hoeft te dragen, maar ten eerste wordt dat niet overal geaccepteerd en ten tweede wordt je aangekeken alsof je een ontsnapte serie-moordenaar bent. En daar voel ik mij ook niet prettig bij.

Dus de auto blijft zo lang die mondkapjes blijven. Maar! Mijn auto wordt komend voorjaar 10 jaar oud, een flinke leeftijd als je het mij vraagt en dat betekend ook dat je eigenlijk alleen nog maar je auto WA hoeft te verzekeren en dat een uitgebreidere verzekering weinig zin heeft. Daar ga ik dus nog even verder in duiken en zodra ik eruit ben wat deze minder uitgebreide verzekering mij gaat kosten, kom ik bij jullie terug met een artikel hierover.

Uiteraard stap ik ook eind dit jaar over van zorgverzekering, want dan wordt mijn premie maar 30 cent duurder in plaats van ruim 4 euro duurder. En alle beetjes helpen! Niet persé omdat ik straks niet meer bij de post werk, maar sowieso omdat ik het zonde vind om ergens teveel geld voor te betalen als dat niet nodig is!

Leestip: Extra geld verdienen met Euroclix kan hier!

Waarop ga jij besparen in 2022? Of heb jij net als ik al lage vaste lasten en ben je daar verder tevreden mee?

December is de maand van vernieuwen