Definitieve offerte voor de tuin

Definitieve offerte voor de tuin

26 juni 2021 5 Door Marìs

De definitieve offerte voor de tuin is binnen! Inmiddels staat ook de opdracht al ingepland, meteen voor begin september. Zowel de voor- als de achtertuin worden gedaan.

Definitieve offerte voor de tuin

Definitieve offerte voor de tuin

De definitieve offerte voor de tuin is eindelijk binnen! Inmiddels weten we ook hoeveel de buren aan beide kanten mee doen. Precies zoals voorspeld vinden zij het prima welke schutting er komt te staan. Aan de ene kant omdat er iets soortgelijks komt, aan de andere kant omdat het ze niet uit maakt wat er staat, als het maar netjes is.

Leestip: Dit kost een (nieuwe) tuin aanleggen!

Ik laat zowel de voortuin als de achtertuin gelijk in 1x opknappen. Dit is de allergrootste en duurste klus die nu nog moet gebeuren. Dus ik vind het heerlijk dat dat dit jaar nog afgerond wordt. Ik heb nu al onwijs veel zin in begin september als ze (voor mijn gevoel eindelijk) aan de slag gaan en de tuin eindelijk iets moois gaat worden. En niet een gekapt oerwoud vol met onkruid.

De totaalprijs voor deze klus (voor én achter dus) is 15.678 euro. Een gigantisch bedrag op zich, maar een nette prijs als je weet dat je tuin laten renoveren tegenwoordig kost. Dit is niet het bedrag wat ik ga betalen, want hier moet het geld nog vanaf omdat de buren (deels) meebetalen aan de schutting. Als ik de bedragen van beide buren bij elkaar optel, gaat er nog 1211,50 euro vanaf. Dan blijft er dus nog een bedrag over van 14.466,50 euro wat ik zelf moet betalen. Máár! Dan ben ik er nog niet. Want er komen ook grote bakken in de tuin te staan, én een watervalletje. En natuurlijk moet de palmboom nog gekocht worden. Dus in totaal zal ik toch zeker wel even boven de 16.000 euro uitkomen.

Vergeet de details niet!

Voor de waterval ben ik nu bol.com bonnen aan het opsparen, want degene die ik wil is daar te koop. Hoe meer bonnen ik voor die tijd nog kan sparen, hoe minder ik natuurlijk zelf ‘cash’ hoef te betalen. Van de palmboom weet ik nog geen prijs, omdat ik nog niet weet waar we die gaan kopen en welke maat deze precies zal hebben. Dit wil ik eerst met eigen ogen zien voordat ik een beslissing kan nemen wat de hoogte betreft.

Dan de bakken! In eerste instantie koop ik 3 grote bakken. Kleinere bakken volgen later wel. Dat gaat 1011,85 euro kosten. Deze zijn namelijk nodig op het moment dat het gras gelegd gaat worden en het terras. Dat heeft te maken met de vorm van de bakken en de plek bepalen waar ze precies komen te staan. Tot nu toe weet ik dus dat ik in élk geval minimaal 15.478,35 euro nodig heb. En daar komen dan nog de kosten voor de waterval, palmen potgrond (en hydrokorrels) en de grote palmboom zelf bij.

Zelf had ik in mijn hoofd dat de tuin voor en achter zo rond de 15.000 euro zou mogen kosten. Het wordt dus wel een stukje meer, maar zo gek veel ernaast zat ik ook niet! Er is nog redelijk wat extra geld onderweg wat de komende tijd gestort gaat worden, dus daar ben ik uiteraard erg blij mee! Al het extra geld is voor de tuin. De andere offertes die er waren, waren namelijk een stuk hoger. Dus daarom ben ik hier meer dan tevreden mee.

Leestip: Online extra geld verdienen kan jij ook!

Heb jij het ooit zo groots aangepakt met de tuin, door het zowel voor áls achter te laten renoveren? Of heb je een tuin vanaf begin af aan opgebouwd, bijvoorbeeld omdat je een nieuwbouwhuis had? En hoe blij ben jij nu met je huidige tuin?

Definitieve offerte voor de tuin