Deze excursies en deze kosten

Deze excursies en deze kosten

12 oktober 2023 0 Door Marìs

Ik vertel over deze excursies en deze kosten, want tijdens onze vakantie deden we natuurlijk diverse excursies. Dit is een artikel dat ik vooraf schrijf, dus ik kan jullie nog niet vertellen over de dagen zelf.

Deze excursies en deze kosten

Deze excursies en deze kosten

Deze excursies en deze kosten deden/ hadden we tijdens onze vakantie op Gran Canaria. Want na in 2018 voor het laatst daar geweest te zijn, konden we dit jaar eindelijk weer op een normale manier gaan! En daar hebben we ons énorm op verheugd. Van tevoren hadden we een drietal excursies gereserveerd, gewoon omdat we dat leuk vinden.

Leestip: Leuke (solo) spellen voor vakantie!

De eerste excursie die we ondernamen was de markt van Mogán. Nu zijn we al meerdere keren op deze markt geweest. Dit is de grootste markt van het hele eiland en ook de bekendste. Normaal gingen we dan met een bus er naartoe en hadden we ondertussen nog wat fotostops en een lunchstop bij Playa de Amadores. Maar deze keer had ik iets anders gezien. Namelijk een dagtocht waarin we per boot aan zouden komen in Mogán. Heel gaaf! Dat hebben we nog nooit eerder kunnen doen. Deze excursie kostte 41,50 euro per persoon.

Vervolgens hebben we nog 2 excursies uitgekozen, maar ik weet nog niet op welke volgorde we die zullen gaan doen. Want wederom schrijf ik ook dit artikel eind augustus al. We hebben op dit moment nog geen reservering gedaan, ik wacht nog even op het laatste zegelboekje van de AH, als ik die vol heb en dat geld staat op mijn rekening, dan gaan we de excursies ook echt reserveren. Om dit artikel te kunnen schrijven, heb ik de excursies al wel even in het winkelmandje gedaan, waarbij ik dan ook even een datum heb moeten kiezen. Het bedrag zou dus uiteindelijk nog iets kunnen verschillen. Maar daar ga ik niet vanuit, omdat het wel in dezelfde periode plaats zal vinden.

Dan een excursie naar Las Palmas. Het is minstens 10 jaar geleden dat ik daar voor het laatst geweest ben. Ik herinner mezelf er dan ook niet meer zoveel van en het was ook een kort bezoek, dat weet ik nog wel. Het enige dat ik weet was dat we bij een strand waren. En ik dacht dat we ook in de stad zelf geweest waren, maar ook dat weet ik niet meer zeker. In elk geval bestaat deze excursie uit een bezoek aan de oude wijk Vegueta. En zelf tijd om te shoppen in Alisios, een groot winkelcentrum in Las Palmas. En ergen tussendoor moet je tijd zien te vinden om wat te eten. Dit kost 27 euro per persoon.

En tot slot ook nog de Gran Canaria VIP-tour. Waarbij je naar de Presa de las niñas gaat, maar ook naar de Pinos de Galdar en nog meer mooie punten. Tevens heb je tijd in Fontanales om te lunchen. Dit kost 63 euro per persoon. Je bent de gehele dag weg.

Als je alle kosten bij elkaar optelt komt het dus neer op 131,50 euro per persoon. Wij zullen alle excursies vooraf gaan reserveren, zodat we daar ter plekke geen geld meer aan hoeven uit te geven. Dat scheelt weer wat extra geld meenemen. Het zou zo kunnen zijn dat we op moment van reserveren nog een wijziging aangebracht hebben en tóch net iets anders gereserveerd hebben, omdat er bijvoorbeeld alweer een excursie aangepast is.

Leestip: Leuke legpuzzels voor vakantie!

Doe jij excursies op vakantie? Of vul jij het liever heel anders in? Bijvoorbeeld; niks doen en relaxen, of zwemmen of nog iets anders?

Deze excursies en deze kosten