Die ene dag minder of niet?

Die ene dag minder of niet?

17 juni 2021 4 Door Marìs

Werk ik die ene dag minder of niet? Een tijdje terug vertelde ik dat ik nóg een dag minder wilde gaan werken, ik vertel jullie hoe ik daar nu tegenaan kijk.

Die ene dag minder of niet

Die ene dag minder of niet?

Werk ik die ene dag minder of niet? Ja en nee. Niet definitief, maar ik neem wel regelmatig een dag vrij. Niet wekelijks, maar wel maandelijks. Vanaf eind september t/m eind oktober ben ik bijna helemaal vrij (ivm mijn vakantie). In november ben ik om de week een dagje vrij en in december ben ik 3x een dag extra vrij.

Leestip: Spontaan geld uitgeven!

Vanaf januari krijg ik weer nieuwe verlofuren omdat het nieuwe jaar dan begonnen is, dus dan ga ik weer vrije dagen inplannen! Voor nu heb ik dus besloten om niet nóg een dag minder te gaan werken, zo hoeft mijn contract ook niet aangepast te worden en hou ik gewoon de inkomsten die ik heb. Ook worden mijn reiskosten dan niet aangepast naar een lager bedrag. Zo kan er dus ook op dat gebied niks mis gaan. Als dat aangepast had moeten worden, was het de vraag geweest of dat goed gegaan was. Ze zijn niet zo handig met reiskosten bij ons namelijk 😉

Omdat er nog meer dan genoeg verbouw klussen te doen zijn, is dit ook wel mooi meegenomen, want zo kan ik nét iets sneller sparen voor de klussen. Al zal het niet heel veel uitmaken. Tenzij ik fors meer ga verdienen met mijn blog. Wat natuurlijk van harte welkom zou zijn, omdat er in huis nog echt wel héél veel gedaan moet worden. Als ik het een beetje gok en de prijzen optel die ik al wél weet, zal ik volgend jaar zo’n 15.000 a 20.000 euro nodig hebben voor de afronding. Maar dan zijn op isolatie en zonnepanelen na, wel alle klussen klaar.

De planning is dus om gewoon die 4 dagen te blijven werken bij de post en dan regelmatig een dag in de week vrij te nemen. Dit zodat ik wel 4 dagen betaald krijg, maar er maar 3 hoef te werken. Wel zo prettig. Een stuk fijner voor mijn lichaam. De manier waarop het nu gaat is namelijk ook redelijk goed vol te houden. Regelmatig een dag vrij nemen geeft mij ook extra tijd om aan mijn blogs te werken. Of om net even wat meer te kunnen lezen in een week tijd.

De tijd die ik nu overwerk, was de laatste tijd steeds zo’n 4 uur per maand. Een dag vrij nemen kost mij 3 uur, dus samen met de gewone verlofuren die ik al had, ben ik een heel eind gekomen. Daarom ga ik lekker op deze manier verder. Financieel ook de meest verstandige keuze. Lichamelijk iets minder verstandig, maar ach, die laatste 10 maanden (9 als je mijn vakantie eraf haalt) hou ik dat nog wel vol 😉

Leestip: Verbouw jaarplanning!

Welke dingen weeg jij tegen elkaar af als je meer of minder wilt gaan werken? Ik dus zowel de lichamelijke aspecten als de financiële. 

Die ene dag minder of niet