Dit kopen, of toch liever verhuizen?

28 juni 2018 7 Door Marìs

Dit kopen, of toch liever verhuizen? Vorige week konden jullie lezen dat sparen top is, maar dat je jezelf ook niet álle leuke dingen moet ontzeggen. Deze week vertel ik jullie hetgeen ik nu steeds overweeg wanneer ik iets leuks zie in de winkel; dit kopen, of toch liever verhuizen?

Dit kopen, of toch liever verhuizen?

Wil ik dit kopen, of toch liever verhuizen? Dat is de vraag die ik mijzelf nu steeds stel wanneer ik in een folder of in de winkel iets leuks zie. Plus wat nu voor mij enorm mee telt is of ik het ook écht nodig heb. Want dingen als goede schoenen heb ik gewoon nodig, ik loop namelijk vanaf mijn werk 35 minuten naar huis, dus dan zijn goede schoenen een must. 2 paar minimaal om af te wisselen, want dat is beter voor mijn rug.

En wanneer ik mezelf die vraag stel denk ik eigenlijk altijd; doe mij maar verhuizen!! Want dat vind ik momenteel gewoon écht het belangrijkste. En op die manier heb ik al veel geld in mijn zak gehouden. Ook ben ik mijn hele huis aan het door gaan om dingen te verkopen. Ik heb gelukkig al redelijk wat kunnen verkopen, dus daar ben ik super blij mee! Laatst nog mijn oude lattenbodems, van mijn bed wat kapot was. Maar de lattenbodems waren nog prima. Toch weer 20 euro mee verdient!

Maar om terug te komen op het onderwerp; als je voor jezelf een heel duidelijk doel voor ogen hebt, wat je heel graag wilt bereiken. Dan kun je dus veel makkelijker sparen. Dan stel je jezelf gewoon de vraag; wil ik dit kopen? Of toch liever ‘doel’. Vaak kom je dan uit op je doel behalen. En dat kan je echt heel veel geld schelen.

Ben jij ook ‘streng’ voor jezelf als jij je doel wilt halen? Ik noem dit namelijk niet echt streng zijn, want zo voelt het niet. Het is gewoon goed nadenken over wat je liever wilt als je zou moeten kiezen. Waardoor je uiteindelijk een stuk sneller je einddoel kunt behalen. Hoe sta jij hierin?