Dit laat ik vervallen

Dit laat ik vervallen

1 augustus 2023 5 Door Marìs

Dit laat ik vervallen, en wat het ‘dit’ precies is, dat gaan jullie in mijn artikel van vandaag lezen. Uiteraard heeft het weer met geld te maken. Ik heb weer eens een besluit genomen.

Dit laat ik vervallen

Dit laat ik vervallen

Vandaag lezen jullie wat ik bedoel met; dit laat ik vervallen. Begin dit jaar kocht ik een nieuwe 2e hands auto en daarvoor leende ik geld van diverse rekeningen. Daarna moesten er nog wat dingen vervangen worden, zoals mijn laptop en matras. Inmiddels zit er nog meer aan te komen dat ik ga vervangen en daarom heb ik een besluit genomen.

Leestip: In crisistijd geld anders uitgeven? (geschreven in 2020!)

Ik had hier een lijstje liggen met als titel ’terugzetten bij mezelf’. Dit ging over geld dat ik van spaarrekeningen geleend had voor de aanschaf van mijn nieuwe 2e hands auto, en mijn laptop. Inmiddels komen er nog meer dingen aan die ik ga vervangen, waardoor ik het niet meer realistisch vind om al het geleende geld bij mezelf terug te willen zetten.

Op dit moment vind ik het nodig om gewoon te aanvaarden dat ik geld uitgegeven heb wat eigenlijk voor andere doelen bestemd was. Zo heb ik bijvoorbeeld 1650 euro geleend van mijn vakantie rekening. Maar ook 215 euro van de ‘belasting reservering’ spaarrekening en 200 van ‘huis overkopen’. Bij elkaar is dat toch echt wel een heel groot bedrag. Dit is dan slechts het bedrag wat ik níét bij mezelf ga terugzetten. Er zijn ook bedragen die ik nog wel bij mezelf ga terugzetten.

Zo moet er nog steeds 700 euro meeneemgeld teruggestopt worden in de enveloppe en portemonnee voor Gran Canaria. Dit is namelijk geld dat ik en mijn moeder gaan meenemen op vakantie. Hiervan had ik dus geld geleend om mijn nieuwe 2e hands auto te kunnen betalen. Dit geld zal terug moeten, want het moet mee op vakantie. Daar ontkom ik niet aan. Tenzij ik zonder geld op vakantie wil en dat is niet realistisch.

Daarnaast had ik ook geld geleend (200 euro) voor ditzelfde doel wat gereserveerd was voor entree tickets om te kunnen zwemmen. Ook dat geld zet ik binnenkort nog gewoon terug bij mezelf, ik wil natuurlijk wel wekelijks kunnen blijven zwemmen. En tot slot had ik van de Tandarts rekening nog geld geleend (190 euro) voor de aanschaf van mijn nieuwe refurbished laptop. Ook dit geld moet terug, want eind dit jaar heb ik weer een halfjaarlijkse controle afspraak staan. Dus dan moet het gehele bedrag weer gewoon netjes op zijn plek staan.

De reden hiervoor is dat ik binnenkort wat aankopen moet betalen die behoorlijk aan de prijs zijn. Als ik dan eerst geld bij mezelf ga terugzetten (waardoor ik die doelen niet behaal, terwijl het wel betaald moet worden), dan blijf ik achter de feiten aan lopen. En dat geeft stress. Toen bedacht ik mij dus; ik kan ook gewoon accepteren dat dat geld uitgegeven is en klaar. Wat zal ik er nog moeilijk over doen. Gewoon opnieuw beginnen, en door!

Leestip: Belangrijkste geldles van 2022!

Heb jij weleens besloten om een bedrag niet terug te zetten op een spaarrekening? Of vul jij altijd alles weer aan wat je er vanaf haalt?

Dit laat ik vervallen