Dividend van september 2023

Dividend van september 2023

24 september 2023 1 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie meer over mijn dividend van september 2023, want dat komt er alweer aan! Sinds ik begin dit jaar weer opnieuw gestart ben met beleggen, is dit de 2e keer dat ik dividend ontvang.

Dividend van september 2023

Dividend van september 2023

Vandaag deel ik met jullie alles over mijn dividend van september 2023. Om te beginnen zal ik jullie vertellen hoeveel en welke ETF’s ik momenteel in mijn bezit heb. Ik heb momenteel 2 verschillende ETF’s in mijn portefeuille zitten, namelijk VWRL en TDIV. Van de eerst genoemde heb ik 10 stuks in mijn bezit en van de tweede maar 1. Dit is niet veranderd vergeleken met de vorige keer dat ik dividend ontving in juni.

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Op moment dat ik dit schrijf, eind september, heb ik mijn dividend van TDIV ook al echt ontvangen. Dit was 34 cent, omdat er nog wat dividend-belasting vanaf ging (6 cent). Het dividend van VWRL staat pas gereserveerd voor eind deze maand, dus dat heb ik natuurlijk nog niet ontvangen. Wel kan ik al zien dat dit waarschijnlijk een bedrag gaat worden van 4,45 euro.

Als ik beide bedragen bij elkaar optel, dan zit ik dus voor dit kwartaal op een totaal ontvangen dividend van 4,79 euro. Natuurlijk is dat nog niet heel veel geld, maar het is alweer een leuk extraatje en het smaakt natuurlijk naar meer! Hoe ga ik nu verder met beleggen? Dat zal ik jullie vertellen.

Momenteel staat de koers van VWRL vrij hoog. Daarom heb ik besloten om eerst een aantal TDIV aan te gaan schaffen. Eerst was ik van plan om ervoor te zorgen dat ik 20x VWRL in mijn portefeuille zou hebben zitten en dan van 2 andere ETF’s ook 20 stuks aan te kopen, waaronder dus van TDIV. Nu ga ik eerst voor; overal 10 stuks van in bezit zien te krijgen.

Wanneer ik van alles dan 10 stuks in mijn portefeuille heb zitten, ga ik weer verder kijken hoe ik dan mijn weg ga vervolgen. Omdat ik al 1x TDIV in mijn bezit heb, zal ik de eerstvolgende keer denk ik 4 stuks aankopen. Om de keer daarna dan 5 stuks aan te kopen. Omdat je bij DeGiro tegenwoordig 1 euro per transactie moet betalen, ga ik niet meer maandelijks aankopen, maar minder vaak. Hierdoor kan ik de kosten iets drukken. Omdat ik momenteel spaar voor mijn nieuwe meubels staan nieuwe ETF-aankopen even in de wachtrij.

Ook is het zo dat ik momenteel nog niet maandelijks geld reserveer voor beleggen, maar gewoon alleen af en toe als het mij zo uit komt. Op deze manier ga ik voorlopig ook nog even door, totdat ik mijn spaarrekeningen weer wat meer aangevuld heb. Toch wil ik met enige regelmaat wel ETF’s blijven kopen, gewoon omdat ik mijn investeringen vors wil uitbreiden. Daarom zal hier ook veel aandacht naartoe gaan. Mijn doelen zijn hier ook op gericht.

Leestip: ETF’s bijgekocht!

Hoeveel dividend ontving jij dit kwartaal en voor welke ETF’s of aandelen was dat? 

Ik ben geen expert en geef dus ook géén advies. Daarnaast vraag ik ook niet om advies, maar vertel ik jullie gewoon hoe ik het doe en welke keuzes ik maak. Dit doe ik puur op mijn persoonlijke kennis en gevoel.

Dividend van september 2023