Doe gewoon normaal

Doe gewoon normaal

4 april 2020 9 Door Marìs

Doe gewoon normaal. Op diverse blogs lees ik dat mensen adviseren om nu vooral je geld in de zak te houden en die verbouwing of aankoop die je van plan was te doen uit te stellen. Doe dat niet!! Zo breng je de economie alleen maar meer in de problemen.

Doe gewoon normaal

Doe gewoon normaal

Doe gewoon normaal. En dan bedoel ik dus de mensen die gewoon hun normale salaris blijven ontvangen. Niet de zzp’ers die nu wellicht in de financiële problemen komen. Wanneer jij nu nog je gewone salaris ontvangt, doe dan gewoon normaal de dingen die je altijd zou doen! En dan bedoel ik niet de straat op gaan en lekker shoppen of het bos in/ het strand op waar iedereen ineens zo nodig heen moet. Maar ik doel puur op aankopen doen!

Wanneer jij je op dat gebied gewoon normaal blijft gedragen, help je de economie veel meer dan wanneer je nu alle uitgaven gaat stopzetten. Dan blijft de nasleep van deze crisis namelijk een heel stuk langer doorgaan. Als ik nu een apparaat zou moeten vervangen, dan doe ik dat. En ook mijn verbouwingsplannen gaan gewoon door.

Waarom? Omdat mijn contract verlengd is, dus ik een jaar langer werk heb dan ik dacht. En gewoon omdat dit al op de planning stond. Wel zal ik bij de mensen uit de buurt blijven wanneer ze hier bezig zijn, maar het zijn voornamelijk buitenklussen. Dus dat zal geen enkel probleem zijn. En als ze weg zijn? Schoonmaken. Want ze zullen toch aan de voordeur zitten en de schuurdeur, dus een kleine moeite om dat na afloop even schoon te maken. Zo blijven zij ook gewoon hun inkomsten ontvangen die ze net zo hard nodig hebben als jij en ik. Dit is een mooie manier van elkaar helpen.

Mijn advies is; ga nu niet krampachtig al je geld vasthouden. Tenzij je echt in de problemen komt. Zo niet? Doe dan gewoon wat je normaal gesproken ook zou doen. Rekening houdend met de maatregelen/ regels die nu gelden! Want die zijn er natuurlijk niet voor niks. En het is belangrijk om dat goed op te volgen.

Leestip: Nieuwe beleggingen aangekocht!

Hou jij je geld krampachtig in de knip? Of ben je er ook juist voor om alles zo normaal mogelijk door te laten gaan, rekening houdend met de regels die nu van kracht zijn?

Doe gewoon normaal