Drukte in de tuin – diary 181

Drukte in de tuin – diary 181

21 september 2021 8 Door Marìs

Ik deel vandaag mijn photodiary; Drukte in de tuin – diary 181. Ze zijn namelijk druk bezig in de tuin om die mooi te maken. Het is zeker nog niet klaar maar de vorm begint erin te komen. Ook had ik deze week een afscheid en begrafenis.

Drukte in de tuin - diary 181

Drukte in de tuin – diary 181

In deze photodiary; Drukte in de tuin – diary 181, deel ik mijn vorige week met jullie. Zo had ik een afscheid en begrafenis van een vriend van ons die ik al mijn hele leven ken. En verder waren ze de hele week druk met de tuin bezig.

Leestip: Wordt lid van Euroclix en verdien ook extra geld bij!

Maandag 13 september

Drukte in de tuin - diary 181

Vandaag werd mijn grote palmboom geleverd. Ingepakt lijkt hij een stuk kleiner, maar als de bladeren uitgepakt zijn is de boom groot. Zeker omdat hij in een hoge bak komt te staan.

Drukte in de tuin - diary 181

Ook werd er al een mooi begin gemaakt met het plaatsen van de schutting.

Dinsdag 14 september

Drukte in de tuin - diary 181

Vandaag gingen ze het kruipluik in om de waterleiding neer te leggen en de stroom. Beiden zijn nog niet aangesloten. Dat komt nog.

Drukte in de tuin - diary 181

Ook begonnen ze met het ophogen van de achtertuin. We hebben er worteldoek onder gekregen, omdat er nog teveel dikke wortels in de grond zaten die niet helemaal weg konden/ weggehaald waren.

Woensdag 15 september

Drukte in de tuin - diary 181

Vandaag begonnen ze met de grond egaliseren. Ze begonnen namelijk met de eerste stenen van het terras te leggen.

Drukte in de tuin - diary 181

En zo is er ineens een begin van het terras. De kleur van de stenen zie je niet heel goed op deze foto, maar het is warm geel. Met wat grijze vegen erin.

In de avond hadden we een afscheid van onze vriend die overleden is. Een hele rare overgang van iets leuks overdag, naar iets verdrietigs in de avond. De familie vond het fijn ons te zien, dat was duidelijk te merken. En de ruimte waar de kist stond was mooi gemaakt met persoonlijke spullen en héél veel bloemen. Ik denk dat er minstens 200 mensen afscheid zijn komen nemen, van de rij die ik buiten zag staan. Plus de mensen die daarna nog geweest zijn. Er waren veel mensen die ook bloemen bij zich hadden. Wij hadden beiden een mooie roos meegenomen die we bij de kist hebben neergelegd.

Donderdag 16 september

Drukte in de tuin - diary 181

De schermen bleken niet precies 180 cm breed te zijn, maar plus minus. Ik weet niet welke idioot dat verzint, maar daardoor kregen we dus een lelijke kier tussen de paal en het scherm in. Dit losten de tuinmannen heel netjes op, door er een latje op te maken aan beide zijkanten. Dat materiaal en die arbeidsloon hoeven we niet te betalen, dus dat vind ik heel erg netjes! Ze denken ook echt goed mee en vragen eerst voordat ze zomaar iets doen.

Ook kreeg ik bericht dat de bloembakken die pas tijdens mijn vakantie binnen zouden komen, nu ineens al binnen gekomen waren bij de leverancier. Super fijn! Terwijl mijn moeder bij de tuinmannen bleef, ben ik meteen de bakken gaan ophalen. Zo ben ik op de tuinstoeltjes na compleet. Zeker wat betreft bakken!

Vrijdag 17 september

Drukte in de tuin - diary 181

De vormen worden nu écht zichtbaar in de tuin. Zo leuk! Ze tekenen steeds af op de tegels wat eraf gezaagd moet worden. Een flinke klus om alles op maat te maken, maar dan heb je wel een heel mooi resultaat uiteindelijk!

Zaterdag 18 september

Vandaag was de begrafenis. Omdat hij zó ontzettend veel mensen kende waren er naast de 100 aanwezigen ook mensen die het via een live stream konden volgen. Daarna sloot iedereen bij elkaar aan voor een erehaag, zodat we hem en de familie met zijn allen konden ontvangen op de begraafplaats.

Iedereen die wilde mocht mee de begraafplaats op, om nog een laatste keer langs de kist te lopen. Zo kon je nog kort iets tegen hem zeggen en een roos uit de emmer pakken om op de kist te leggen. Mijn moeder en ik waren als laatsten en legden de allerlaatste roos samen op de kist. Bovenop de hele mooie grote berg die er al lag. Het was een dag met stralend mooi weer. Net zo stralend als dat onze vriend ook altijd was. Hij heeft een mooi afscheid en een mooie begrafenis gekregen zoals hij verdiende.

Het weekend heb ik geen foto’s meer gemaakt, daar stond mijn hoofd niet naar. Maar dat zal iedereen wel begrijpen.

Leestip: Hoe ik ruim 1600 euro verdeelde!

Hebben jullie vaak een huwelijk meegemaakt? Ik zelf maar 1 keer. (In tegenstelling tot crematies en begrafenissen, dat zijn er echt teveel).