Een gebruikte auto kopen in Spanje

Een gebruikte auto kopen in Spanje

10 mei 2021 5 Door Marìs

Vandaag heb ik het met jullie over een gebruikte auto kopen in Spanje. Want dat gaat anders dan in Nederland en er zijn dingen waar je op moet letten.

Een gebruikte auto kopen in Spanje

Vandaag vertel ik jullie wat meer over een gebruikte auto kopen in Spanje. Want dat is namelijk iets anders dan in Nederland. Je kunt in Spanje ook gewoon een proefritje maken van tevoren, dat is wel hetzelfde. En qua prijzen weet ik niet precies het verschil.

Leestip: Auto gekocht!

Wat ik wel weet, is dat je heel erg moet opletten wat je koopt. Je moet echt de papieren van de auto van tevoren opvragen, en die doorsturen naar je Gestor. Dat is een fiscaal specialist die allerlei dingen rondom de belasting checkt. Maar het werk van een gestor is meer dan dat, hij kan allerlei diverse administratieve  en juridische dingen uit handen nemen. Waar jij dingen in het Spaans wellicht niet begrijpt, zorgt deze persoon ervoor dat alles uitgezocht en geregeld wordt op administratief gebied en dat er dingen voor je uitgezocht worden.

Het is in Spanje namelijk niet zo dat de wegenbelasting op naam van de persoon staat, maar die staat geregistreerd op de auto. Daardoor kan het dus zo zijn, dat als er niet betaald is, je een schuld hebt wanneer je de auto koopt. Jij bent na aankoop dan verantwoordelijk voor die schuld die er nog open staat. Dat wil je natuurlijk niet en daarom is het heel belangrijk dat je dat laat checken. Ook kun je laten checken of het voertuig gestolen (geweest) is.

Handige informatie

Tot voor kort wist ik zelf ook niet dat het in Spanje zo werkt, maar ik vond het wel belangrijk om jullie daar een beetje meer over te vertellen. Want niemand zit te wachten op een schuld bij z’n ‘nieuwe’ auto. En daarbij vond ik het heel interessant om te ontdekken dat het in Spanje dus zo anders werkt dan hier. Aangezien de wegenbelasting e.d. in Nederland gewoon op naam van een persoon staat en niet op de auto. Daarom vond ik dit zelf erg handige informatie.

Eerlijk gezegd vind ik het ook wel een beetje raar dat je een auto kunt verkopen terwijl er nog een schuld op zit, want dat gaat toch niemand kopen? Tenzij je echt mensen treft die dit niet weten en zonder te checken een auto kopen. Die zitten er dan mee opgezadeld.

Leestip: Auto spaarpotje!

Wisten jullie dat dit in Spanje zo werkt en dat je dus een schuld kunt krijgen bij de aankoop van je nieuwe tweedehands auto?

Een gebruikte auto kopen in Spanje