
Een hekel aan koken kost geld
Een hekel aan koken kost geld, tenminste als je hierdoor ook écht niet kookt. Zo ken ik meerdere mensen die een hekel hebben aan koken en daarom vaak eten bestellen.
Een hekel aan koken kost geld
Daarom zeg ik dus; een hekel aan koken, kost geld. Het hoeft natuurlijk lang niet altijd zo te zijn dat een hekel aan koken hebben jou ook extra geld kost. Zelf heb ik namelijk ook een onwijze hekel aan koken, maar ik bestel niet regelmatig eten. Meestal kook ik 2x per week voor 3 dagen en eet ik 1x iets makkelijks (dat kan ook een broodje met ei zijn).
Leestip: Waarom je geld moet sparen!
Nu ken ik verschillende mensen die vaak eten laten bezorgen. De ene zegt; ik ben zo druk dat ik geen tijd meer heb om te koken en ook geen zin meer om te koken, als ik klaar ben met werken. En daarom laat ze regelmatig eten bezorgen. Weer iemand anders die ik ken zegt; ik heb een hekel aan koken, maar ben dol op eten. Eigenlijk net als ik dus. En daarom laat zij regelmatig eten bezorgen. En waarom ook niet. Als je het geld ervoor hebt dan kun je dat gemakkelijk doen. Maar in mijn situatie vind ik het zonde van mijn geld.
Daarom heb ik het koken teruggebracht naar 2x per week koken voor meerdere dagen. Zo hoef ik niet dagelijks te koken en 2x per week dat kan ik nog wel opbrengen. Stiekem heb ik eigenlijk aan alles wat met het huishouden te maken heeft een enorme hekel. Behalve aan de was doen en de vaatwasser in- en uit-ruimen. Boodschappen doen vind ik trouwens ook helemaal prima. Waar ik ook weer mensen ken die én een hekel aan koken hebben én een hekel aan boodschappen doen. Best grappig, want ik denk er eigenlijk nooit over na dat er mensen zijn die daar ook een hekel aan hebben.
Mensen vragen weleens waarom ik zo’n hekel heb aan koken. Dan leg ik altijd uit dat ik het tijdverspilling vind, want vaak sta je toch minstens 20 minuten in de keuken, terwijl je je eten binnen 10 minuten weer op hebt. Zonde van je tijd dan om er veel tijd in te steken. En daarnaast vind ik het ook gewoon saai. Ik ben ook geen heel goede kok, moet echt mijn aandacht erbij houden, want anders brand mijn eten aan. Ik kan me niet op 2 verschillende dingen tegelijk concentreren, dus ik kan niet bijvoorbeeld tussendoor iets anders gaan doen. Tenzij het eten is wat je gewoon op het vuur zet en waar je pas weer naar om hoeft te kijken als het kookwekkertje gaat.
In hoeverre hebben jullie een hekel aan koken? Hoe vaak kies je voor iets alternatiefs zodat je niet hoeft te koken? Dit kan zowel een afhaalmaaltijd zijn als eten laten bezorgen, of wellicht gewoon een simpel snelmenu uit de supermarkt. Of misschien ga jij juist wel zoveel mogelijk bij andere mensen eten omdat je zo’n hekel hebt aan koken. Ik ben benieuwd wat jullie in zo’n situatie vaak doen!
Leestip: Wet van de aantrekkingskracht!
Als je ook zo’n hekel hebt aan koken, hoe los jij dit dan op? Wat eet jij graag of vaak als je iets makkelijks wilt eten?
Ik heb geen hekel aan koken, vind het ontspannend na een dag werken.
Maar eerlijk gezegd, bestellen we vaak wat of gaan uit eten.
Uiteraard kost dit wel wat maar daar werk ik voor, om ook van het leven te genieten.
Daar heb je helemaal gelijk in!
Ik heb geen hekel aan koken, maar dan moet ik er wel genoeg tijd voor nemen en ook niet nog overhaast boodschappen moeten doen. Aan haastig en onvoorbereid koken heb ik wel een hekel.
Nee overhaast dingen (moeten) doen is nooit fijn!
Ik ben alleenstaande en heb langzaamaan een hekel gekregen aan koken. Altijd weer hetzelfde koken, want het loonde niet om een pan stamppot of soep te koken. Om toch variatie te hebben moest ik er een 2e diepvriezer bij kopen. Dat zag ik niet zo zitten. Nadat ik mijn schouder brak door een val in de badkuip, ging ik warm eten bij mijn ouders die 2 straten verderop wonen. Nu begint langzamerhand het plezier in koken weer terug te komen, maar dat heeft wel ruim 3 jaar geduurd.
Oei, dat klinkt pijnlijk! Fijn dat je bij je ouders kon eten en dat je plezier in koken weer een beetje terug begint te komen.
Ik heb geen hekel aan koken, maar we bestellen wel regelmatig wat te eten of we gaan uit eten. De kosten nemen we voor lief en zijn geen probleem.
We kiezen meestal wel voor eten wat we zelf niet maken. Sushi, Roti, Thais etc. Met de kinderen gaan we graag tapas eten
Gewoon lekker genieten moet ook kunnen!
Ik kook graag. Graag eenvoudige pure maaltijden van goede ingredienten. Koken voor meerdere dagen doe ik ook vaak. Maak ik een boerengroente maaltijdsoep van zelfgetrokken bouillon of een grote pan tomatensoep of erwtensoep, dan is dat voor meerdere dagen. Ook stamppotten zijn voor meerdere dagen. En het gaat in porties de vriezer in. Ook de zelfgemaakte pastasaus. Dan hoeven we niet 2 dagen achtereen hetzelfde te eten. Waar dat kan braad ik het vlees (beperkte hoeveelheid) ook voor meerdere dagen tegelijk. Ook om kosten van gas te sparen. Rijst en bruine bonen voor de soep of chili con carne kook ik daarom in grote hoeveelheden te gelijk en gaat gaar in de vriezer Als de aardbeien/ bramen/ bessen/ frambozen het voordeligst zijn of thuis volop groeien, dan doe ik die in de vriezer. Een keer per jaar maak ik vaneen groot gedeelte sap. Die ik weer in halvarine kuipjes invries. Dan heb ik weer voor een jaar genoeg voor over de pap en limonade siroop voor de kleinkinderen. Even warm maken, maizena/ (gelei)suiker er door en elk weekend heerlijke saus over de yoghurt, griesmeel, vla of ijs. Ik vind het niet erg om een uur in de keuken te staan; al eet je het in een kwartiertje op. Dat valt vaak ook weer mee als je er een beetje werk van maakt. Altijd netjes tafel dekken, glaasje water erbij. Bidden vooraf, waarbij je een moment van bezinning hebt en al je grote en kleine zorgen bij God kunt brengen En bijbellezen daarna om af te sluiten. Het waren vroeger heerlijke gezinsmomenten en nu voor ons samen, met de beste gesprekken.
Eten bestellen? Ik kan me niet zo gauw herinneren dat gedaan te hebben. Ook voor een familie bbq of gourmetavond, verjaardag met taart en hapjes, maak ik graag alles zelf. Dan weet je ook wat erin zit. Ik keek voor de grap eens online wat de bakker vraagt per gebakje. €2,60 euro! Oei, ik kom nog steeds rond van 70 euro per week voor 2 personen en veel volk over de vloer.
Buiten de deur eten? Ja weleens bij de kinderen of vrienden thuis.
Zo je steekt er heel wat werk in! Leuk dat je daar zoveel plezier in hebt!
Hekel is een groot woord maar leuk vind ik het niet en daardoor zonde van mijn tijd. Je moet erbij blijven staan en dat geduld heb ik niet. Dan denk ik in plaats van in een pannetje roeren kan ik ook even de was opvouwen of iets anders doen waardoor ik het eten weer vergeet. Dat is meestal de reden waarom iets licht of zwaar is aangebakken 🙂
Ik kook wel elke dag en ook vers maar uitgebreide maaltijden zijn niet aan mij besteed.
Ha dat herken ik heel erg ja! Leuk om te lezen dat ik zeker niet de enige ben 😉
Ik vind koken dus ook totaal niet leuk.
Heeft bij mij ook te maken met de concentratie en dat ik er weinig geduld voor heb.
Sommige mensen hebben er ook echt feeling voor en die weten precies wat waar lekker bij is en welke kruiden je ergens bij gebruikt. Dat heb ik totaal niet.
Meestal kook ik makkelijk met pakjes en zakjes.
Zou eigenlijk wel graag met meer verse ingrediënten willen koken nu ik een dochtertje heb.
Ze eet nu alleen nog niet mee van de maaltijd.
jeeej een mede-stander! Ja hier ook hetzelfde wat concentratie en geduld betreft. Die feeling heb ik ook absoluut niet en pakjes en zakjes vind ik ideaal, is ook lekker snel ook. Wellicht kun je het opbouwen, door bijvoorbeeld eens per week met verse ingrediënten te gaan koken, en als dat bevalt steeds verder uitbreiden. Dan wordt het niet in 1x zo’n ding.
Koken leuk vinden kan trouwens ook geld kosten. Nieuwe dingen proberen, specifieke producten halen, ander soort pannen, goede messen etc. Aan de andere kant: een goed mes gaat wel een leven mee, dus uiteindelijk loont zo’n duur mes weer tov van vaker goedkope messen kopen.
Ik hou dus duidelijk wel van koken. Zie het ook meer als een hobby om lekker bezig te zijn dan een extra huishoudtaak. Ik kook van simpel tot ingewikkeld en duur tot goedkoop en waar kan ook grotere porties om in te vriezen voor de dagen dat er weinig tijd is.
Haha dat is zeker waar, al was dat het onderwerp niet 😉 Kwaliteit van producten loont altijd wat mij betreft. Heerlijk als koken je hobby is. Je moet toch elke avond eten, dus je kunt koken dan maar beter leuk vinden, toch!