Een hekel aan koken kost geld

Een hekel aan koken kost geld

15 juni 2022 16 Door Marìs

Een hekel aan koken kost geld, tenminste als je hierdoor ook écht niet kookt. Zo ken ik meerdere mensen die een hekel hebben aan koken en daarom vaak eten bestellen.

Een hekel aan koken kost geld

Een hekel aan koken kost geld

Daarom zeg ik dus; een hekel aan koken, kost geld. Het hoeft natuurlijk lang niet altijd zo te zijn dat een hekel aan koken hebben jou ook extra geld kost. Zelf heb ik namelijk ook een onwijze hekel aan koken, maar ik bestel niet regelmatig eten. Meestal kook ik 2x per week voor 3 dagen en eet ik 1x iets makkelijks (dat kan ook een broodje met ei zijn).

Leestip: Waarom je geld moet sparen!

Nu ken ik verschillende mensen die vaak eten laten bezorgen. De ene zegt; ik ben zo druk dat ik geen tijd meer heb om te koken en ook geen zin meer om te koken, als ik klaar ben met werken. En daarom laat ze regelmatig eten bezorgen. Weer iemand anders die ik ken zegt; ik heb een hekel aan koken, maar ben dol op eten. Eigenlijk net als ik dus. En daarom laat zij regelmatig eten bezorgen. En waarom ook niet. Als je het geld ervoor hebt dan kun je dat gemakkelijk doen. Maar in mijn situatie vind ik het zonde van mijn geld.

Daarom heb ik het koken teruggebracht naar 2x per week koken voor meerdere dagen. Zo hoef ik niet dagelijks te koken en 2x per week dat kan ik nog wel opbrengen. Stiekem heb ik eigenlijk aan alles wat met het huishouden te maken heeft een enorme hekel. Behalve aan de was doen en de vaatwasser in- en uit-ruimen. Boodschappen doen vind ik trouwens ook helemaal prima. Waar ik ook weer mensen ken die én een hekel aan koken hebben én een hekel aan boodschappen doen. Best grappig, want ik denk er eigenlijk nooit over na dat er mensen zijn die daar ook een hekel aan hebben.

Mensen vragen weleens waarom ik zo’n hekel heb aan koken. Dan leg ik altijd uit dat ik het tijdverspilling vind, want vaak sta je toch minstens 20 minuten in de keuken, terwijl je je eten binnen 10 minuten weer op hebt. Zonde van je tijd dan om er veel tijd in te steken. En daarnaast vind ik het ook gewoon saai. Ik ben ook geen heel goede kok, moet echt mijn aandacht erbij houden, want anders brand mijn eten aan. Ik kan me niet op 2 verschillende dingen tegelijk concentreren, dus ik kan niet bijvoorbeeld tussendoor iets anders gaan doen. Tenzij het eten is wat je gewoon op het vuur zet en waar je pas weer naar om hoeft te kijken als het kookwekkertje gaat.

In hoeverre hebben jullie een hekel aan koken? Hoe vaak kies je voor iets alternatiefs zodat je niet hoeft te koken? Dit kan zowel een afhaalmaaltijd zijn als eten laten bezorgen, of wellicht gewoon een simpel snelmenu uit de supermarkt. Of misschien ga jij juist wel zoveel mogelijk bij andere mensen eten omdat je zo’n hekel hebt aan koken. Ik ben benieuwd wat jullie in zo’n situatie vaak doen!

Leestip: Wet van de aantrekkingskracht!

Als je ook zo’n hekel hebt aan koken, hoe los jij dit dan op? Wat eet jij graag of vaak als je iets makkelijks wilt eten?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.

Een hekel aan koken kost geld