Een huis wat meteen af is?

Een huis wat meteen af is? Kijk ik naar een huis wat direct af is? Of mogen er ook nog wel wat klussen aan gebeuren? Het meest verstandige op dit moment…

Een huis wat meteen af is

Een huis was meteen af is?

Een huis wat meteen af is? Wat is verstandig? Op dit moment kijken naar een huis wat eigenlijk al (bijna) helemaal af is, of toch naar een klushuis kijken? Je betaald momenteel wel echt de hoofdprijs voor woningen. En naar mijn mening zijn er altijd nog wel dingen in huis die je wilt veranderen (wellicht hoeft dat niet meteen). Maar een huis wat 100% naar jouw smaak is… Dat bestaat bijna niet. Voor mij in elk geval niet.

Leestip: Meteen een huis voor de lange termijn?

Recent boden wij op een mooi huis, je kon er meteen in trekken. Wel wilde ik daar toch nog flink wat dingen aan veranderen. Want ja ik heb nou eenmaal mijn eigen smaak. Maar in mijn ogen moet je dat eigenlijk altijd wel. Het is wel heel zeldzaam als je echt een huis treft die 100% naar jouw smaak te koop staat. Dus ik maakte alvast een lijst met klussen die ik wilde (laten) doen aan het huis. Zo kon ik kijken hoeveel me dat ongeveer zou gaan kosten en hoe lang ik daar dan over zou doen. Helaas werd ons bod afgewezen, wij hadden ook niet hoger kunnen bieden. Dus het is goed zo.

Even denken…

Wel zette mij dat weer verder aan het denken. Want een huis wat al zo goed als af is dat trekt natuurlijk enorm aan. Daar komen gigantisch veel mensen op af en daar wordt ook enorm veel boven de vraagprijs geboden. Bedragen van 15.000 a 20.000 boven de vraagprijs zijn op dit moment bijna normaal geworden. Dat moet je maar kunnen betalen.

Maar wat nou als je kijkt naar een huis waar nog wat liefde en aandacht voor nodig is? Daar is bijna niemand in geïnteresseerd, zeker niet als het achterstallig onderhoud betreft. Maar wie weet ben je uiteindelijk dan in verhouding wel een stuk goedkoper uit. Dat ligt er maar net aan wat dat achterstallige onderhoud inhoudt. Want stel dat dat bestaat uit rotte kozijnen vervangen, het boeiend! Ik wil toch graag kunststof kozijnen in mijn huis hebben. Dus als ik oude rotte houten kozijnen zou moeten vervangen, prima. Als dat de verkoopprijs laag houdt..

Leestip: Jouw keuzes en gevolgen

Moet er natuurlijk wel net even zo’n klushuis te koop staan. Maar voor mij valt dat absoluut niet af. Ik heb in klusser in mijn kennissenkring, dus wellicht dat dat ook scheelt. Al moet ik die ook gewoon betalen. Maar je weet dan wel dat het goed gebeurt.

Waar zouden jullie voor gaan? Wetende dat bijna geen enkel huis voor de volle 100% perfect is en er bijna altijd nog wel iets aan gedaan moeten worden. Voor een huis wat af is en waar je rond de 20.000 moet overbieden om kans te maken erop? Of voor een huis waar bijna geen aandacht voor is en die je een stuk goedkoper kunt krijgen? Maar waar je naderhand stukje bij beetje nog redelijk wat geld in moet steken?

4 thoughts on “Een huis wat meteen af is?”

 1. Wij hebben een paar jaar geleden een klushuis gekocht. In de afgelopen 5 jaar alles aangepakt (alles zelf bij elkaar gespaard) en nu helemaal naar onze zin. Ik vind dat een goede manier voor mezelf.

  Enne, ik zou nog maar niet 100% zeker zijn dat het huis niet doorgaat hoor. Ik hoor vaak dat mensen door het ‘over-bieden’ geen hypotheek kunnen krijgen, dus dan komen de verkopers misschien toch weer bij jullie uit. Ondertussen zo hard doorsparen als mogelijk, en wie weet!

  1. Leuk om te horen dat jullie het zo gedaan hebben! Was het dan echt een klushuis als in dat jullie veel wilden veranderen of was er ook echt achterstallig onderhoud?
   Haha ja stiekem hoop ik dat inderdaad! Hoewel het huis inmiddels op Funda wel staat ‘verkocht onder voorbehoud’, maar goed, dat zegt ook nog niet altijd alles natuurlijk. Veel mensen hebben nu natuurlijk ook juist ‘geld over’ omdat ze bijvoorbeeld vanuit Amsterdam of een duurdere gemeente komen naar goedkopere steden. Dus dat is een nadeel voor ons. Stiekem hou ik hoop tot dat hij echt op ‘verkocht’ staat! En anders komt er vast wel iets anders moois op mijn pad 😉
   En ondertussen spaar ik idd zo hard mogelijk door!

   1. Het was echt een klushuis, het was van de eerste eigenaren die rond de 80 waren. Dus bruine badkamer en wc, met lekkages, bruine behangetjes, overal roze vloerbedekking, lekkend veluxraam, ouderwetse keuken (maar die hebben we pas na 5 jaar vervangen).

    Trouwens je nieuwe artikel ‘error’ geeft een error. Of is dat de grap?

    1. Ah thanks voor de melding! Ik denk dat dat gebeurde omdat ik het woord ‘error’ gebruikte, want ik heb het nu in ‘nee’ veranderd en nu doet hij het wel gewoon! Dus fijn dat je het even zei, want ik had het zelf nog niet gezien.

     Wow dat klinkt idd als een groot project ja! Geen gekke dingen tegen gekomen die extra geld kostten tijdens het klussen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *