Een lockdown verpest de economie

Een lockdown verpest de economie

14 januari 2022 0 Door Marìs

Een lockdown verpest de economie, in die zin dat er gigantisch veel bedrijven en sectoren door in de problemen komen. Dus moet er een oplossing komen.

Een lockdown verpest de economie

Een lockdown verpest de economie

Een lockdown verpest de economie, in die zin dat er énorm veel bedrijven en sectoren door in de problemen komen. Het kabinet staat voor een dilemma, er is steeds minder draagvlak voor de huidige lockdown in deze vorm. En terecht als je het mij vraagt. Maar het gaat hier niet om de mening over de lockdown, maar puur over de economie.

Leestip: Mis jij de horeca?

Gooi de winkels dicht en mensen gaan alles online bestellen. De pakketbezorgers raken overbelast en moeten overuren maken om alles bezorgd te krijgen. Want mensen kopen nou eenmaal graag van alles. En dat is weer slecht voor het milieu. Maar ondanks dat, dupeer je op deze manier ontzettend veel ondernemers. Zo wel mensen die een winkel hebben, als horeca eigenaren. Maar vergeet ook de rest van de sectoren niet die dicht zijn. Zoals de contactberoepen en de cultuursector.

Volgens de eerste geruchten krijgen we vanavond te horen dat de sportsector weer open mag, de winkels én de kappers. Maar op moment van schrijven is er nog niks definitief besloten. Ook is er nog geen toekomst perspectief. Want dat ze niet eeuwig maar sectoren kunnen blijven sluiten staat vast. Er zijn gewoon plannen nodig om weer normaal te gaan leven. Zonder beperkingen.

Het enige wat zeker is in het leven, is dat we allemaal een keer dood gaan. En of dat nou komt door een virus, een hartaanval, kanker, of nog iets anders, het is en blijft een feit dat we niet voor altijd verder leven. Als het je tijd is, is het je tijd. Voor altijd blijven leven zou ook niet kunnen, want dan raakt de aarde overvol. En ik denk eerlijk gezegd ook dat er niet zoveel aan zou zijn als je weet dat je het eeuwige leven hebt. Dan is er geen urgentie meer voor bepaalde dingen. Ook denk ik dat veel (ongelukkige) mensen dan zichzelf van het leven zullen beroven, daar zij het niet zien zitten voor altijd te moeten leven.

Gedurende deze dag zullen er vast wel weer dingen naar buiten komen die zijn afgesproken om vanavond aan te gaan kondigen. Zoals altijd. Dit artikel schreef ik op eerder deze week al, dus momenteel is er nog niet zoveel bekend. Behalve dan dat er nu eindelijk wel eens een héél goed plan moet gaan komen om alle gesloten sectoren definitief te heropenen. En open te laten blíjven. Het virus blijft onder ons, daar moeten we mee dealen. Er moet meer in oplossingen gedacht worden.

Leestip: Woningen worden met de dag meer waard!

Hoe denk jij over het heropenen van de economie? Er werd ook al gezegd; als we nu niks heropenen, breekt de pleuris uit. Gek he?! Het duurt gewoon te lang allemaal. Mensen hebben perspectief nodig. Al vraag ik me af of we die ook echt zullen gaan krijgen vanavond.

Een lockdown verpest de economie