Een proefvakantie van 799 euro

Een proefvakantie van 799 euro

3 mei 2021 12 Door Marìs

Vandaag heb ik het met jullie over een proefvakantie van 799 euro. Dat is namelijk wat er momenteel gaande is. Er zitten nu 180 mensen op Gran Canaria.

Een proefvakantie van 799 euro

Een proefvakantie van 799 euro

Op dit moment is er een proefvakantie van 799 euro gaande. Er mochten 180 mensen mee, maar 68.000 mensen hebben zich aangemeld voor deze vakantie. Zij betaalden hiervoor 799 euro en zitten van 1 tot en met 8 mei op Gran Canaria.

Leestip: Wat doe jij in 2021 met je vakantiegeld?!

Om te beginnen wil ik even zeggen dat ik wel echt verbaasd was dat zó ontzettend veel mensen zich hiervoor aangemeld hebben. Gran Canaria is natuurlijk ook wel echt geweldig, maar ik snap de drang van mensen niet zo goed om persé op vakantie te willen met allerlei restricties.

Tijdens de vorige proefvakantie naar Rhodos van Sunweb mochten de mensen hun hotel niet uit, ze mochten alleen in het hotel zelf blijven. Ook mochten zij niet eens hun eigen eten opscheppen, maar moesten ze aanwijzen wat ze wilden hebben en dat werd dan voor je opgeschept. Dan zal je dus altijd zien dat er teveel of te weinig voor je wordt opgeschept. Het zou niks voor mij zijn, laat mij maar lekker zelf opscheppen!!

Inmiddels is proefvakantie nummer 2 aan de gang, georganiseerd door Corendon en TUI. Ook weer een weekje deze keer, met als verandering dat deze mensen wél het hotel uit mogen. Ook mogen zij zelf weten of ze in het hotel eten of elders. Eigenlijk mogen ze gaan en staan waar ze maar willen, maar ze moeten zich natuurlijk wel aan de Canarische regels houden die op dit moment gelden.

Dit betekend dat terrassen en restaurantjes beperkt open zijn, ze mogen niet van het ene eiland naar het andere eiland reizen, winkels mogen een beperkt aantal mensen ontvangen (net als hier). Maar ook is er een mondkapjesplicht. Niet alleen in publieke gebouwen, maar ook op straat is een mondkapje verplicht. Hij mag alleen af als je op het strand gaat liggen, aan het sporten bent of op een terras om te eten/ drinken. Zodra je gaat lopen, waar dan ook, moet hij op. De mondkapjesplicht is dus een stuk strenger dan in Nederland. Mij niet bellen, zou Martien zeggen, en ik ook.

Op zo’n manier kan ik niet van dingen genieten. Dus kies ik ervoor om te wachten. Tijdens de vakantie op Gran Canaria willen ze de mensen in de gaten houden, of ze zich wel aan de plaatselijke regels houden. Nu vraag ik mij af; hoe dan? Gaan ze die mensen dan achtervolgen of zo? Of moeten zij naar alle eerlijkheid zelf aangeven of ze zich aan de regels gehouden hebben? Dan kan iedereen dus zeggen wat hij/ zij wil… Weet iemand hoe dit in zijn werk gaat? Ik ben daar erg benieuwd naar!

Leestip: Vakantie uitgaven 2020

Zou jij je opgeven voor zo’n proefvakantie? Wat vindt jij van de kosten? Ik vind het erg duur voor een weekje Gran Canaria!

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald gewoon het normale bedrag. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.

Een proefvakantie van 799 euro