Een Spaans boek lezen, hoe dan?!

Een Spaans boek lezen, hoe dan?! Vorige week konden jullie lezen over een alternatief voor de creditcard. Deze week vertel ik hoe iedereen een Spaans boek kan lezen. En het dan ook nog grotendeels begrijpen.

Een Spaans boek lezen, hoe dan

Een Spaans boek lezen, hoe dan?!

Een Spaans boek lezen, hoe dan?! Zul je je wellicht afvragen. Want naar mijn mening kan iedereen een Spaans boek lezen Ć©n het grotendeels begrijpen. Dus jij ook!

Je kunt ook een klein beetje vals spelen door een boek te kiezen die je in het Nederlands al heel goed kent. Bijvoorbeeld aan kinderboek zoals Matilda. Voor velen waaronder ook voor mij een jeugdsentiment! Ik heb het Nederlandse boek van Matilda op mijn e-reader staan, dus dat maakt het makkelijk. Een echt boek kun je natuurlijk ook gewoon gebruiken.

Zorg dan dat je datzelfde boek in het Spaans hebt. Via bol kun je ook gewoon Spaanse boeken bestellen, zo heb ik de bovenstaande boeken ook gewoon besteld. Ik heb bewust gekozen voor verhalen die ik al goed ken zodat de tekst makkelijker te begrijpen is, omdat ik nou eenmaal nooit Spaans heb geleerd op school. Dat werd niet gegeven in die tijd op het VMBO.

Wel heb ik diverse cursussen gevolgd, maar cursus 2 ging me grammaticaal gezien veel te snel, dus stopte ik ermee. En nu ben ik bezig op mijn eigen tempo. Via Youtube, door Spaanse Youtubers te volgen. En door het kanaal ‘Leer Spaans met Lau’. Daarnaast luister ik ook veel Spaanse muziek, dus ik hoor de taal ook regelmatig om mij heen. Daardoor pik je dingen ook makkelijker op.

Nou, zo!

Maar nu waar het om gaat! Hoe ik een Spaans boek lees is als volgt; ik lees eerst een hoofdstuk in het Nederlands en daarna datzelfde hoofdstuk in het Spaans. En ik begrijp zeker niet elk woord wat er staat, maar woorden die vaak terugkomen zoek ik op. Zodat ik weer wat ze betekenen. Zo leer ik al lezend ook weer meer Spaans. En nog op een leuke manier ook!

Ik merk namelijk dat ik meer Spaans begrijp dan ik van tevoren verwacht had en dat is erg leuk! Dus dat motiveert ook zeker om door te gaan.

Zou jij het geduld hiervoor hebben om op deze manier een Spaans boek te lezen? Het is natuurlijk ook een stukje motivatie! En wanneer je een leuk verhaal uitkiest zeker ook goed te doen! Al duurt het natuurlijk wel 2x zo lang voordat je het boek uit hebt šŸ˜‰

3 thoughts on “Een Spaans boek lezen, hoe dan?!”

  1. Wat een leuke manier om spaans te leren! Ik heb zelf een talenknobbel omdat ik tweetalig ben opgevoed. Ik heb geprobeerd om spaans te leren via DuoLingo, een app voor op je telefoon. Werkte ook wel goed, helaas niet volgehouden!

    1. Dankje! Leuk om te lezen, lijkt me ideaal 2 talig opgevoed zijn! Dan denk je ook al makkelijker in een andere taal volgens mij. De gewone site van duolingo ken ik idd ook, de app heb ik nooit geprobeerd. Maar dan moet je idd wel heel gemotiveerd zijn, om dat vol te kunnen houden. Ik heb al op diverse manieren Spaans proberen te leren (ook met pauzes waarin ik dan weer stopte). Maar toch blijft het kriebelen om de taal goed te leren! Dus dan maar zo verder leren. Elke keer leer je toch wel weer iets erbij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *