Eenzaamheid verkopen?

Eenzaamheid verkopen?

8 januari 2022 2 Door Marìs

Kun je je eenzaamheid verkopen? Dan bedoel ik niet in de letterlijke zin van het woord, maar door middel van geld ervoor zorgen dat je je minder eenzaam voelt.

Eenzaamheid verkopen

Eenzaamheid verkopen?

Kun je je eenzaamheid verkopen? In de directe zin van het woord natuurlijk niet, want niemand gaat een potje eenzaamheid kopen. Maar in de indirecte zin bedoeld, kan het tot op zekere hoogte wel naar mijn mening. Het hoe en waarom leg ik je uit in dit artikel.

Leestip: Zo spaar jij 30.000 euro!

Veel mensen zijn eenzaam in deze tijden. Geen enkele leeftijdsgroep uitgezonderd. In elke groep komt eenzaamheid voor, omdat we niks mogen. Je ziet wellicht ook je vrienden en sommige familieleden minder vaak, en deze mensen waar je zoveel van houdt knuffelen, is officieel ook niet toegestaan. Dat zorgt vaak voor een gevoel van eenzaamheid.

Zowel ik als mijn oma voelen zich ook beiden eenzaam. Zij is 88, ik 33. In de persconferenties worden altijd alleen maar ouderen of jongeren genoemd, maar er bestaat ook nog een groep daar tussenin, zoals ik! Daarom word ik er altijd een beetje boos van dat altijd alleen maar die groepen genoemd worden als het over eenzaamheid gaat. Want eenzaamheid is alles behalve leeftijdsgebonden.

Alles wat het leven leuk maakt, mag nu niet!

Zoals mijn oma zegt; alles wat het leven leuk maakt, mag/ kan nu niet. Zij heeft normaal veel uitjes en 2x per jaar een vakantie met de ouderenvakbond. En nog een ander clubje waarmee ze ook uitjes heeft, maar dat gaat nu allemaal niet door. Zij is opgegroeid in een groot gezin, van meerdere broers en zussen en het was dus altijd druk bij haar in huis. Nu zit zij dag in dag uit alleen en ziet ze zoveel minder mensen dan normaal. Dat veroorzaakt haar gevoel.

Wat betreft haar uitspraak ‘alles wat het leven leuk maakt mag nu niet’, dat voel ik precies hetzelfde. Wat het leven leuk maakt voor mij is bijvoorbeeld ook hobby’s kunnen uitoefenen, zoals bijvoorbeeld zingen bij een projectkoor, maar ja, dat mag nu niet. Of Aquafit, maar ook dát mag nu niet. Of net zoals mijn oma; uitjes en vakanties. Hoewel er een groot verschil zit tussen haar vakanties en die van mij (zoals ze normaal gesproken zijn), geeft het wel datzelfde lege gevoel.

Zij mist het clubje waarmee ze dan op vakantie gaan, want ze lachen altijd zoveel samen. En het is niet vergelijkbaar met de vakanties van ons 3en. Ik mis mijn oude vakanties, omdat ik mijn Canarische vriendinnen zo enorm mis. Voor mij is vliegen met mondkapje geen optie, dus ik kan pas weer vliegen als dat niet meer gedragen hoeft te worden in het vliegtuig. De nieuwe virusvariant geeft mij daarom weer wat extra hoop!

Vriendschap

Daarnaast heb ik hier in Nederland momenteel maar 1 vriendschap. Ik wilde juist op wat clubjes gaan om nieuwe mensen te leren kennen, maar helaas gooide dat stomme virus roet in het eten. Die ene vriendin zie ik sinds de uitbraak ook maar heel weinig. Verder werk ik natuurlijk nog wel gewoon op locatie, want post mee naar huis nemen is geen optie. Dus soms valt er op het werk nog wel wat te lachen als iemand even gek doet of wat leuks vertelt. Maar je merkt toch dat mensen zich minder lekker in hun vel voelen zitten en dus ook minder grappen maken.

Kortom; kun je je eenzaamheid verkopen? Ja, in zekere zin wel, want je kunt met geld ervoor zorgen dat je op diverse clubjes kunt gaan/ je hobby’s die geld kosten uit kunt oefenen, of lekker een dagje uit kunt gaan en natuurlijk op vakantie. In mijn geval dus mijn buitenlandse vriendinnen bezoeken. Wat mij betreft voor mijn persoonlijke situatie helpt geld zeker bij je minder eenzaam voelen, tenzij je zoals nu niks mag. Want je kunt nu nog zoveel geld hebben, je kunt er op dit moment met geld niet voor zorgen dat je je minder eenzaam voelt.

Leestip: Online geld verdienen kan via deze websites!

Kun jij je eenzaamheid verkopen? Voel jij je momenteel eenzaam of heb je je ooit weleens eenzaam gevoeld? Wat heb je daaraan gedaan? Zelf draai ik veel Spaanse muziek en ik zing (Spaanse) liedjes, want met zingen komt er een bepaald stofje vrij, waardoor je je bijvoorbeeld niet angstig voelt, en dus ook minder verdrietig/ eenzaam.

Eenzaamheid verkopen