Eerst voor of toch achter?

Eerst voor of toch achter? Vorige week konden jullie lezen hoe ik het dagje uit in Wildlands te Emmen vond. Deze week vraag ik wat jullie zouden doen, eerst voor, of toch achter?

Eerst voor of toch achter?

Eerst voor of toch achter?

Eerst voor of toch achter? Wanneer ik straks een nieuw huis gevonden heb, gaat dit er eentje zijn met een voortuin/ oprijlaan én achtertuin. Nu heb ik nog nooit een eigen tuin gehad, dus mijn vraag is; eerst de voortuin op orde maken of eerst de achtertuin?

Want de voortuin daar kom je elke dag binnen en daar loopt iedereen langs, dus dat ontvangt dan wel leuk je visite als dat ook echt af is. Maar de achtertuin daar kijk je zelf steeds tegenaan vanuit je woonkamer. Dus dat is ook wel fijn als dat er een beetje leuk uit ziet. Nu is mijn vraag dus aan jullie eerst de voortuin of de achtertuin opknappen? Even er vanuit gaande dat ze beiden moeten gebeuren.

Even een korte schets van hoe ik wil dat mijn voortuin en achtertuin eruit komen te zien. Voor; helemaal betegeld zodat de auto makkelijk geparkeerd kan worden en dan ergens nog een hoekje overlaten voor losse bakken met planten.

Achtertuin; tropisch. Sowieso dus een (winterharde) palmboom. En ook veel helemaal betegeld met losse bakken waar planten in kunnen. De achtertuin wil ik zo inrichten dat tussen de tegels cement komt zodat er geen onkruid tussen kan groeien, maar dat er bijvoorbeeld wel putjes zitten of dat het schuin afloopt zodat het water gewoon weg kan wanneer er fikse regenbuien zijn. Dit dan met een mooie warme gele kleur aan tegels zodat het er al lekker zomers uit ziet. En wanneer alle planten in bakken zitten kan ik daar het onkruid gemakkelijk verwijderen omdat ik niet zo diep hoef te bukken (lees; rugproblemen). En wellicht iets van een afgesloten kas in de achtertuin om dingen te verbouwen zonder ongedierte.

Wat is jullie advies? Eerst de voortuin aanpakken of toch eerst de achtertuin? Oh en hebben jullie nog tips voor leuke (tropische) planten/ bloemen waar GEEN hommels, bijen en wespen op af komen?! Daar ben ik echt panisch voor, dus die zijn in mijn tuin niet welkom.

3 thoughts on “Eerst voor of toch achter?”

  1. Hey Maris,

    Als je het laat doen door iemand, kan het uiteindelijk voordeliger zijn om meteen voor én achter te laten betegelen.

    Als er nog planten e.d. weggehaald moeten worden, kun je ervoor kiezen dat eventueel zelf al te doen! Wat ik dan vaak doe, is mijn vader en wat vrienden vragen die dan graag helpen. Daarna zorg ik ervoor dat er wat biertjes koud staan. Een gezellige middag én minder kosten!

    Hoop dat dit je wat helpt!

    1. Ja het zal idd sowieso door iemand gedaan moeten worden. Zelf heb ik dat talent helaas niet! Alles zelf uit de grond halen wilde ik idd ook al gaan doen ja. Dat scheelt vaak al een hoop geld. En dat kan natuurlijk iedereen! Wel een goed idee van je om daar hulp van meerdere mensen bij te vragen, dank voor je tip. Dat ga ik tegen die tijd zeker doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *