Eindelijk een loodgieter

Eindelijk een loodgieter

3 april 2021 0 Door Marìs

Deze week vond ik eindelijk een loodgieter voor de badkamer. Want loodgieter nummer 1 die de lekdetectie destijds deed reageerde niet meer.

Eindelijk een loodgieter

Eindelijk een loodgieter

Ik ben echt heel erg blij dat ik eindelijk een loodgieter gevonden heb die deze klus gaat aanpakken. Ergens in de zomer vorig jaar kwam er een loodgieter langs voor een lekdetectie, omdat we een lekkage gesignaleerd hadden in de wc beneden. Deze lekkage zat rondom de plek waar je normaal je lamp hebt hangen.

Leestip: Keukengordijn besteld!

Omdat de stroom het destijds al niet deed (hij kon niet uitgeschakeld worden, er bleef spanning op 1 draad staan), hebben we er nooit een lamp opgehangen. Als er iemand naar de wc moet, gaat de tussendeur naar de woonkamer dicht en eventueel de lamp op de gang aan. Is prima te doen als je het mij vraagt, ik heb er geen problemen mee. Maar vorig jaar ontdekte ik ineens dat er rondom de plek waar je de lamp ophangt een giga lekkage-plek was ontstaan. Omdat ik ineens met mijn sok in een beetje water stond.

Via internet vond mijn moeder een loodgieter die lekdetectie kwam doen en foto’s maakte van wat er in de badkamer (die zit boven de wc van beneden) gaande was. Toen bleek de lekkage bij de buurman weg te komen. Zijn badkamer was sterk verouderd, de vorige bewoner van zijn huis had deze zelf erin gezet. Deze maand krijgt de buurman zijn nieuwe badkamer, dus kunnen wij hier ook veilig aan de slag.

Na in de tussentijd al tig keer geprobeerd te hebben bij onze loodgieter wanneer hij nou eindelijk eens een offerte voor de badkamer boven herstellen zou sturen, was mijn moeder het zat. Ik was het al veel eerder zat, maar zij is een stuk geduldiger daarin dan ik. Ik zei al steeds; die man heeft er gewoon geen zin in. Er was steeds weer een smoesje over zijn privéleven waarom hij er nog niet aan toe gekomen was de offerte te maken.

De oplossing

Bij een buurman verderop in de straat is een loodgieter aan het werk die de badkamer en wc opknapt. Dus vroegen wij onze buurman of hij de beste man even langs wilde sturen bij mij. Dat deed hij, maar de loodgieter vertelde dat hij de rest van het jaar vol zit. Wel heeft hij een broer die ook loodgieter is, dus hij zou vragen of die tijd had voor ons.

Vanmorgen toen ik thuis kwam, hoorde ik mijn moeder boven praten (zij is deze week bij mij vanwege de vele afspraken die we hadden) en toen bleek de broer van deze loodgieter er te zijn. Hij had ons verhaal gehoord, zit eigenlijk ook heel erg vol, maar wil wel heel graag helpen. Dus hij gaat deze klus voor ons doen.

Hij gaat er een van deze dagen voor zitten en belt mijn moeder dan volgende week op om de offerte te bespreken. Er wordt dan meteen een periode ingepland wanneer hij met deze klus aan de slag gaat. Waarschijnlijk zal dit juli/ augustus worden. Zo fijn! Loodgieters hebben het allemaal razend druk omdat iedereen wat aan zijn huis laat doen. Dus het is echt zó fijn om nu iemand gevonden te hebben die tijd wil vrij maken. Dit is een verzekeringsklusje, dus voor ons wel zo prettig dat we dit kunnen afronden.

Leestip: Offertes voor zonnepanelen!

Hebben jullie wel eens moeten wachten tot een loodgieter tijd had voor een klus en hoe lang duurde dat wachten bij jullie?

Eindelijk een loodgieter