Elektra is af – diary 68

Elektra is af – diary 68. Eindelijk!! De elektra is deze week afgemaakt! We vonden een elektriciën die deze maand nog tijd had, uiteindelijk kwam hij zelfs nog eerder omdat er een grote klus uitviel, yes!!

Elektra is af - diary 68

Elektra is af – diary 68

Elektra is af – diary 68. Yes!! De elektra is af in mijn huis! Er kwam een elektriciën die deze maand nog tijd had. In augustus zat hij al wel vol. En uiteindelijk kwam hij zelfs al een paar dagen eerder omdat er een klus uitviel. Dus top!!

Leestip: Kaarten, wcpot en verf – diary 67!

Maandag 15 juli

Elektra is af - diary 68

Zo ziet mijn badkamer er momenteel uit. En de kraan waar de fles onder staat is dus het enige bruikbare waterpunt in huis. Hoewel.. op moment dat jullie dit lezen heb ik als het goed is in mijn keuken ook eindelijk water!!

Dinsdag 16 juli

Elektra is af - diary 68

Dit is hoe de werklui de keuken achter lieten… totaal onbruikbaar. Op de stopcontacten na. Hoewel dat los op de grond lag waren ze wel aangesloten en dus te gebruiken. Gelukkig maar! Want anders had ik mijn koelkast en vriezer niet eens kunnen gebruiken.

Woensdag 17 juli

Elektra is af - diary 68

Jaaa weer een kaartje ontvangen! Op deze had ik niet gerekend, dus extra leuk!

Elektra is af - diary 68

En zo ziet de keuken er nu uit! Netjes alles op de muur bevestigd zoals het hoort. En de vaatwasser aansluiting omgezet. Want die was aangesloten op de warmwater leiding en dat mag niet, want dan kan hij kapot gaan. Tenzij je een vaatwasser hebt waarbij vermeld is dat hij daarop aangesloten kan/ moet worden.

Elektra is af - diary 68

Ook is de elektra in de trapkast eindelijk af! Dus ik ben super blij! En nog meer kleine elektra dingetjes. Voelt zo goed dat er eindelijk weer schot in de zaak zit! Het huis wordt stukje bij beetje nu steeds meer bruikbaar en af.

Vrijdag 19 juli

Goed nieuws! De lening is erdoor! De eerste was afgewezen, dus ipv 35.000 euro is het nu 30.000 euro geworden. Daarom duurde het dus ook wat langer voordat we iets hoorden.

Onze financiële man had problemen gehad met zijn telefoon en daarom kregen we dus even geen contact. Gelukkig gaat het met hem nog steeds goed! Dus we waren dubbel blij!

Leestip: Extra inkomsten juni 2019!

Als maandag het getekende contract retour is bij de verstrekker van de lening duurt het nog maximaal 5 werkdagen voordat het geld op onze rekening staat. Dus ik zeg; vrijdag is het binnen! Dan kunnen we tenminste eindelijk onze aanbetaling doen voor de nieuwe kozijnen, want daar werd al meerdere keren om gevraagd. Dus dat voelt echt als een hele grote opluchting dat dat gewoon nu komende week overgemaakt kan worden!!

Vlak voor hun vakantie waren de kozijnen al klaar. Dus zodra ze terug zijn kunnen we gaan inplannen wanneer het geplaatst kan worden.

Zaterdag 20 juli

Elektra is af - diary 68

En weer een kaartje! Deze verwachtte ik al, ik denk dat de afzenders op vakantie waren, want zij zijn dat vaak rond deze tijd van het jaar. Echt weer een hele leuke vrolijke kaart ook! Blij mee!

Elektra is af - diary 68

Ook ging ik vandaag weer lekker bij mijn oma eten! Wortels met aardappelen, jus en een gehaktbal. En! Nog een restje mee naar huis voor zondag! Lekkerrrr!!

Zondag 21 juli

Vandaag haalde ik mijn wasbak met sifon op bij Praxis en omdat ze nu 40% korting op badkamermeubels hebben kreeg ik nog 21 euro terug, top!! Dat was dus weer even een fijne meevaller!

Elektra is af - diary 68

Verder zette ik alle onderste dingen van de keuken binnen goed neer. Ook deden mijn moeder en ik alvast overal de pootjes onder en pakten we alle kasten alvast uit (op de bovenkastjes na).

Elektra is af - diary 68

Hier moet nog 1 kastje tussen, maar die staat nog even elders. Eerst wordt de kant van de gootsteen gedaan morgen! En als er dan nog tijd over is, dan pas deze kant!

Elektra is af - diary 68

Dit is het ladekastje wat er nog tussen hoort. Daarnaast staat de opzetkast! Die komt boven op het aanrechtblad, boven mijn kleine vriezer dus! Ik ben zo benieuwd hoe de keuken eruit ziet morgenavond (als jullie dit lezen; afgelopen maandagavond!)

Volgende week zien jullie hoe ver we kwamen met de keuken in 1 avond. Maar ook zijn er dan inmiddels al 2 kasten in elkaar gezet! Ook plande ik de schilders in. Zij komen over 2 weken de boel wit verven, want mijn lichaam gaf het compleet op nadat ik de keuken gedaan had. Veel rugpijn en inmiddels slaat mijn hart ook weer steeds op hol. Van de week zelfs op mijn werk. Dus dat was echt even een waarschuwing dat ik het rustiger aan moet blijven doen. Aangezien het toch echt zsm af moet nu, heb ik dus schilders ingeschakeld. Dan toch maar uitbesteden. Het plafond was sowieso al een rotklus.

En zo komt alles weer op zijn pootjes terecht nog voordat mijn housewarming plaats vindt. Hier hield ik vertrouwen in (op 1 dipje na)  en zie wat dat oplevert!

Die housewarming kost mij sowieso bijna niks, want de nootjes en chips heb ik al in huis. Dat is meer dan prima als snacks. Verder natuurlijk gewoon koffie/ thee en mss 1 blikje fris maar dan is iedereen wel weer weg ook. Want ze blijven nooit lang. Losse blikjes fris staan ook al in de koelkast, omdat mijn moeder die gehaald had voor de verhuisdag, dus dat is top!

Leestip: Spaarplan hoe gaat het nu Juni 2019!

Hebben jullie weleens iets verbouwd in huis? Voelt goed als er dan zichtbare grote stappen gezet worden he?

7 Replies to “Elektra is af – diary 68”

  1. alle elektra klussen bij elkaar is hij 4,5 uur bezig geweest. Viel mij nog mee. En hem volgens mij ook want hij had gezegd dat hij wel een dag bezig zou zijn met alles.

 1. Wat ontzettend fijn dat er nu schot in de zaak komt! Vooral met dit warme weer extra prettig dat het “bouwvakgehalte” minder wordt! Ik kan mij zo voorstellen dat je ook erg blij bent dat de lening is goedgekeurd.

  1. Ja heel fijn dat er nu schot in de zaak komt! Daar ben ik idd zeker heel erg blij mee, dat is een hele opluchting!
   Altijd fijn om klussen door te kunnen strepen van de lijst met alles wat nog gedaan moet worden. De lijst wordt heel langzaam aan wat korter nu, dus top!
   Nu nog snel de kozijnen erin dan ben ik ook erg blij, want nu met de hitte zit alles nog steeds dicht geboord. En als ik de voordeur open zet krijg ik een shitload aan vliegen binnen, ook fruitvliegjes en van de week zelfs een wesp ook. Dus dat is geen succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *