ETF’s bijgekocht

ETF’s bijgekocht

16 mei 2023 0 Door Marìs

Recent heb ik ETF’s bijgekocht! Want ik had er natuurlijk vorige maand al 5 gekocht, maar ik wilde er voor 15 mei (vanaf dan is het 1 euro per transactie) nog meer bij hebben.

ETF's bijgekocht

ETF’s bijgekocht

Omdat er vanaf 15 mei 2023 transactiekosten betaald moeten worden voor elke aankoop, heb ik ETF’s bijgekocht! Ik kocht deze keer 5x VWRL en 1x TDIV. Ik had namelijk zo’n bedrag in mijn account staan, dat als ik nog 20 cent erbij zou zetten, ik precies ook eenmaal TDIV kon kopen. Dus dat vond ik een mooie gelegenheid om daar ook gelijk een beginnetje mee te maken. Anders staat dat geld toch maar niks te doen en dat is ook zonde!

Leestip: Affiliate marketing update!

Voor VWRL betaalde ik 95,82 euro per stuk en voor TDIV 33,95 euro. In totaal heb ik nu in mijn portefeuille 10x VWRL staan en dus 1x TDIV. Dit vind ik alweer een heel mooi begin. Deze aankopen deed ik op 4 mei. De verjaardag van mijn oma. En sinds die dag is mijn portefeuille ook gelijk lekker aan het stijgen. Dus dat voelt heerlijk!

Voorlopig zal ik nu even geen aankopen meer doen, omdat dat even niet in mijn financiële planning past. Ik heb nu eerst weer andere doelen te behalen. Maar zodra er weer een mogelijkheid is ga ik gewoon weer een aantal keer VWRL erbij kopen. Inmiddels heb ik duidelijk voor mezelf dat ik eerst 20x VWRL in mijn portefeuille wil hebben zitten. Daarna 20x TDIV en daarna 20x IDVY. En zo blijf ik dan verdeeld aankopen en mijn portefeuille weer verder opbouwen. Als ik eerst maar alles 20x heb, dan kijk ik daarna weer verder hoe ik het daarna ga doen.

Op moment dat ik dit artikel schrijf (zaterdag 13 mei 2023) heeft mijn portefeuille een waarde van 1017,41 euro. Dat is dus 17,21 euro in de plus. Helemaal netjes. Wanneer de beurs geopend is kan dat natuurlijk elk moment weer veranderen. Maar voor nu zeg ik; lekker begin!

Het voelt ook heel erg fijn om gewoon weer bezig te zijn met beleggen en om weer ETF’s in mijn bezit te hebben. Dan heb ik echt het gevoel dat ik bezig ben met aan mijn toekomst bouwen. Dat ik weer op de weg vooruit ben aanbeland. Vanaf nu heb ik weer een inkomstenbron(netje) erbij die ik eerder kwijtraakte toen ik alles in 1x moest verkopen. Namelijk; dividend! Uiteraard zal ik jullie zo nu en dan op de hoogte houden van de ontwikkelingen van mijn portefeuille en het dividend. Dit soort artikelen vind ik altijd erg leuk om te schrijven, omdat ik er vrolijk van wordt om te zien dat ik op de goede weg zit.

Leestip: Ik tel weer mee!

Hoeveel staat jouw portefeuille momenteel in de plus of min? Sinds wanneer beleg jij?

ETF's bijgekocht