Evaluatie bieb-abonnement

Evaluatie bieb-abonnement

31 juli 2020 13 Door Marìs

Evaluatie bieb-abonnement. Begin dit jaar sloot ik voor het eerst sinds járen een abonnement af voor de bibliotheek. Na een halfjaar lid te zijn evalueer ik de boel even.

Evaluatie bieb-abonnemen

Evaluatie bieb-abonnement

Evaluatie bieb-abonnement. Ik sloot begin dit jaar, nog voordat Corona om de hoek kwam kijken een abonnement af bij de bibliotheek. Ik betaalde hiervoor zo’n 65 euro voor een heel jaar en dat betekend dat ik zo’n 20 boeken tegelijkertijd thuis mag houden. Ook kan ik boeken gratis reserveren.

Leestip: Wat overwerken mij in 6 maanden opleverde!

Destijds twijfelde ik erg over of ik het duurdere abonnement zou nemen, waarbij ik dus gratis kon reserveren, of het goedkopere abonnement, waarbij reserveren steeds geld kost.

Inmiddels weet ik 2 dingen zeker; ik heb voor mij het juiste abonnement gekozen, want ik vind onze bieb maar een doolhof. Ik snap niet waar de boeken staan omdat er gewoon teveel afdelingen zijn. Daarom vind ik het dan ook zonde van mijn tijd om in de bieb te moeten zoeken naar boeken. Dus tot nu toe heb ik alles wat ik na de eerste keer leende gewoon gereserveerd, zodat het voor mij klaar staat op de plank. Dan is het een kwestie van naar binnen lopen, je boeken op de plank zoeken en meenemen. Ideaal!

Ik zit inmiddels al op 30 a 40 boeken die ik geleend heb in totaal, waarvan ik op 3 boeken na alles gereserveerd heb. Dus zeker wel dat ik dat geld voor het iets duurdere abonnement er met gemak uit haal. Van tevoren had ik niet verwacht dat ik zoveel boeken zou lenen. Maar ik ben weer heerlijk op dreef met boeken lezen, dus leen lekker vaak boeken.

Daar komt natuurlijk ook bij dat ik een tweede blog gestart ben met boekrecensies. En door die boeken te lenen bespaar ik ook veel geld. Want als je alles moet kopen ben je wel érg veel geld kwijt. Daardoor weet ik nu al zeker dat ik volgend jaar mijn abonnement ook gewoon met liefde een jaar verleng.

Mijn conclusie is dus dat ik voor mij de juiste keuze gemaakt heb en het is leuk om dat tot ontdekking te komen!

Leestip: Geld verdienen met Versio!

Hoe vaak lees jij boeken? En wat is jouw favoriete boek?

Evaluatie bieb-abonnemen