Excursies aangepast

Excursies aangepast

19 oktober 2023 1 Door Marìs

We hebben onze excursies aangepast, nog voordat we ze gereserveerd hadden. Want het was namelijk zo dat de organisatoren waar we het wilden boeken óók de excursies hadden aangepast.

Excursies aangepast

Excursies aangepast

Wij hebben de excursies aangepast, want TUI, waar we onze excursies wilden boeken, hebben de excursies zelf ook aangepast. De excursie van met de boot naar Mogán was ongewijzigd, gelukkig! Dus die lieten we ook lekker zo. Dat was nr 1 van de 3.

Leestip: Makkelijk online wat extra geld verdienen!

Nr 2 van de 3 was naar Las Palmas gaan. We zouden een tour krijgen met een gids door de oude wijk Vegueta. Helaas krijg je nu alleen maar info over de oude wijk en kun je er zelf gaan rondlopen. Ergens wel jammer, maar aan de andere kant ook wel handig, puur omdat je misschien zelf op een punt niet lang stil wil staan waar een ander dat wel wil of tig vragen gaat stellen. Dus dat is een beetje dubbel. Ook het shoppen is gelijk gebleven. Dus ook deze tour laten wij gewoon lekker doorgaan.

Dan tot slot tour nummer 3. Daar zijn toch wel flinke wijzigingen in aangebracht. Waar we eerst naar de Pinos de Galdar en Presas las niñas zouden gaan is dat nu ineens; Pico de las Nieves en Presa del Mulato geworden. En eerst zou er geluncht worden in Fontanales, maar dat is nu ineens in Cruz de Tejeda. Compleet andere dingen waar je langs komt, en omdat wij daar deels al geweest zijn, vonden we dat eigenlijk zonde van het geld.

Daarbij komt ook dat ik te horen kreeg van een oud-collega dat zij en haar man tegelijk met ons ook op Gran Canaria verblijven. Maar dan korter. Zij huren een auto en stelden voor om samen een dagje erop uit te gaan. Daarom heb ik onze eigen tour samengesteld. Deels locaties waar we al geweest zijn, maar die altijd mooi zijn om nog eens te bezoeken en die je gewoon gezien moet hebben als je op Gran Canaria bent. Want zij zijn er voor het eerst. En deels dingen die wij graag wilden zien en waar we nog nooit geweest zijn. Mooie combinatie! Voor ieder wat wils. En dan samen gezellig lunchen tussendoor. Ik weet nu al dat zij niet betaald willen krijgen voor de benzine, dus betalen wij gewoon lekker de lunch. Dat weten ze nog niet, maar daar komen ze vanzelf wel achter 😉

Het was wel echt heel erg leuk om zelf onze eigen tour samen te stellen. Ik heb lekker bijna een hele dag op internet lopen rondneuzen om erachter te komen hoe een bepaald uitzichtpunt heette die ik zocht en om een leuke tour samen te stellen. Wat betreft de tour is het geworden;

  • Bandama krater (slapende vulkaan)
  • Pico de las Nieves, dat moet je gewoon gezien hebben. Zó een mooi uitzicht. Op heldere dagen kun je Tenerife zien liggen en je hebt uitzicht op de Roque Nublo, een metershoge monoliet. Heel bekend op het eiland
  • Mirador in Inagua (mooi uitzichtpunt)
  • Mirador El Mulato (mooi uitzichtpunt met uitzicht op een meer van bovenaf)
  • Lunch bij Playa de Amadores (het mooie witte strand, strand van de geliefden)
  • Uitzichtpunt Puerto Rico, zo heet het niet, het is niet te vinden als uitzichtpunt, maar ik weet waar we moeten zijn, dan heb je een heel mooi uitzicht op Puerto Rico, het uitzicht dat ook altijd op diverse ansichtkaarten te zien is.
  • El Bufadero de la Garita. Een natuur fenomeen wat je niet snel ziet. Het water klotst in een soort apart stukje oceaan tussen de rotsen, het verdwijnt en komt weer terug en klotst omhoog. Alleen te zien wanneer het vloed is! Dus afhankelijk van hoe laat we klaar zijn met de voorgaande punten bezoeken, kunnen we het op dezelfde dag doen, of op een andere dag.

Helemaal leuk wat mij betreft en ik heb er echt al helemaal zin in! Wie weet komen we onderweg nog meer mooie plekken tegen waar we willen stoppen om foto’s te maken. Wij zijn nog nooit met de auto op pad geweest, omdat we zelf nooit een auto huren. Ik zou ook niet durven rijden op de enge bergweggetjes, dus dit wordt weer een leuke nieuwe ervaring! Gelukkig hadden we nog niks gereserveerd qua excursies toen ik dit hoorde, dus konden we het ook nog makkelijk aanpassen.

Leestip: Zo gaat het met investeren en beleggen!

Heb jij weleens zelf je eigen tour samengesteld? Zelf vond ik het erg leuk om te doen! En omdat ik redelijk wat van Gran Canaria af weet, kan ik onderweg ook nog wat dingen vertellen. Altijd leuk!

Excursies aangepast