Extra budget reserveren

17 oktober 2019 10 Door Marìs

Extra budget reserveren. Wanneer je gaat verbouwen, maar ook bij een verhuizing is het verstandig om altijd extra budget te reserveren. Maar hoe bepaal je nou precies hoeveel?

Extra budget reserveren

Extra budget reserveren. Wanneer je gaat verbouwen, of bijvoorbeeld verhuizen, of gewoon een grote klus laat uitvoeren is het verstandig om extra budget te reserveren. Je weet ten slotte nooit wat je tegen komt en of je je budget gaat overschrijden.

Leestip: Extra inkomsten September 2019!

Er zijn verschillende manieren waarop je kunt bepalen hoeveel extra budget je wilt reserveren. Je kunt op gevoel een bepaald bedrag bedenken wat je extra wilt sparen. Maar dat is natuurlijk nergens op gebaseerd. Dat is een beetje gokken op goed geluk. Het kan genoeg zijn, maar ook te weinig.

Je kunt natuurlijk ook bepalen aan de hand van het totaalbedrag op de offerte hoeveel extra geld je wilt reserveren. Stel je hebt een offerte van 10.000 euro en je denkt; nou 2000 euro extra is wel een mooi bedrag. Dan ga je dus 12.000 euro sparen. Is je offerte nou 2500 euro dan kun je ook denken; 500 euro is wel een mooi bedrag als extra budget en dan spaar je 3000 euro.

Ook kun je van tevoren een percentage bedenken wat je extra wilt budgetteren. Zo kreeg ik recent een reactie van een lezeres die 10% extra budget reserveert wanneer ze (grote) klussen laat uitvoeren.

Tot slot kun je ook nog aan de hand van hoe groot je verbouwing is bepalen hoeveel extra geld je wilt reserveren. Hoe groter je verbouwing is, hoe meer geld je zou moeten reserveren naar mijn mening. Neem nou als voorbeeld mijn kozijnen. Als ik die had laten plaatsen door het kozijnen bedrijf zou mij dat in totaal 15.000 euro gekost hebben voor alle kozijnen/ deuren die besteld waren. Maar er werd asbest ontdekt. Verwijderkosten voor het hele huis; 5500 euro. Dat is dus al ruim 1 derde van het gehele offertebedrag voor het plaatsen van de kozijnen. Een erg duur pechgeval. Daarom heb ik zelf besloten om dat op te splitsen in 2 gedeeltes.

Maar met sommige onverwachte pechgevallen kun je niet uitstellen. Stel je krijgt lekkage om de een of andere reden, om maar even een voorbeeld uit de lucht te grijpen, dan zal dat toch zsm opgelost moeten worden. Als je daar dan geen, of niet genoeg budget voor hebt, dan zit je mooi.

Leestip: Hoe groot is de financiële schade?

Daarom ben ik heel benieuwd naar wat andere lezers hier precies mee doen. Hoe reserveer jij extra budget wanneer je gaat verbouwen? Hou jij standaard een bepaald percentage aan, of bepaal jij aan de hand van het bedrag of de klussen hoeveel extra geld je gaat reserveren/ sparen?