Extra verdienen in december

31 oktober 2019 10 Door Marìs

Extra verdienen in december. Dit jaar kan ik extra geld verdienen in december! De kerst valt dit jaar op woensdag en donderdag, normaal gesproken werk ik die dagen. Met de kerst wordt het doorbetaald door de baas, maar daarnaast wordt er extra gewerkt!

Extra verdienen in december

Extra verdienen in december. Dit jaar valt de kerst op woensdag en donderdag. Wat mij betreft helemaal prima! Want normaal gesproken werk ik deze dagen, maar aangezien er deze dagen geen post bezorgd wordt, zijn we vrij en de baas betaald door. Dat is makkelijk verdienen!

Leestip: Minstand hoe sta ik ervoor?!

Daarnaast wordt er op maandag 23 december extra gewerkt. Omdat maandag geen normale werkdag is (normaal wordt er dan niet gewerkt bij het voorbereiden van de post), krijgen we die dag ook nog eens 140% uitbetaald! Dus ik hoop dat ik wel even een paar uurtjes aan de slag kan!

De teamleider is namelijk nu alvast rond wezen vragen wie er op maandag 23 december wil werken, dus ik heb natuurlijk ja gezegd. Want die week werk ik dan op maandag en dinsdag. Woensdag en donderdag ben ik dan dus vrij, maar krijg ik wel gewoon 3 uur betaald. En tot slot werk ik dan vrijdag en zaterdag weer. Dus dat wordt echt een heerlijk weekje waarin ik echt wel lekker extra kan verdienen door 1 kleine wijziging.

Nu alleen nog even afwachten hoe dit in de praktijk gaat uitpakken. Want als er maar heel weinig werk is die dag, dan levert het ook niet héél veel extra geld op natuurlijk. Maar alle beetjes extra zijn hier altijd welkom bij mij. Wie het kleine niet eert… 😉

Toen had ik pech..

Vorig jaar weet ik nog dat er ook extra gewerkt werd op de maandag, dat kwamen ze toen eind september/ begin oktober al vragen. Alleen liep mijn contract af in oktober en zo werd het extra mij mooi door de neus geboord, dus daar baalde ik toen stiekem wel van. Gelukkig krijg ik dus dit jaar wél de kans om extra te werken omdat ik nu pas net sinds mei weer begonnen ben. Daar ben ik heel dankbaar voor en erg blij mee!

Leestip: Extra budget reserveren!

Zo hoop ik in januari (wanneer ze de extra uren uitbetalen) al het geleende geld van mezelf terug gezet te kunnen hebben. Zodat ook mijn bufferrekening weer van zijn kleine bedrag af is. Dit wordt nog wel even spannend, maar dit stukje helpt daar in elk geval wel alvast aan mee!

Zouden jullie ook die extra dag pakken? Uiteindelijk werk je die week dan maar 4 dagen terwijl je betaald krijgt voor 6 dagen. Of hou je die periode liever vrij?