Extra verdienen in december

Extra verdienen in december. Dit jaar kan ik extra geld verdienen in december! De kerst valt dit jaar op woensdag en donderdag, normaal gesproken werk ik die dagen. Met de kerst wordt het doorbetaald door de baas, maar daarnaast wordt er extra gewerkt!

Extra verdienen in december

Extra verdienen in december. Dit jaar valt de kerst op woensdag en donderdag. Wat mij betreft helemaal prima! Want normaal gesproken werk ik deze dagen, maar aangezien er deze dagen geen post bezorgd wordt, zijn we vrij en de baas betaald door. Dat is makkelijk verdienen!

Leestip: Minstand hoe sta ik ervoor?!

Daarnaast wordt er op maandag 23 december extra gewerkt. Omdat maandag geen normale werkdag is (normaal wordt er dan niet gewerkt bij het voorbereiden van de post), krijgen we die dag ook nog eens 140% uitbetaald! Dus ik hoop dat ik wel even een paar uurtjes aan de slag kan!

De teamleider is namelijk nu alvast rond wezen vragen wie er op maandag 23 december wil werken, dus ik heb natuurlijk ja gezegd. Want die week werk ik dan op maandag en dinsdag. Woensdag en donderdag ben ik dan dus vrij, maar krijg ik wel gewoon 3 uur betaald. En tot slot werk ik dan vrijdag en zaterdag weer. Dus dat wordt echt een heerlijk weekje waarin ik echt wel lekker extra kan verdienen door 1 kleine wijziging.

Nu alleen nog even afwachten hoe dit in de praktijk gaat uitpakken. Want als er maar heel weinig werk is die dag, dan levert het ook niet héél veel extra geld op natuurlijk. Maar alle beetjes extra zijn hier altijd welkom bij mij. Wie het kleine niet eert… 😉

Toen had ik pech..

Vorig jaar weet ik nog dat er ook extra gewerkt werd op de maandag, dat kwamen ze toen eind september/ begin oktober al vragen. Alleen liep mijn contract af in oktober en zo werd het extra mij mooi door de neus geboord, dus daar baalde ik toen stiekem wel van. Gelukkig krijg ik dus dit jaar wél de kans om extra te werken omdat ik nu pas net sinds mei weer begonnen ben. Daar ben ik heel dankbaar voor en erg blij mee!

Leestip: Extra budget reserveren!

Zo hoop ik in januari (wanneer ze de extra uren uitbetalen) al het geleende geld van mezelf terug gezet te kunnen hebben. Zodat ook mijn bufferrekening weer van zijn kleine bedrag af is. Dit wordt nog wel even spannend, maar dit stukje helpt daar in elk geval wel alvast aan mee!

Zouden jullie ook die extra dag pakken? Uiteindelijk werk je die week dan maar 4 dagen terwijl je betaald krijgt voor 6 dagen. Of hou je die periode liever vrij?

 

10 Replies to “Extra verdienen in december”

 1. Ik zou er echt geen enkel probleem mee hebben om die dagen te werken, zeker als het extra geld oplevert! Ik heb ook eens voor 200% gewerkt op 1 januari. Een dienst van 12 tot 19, dus ervoor en erna nog gewoon tijd om wat leuks te doen. En het was toen heerlijk rustig, maar er moest wel iemand beschikbaar zijn.

  1. Kijk 200% is helemaal leuk! En lekker ook 7 uurtjes werken en voor 14 betaald krijgen! Ja dat is het vaak op die dag idd, lekker! Vaak relaxter werken dan op een gewone dag.

  1. Ja financieel gezien zeker een fijne optie! Die week werk ik dan maar 4 dagen en normaal 5, dus in dit geval is het extra werken op die maandag wel goed te doen! Verder is het nu heel erg rustig ineens weer. Niemand kan het meer voorspellen de drukte.

 2. Wow, betaald krijgen terwijl je niet werkt, wat een luxe! Wij zijn 1e Kerstdag dicht, en nieuwjaarsdag, de rest van het jaar is onze winkel open. Waarschijnlijk zal er begin december een planning worden gemaakt wie er bijvoorbeeld op 2e Kerstdag werkt, maar daar wordt niet echt over overlegd. Heel stiekem dacht ik wel eventjes, niet zo gek dat de postzegels zo duur zijn als het personeel 140% krijgt om te werken op een maandag, en dan woensdag en donderdag geld ontvangt terwijl ze lekker genieten van vrije dagen. Maar dat is niet persoonlijk bedoeld hoor, het is je van harte gegund! Het zal je vast rust geven als je weer een buffertje hebt opgebouwd.

  1. Op zich is dat in het bedrijfsleven vrij normaal hoor. Je krijgt nooit minder salaris in een feestmaand alleen omdat de feestdagen op werkdagen vallen. Volgens mij mag dat wettelijk gezien ook niet eens. Maar zoveel verstand van wetten heb ik niet 😉
   Wat jammer dat er bij jullie niet overlegd wordt, vind je dat niet vervelend? Of maakt het je niet zoveel uit en denk je; ik zie het wel?
   Haha, die gedachte kan ik me wel voorstellen. Maar nee, de enige reden waarom de postzegels zoveel duurder worden steeds omdat steeds minder mensen (maar vooral bedrijven) fysieke post versturen. Er gaat tegenwoordig zoveel digitaal, dat het anders voor het bedrijf gewoon niet haalbaar is om nog post te blijven bezorgen/ sorteren.
   Ze draaien nu al verlies op de postafdeling (pakketjes is een andere afdeling van het bedrijf, dus die tellen ze niet mee, echt puur op de post zelf gezien gaat het slecht met het bedrijf).
   Maar het zal me zeker veel rust geven als de buffer weer opgebouwd is ja! Thanks!

   1. Ja, het is wel gebruikelijk als iemand een vast dienstverband heeft, maar jij hebt steeds een tijdelijk dienstverband toch? Bij onze CAO heb je dan echt pech.

    1. ik heb steeds een jaarcontract idd. Op zich vind ik het wel zo logisch dat ze daarin geen onderscheid maken, is wel een vorm van discriminatie. Ik wist niet dat ze dat in sommige sectoren wel doen! Blij dat ik dan gewoon in de ‘goede’ sector werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *