Fijne kerst!

25 december 2019 2 Door Marìs

Fijne kerst! Wat gaan jullie doen vandaag en morgen? Zelf liep mijn planning iets anders dan ik van tevoren in gedachten had. In de week voor kerst veranderde er nog wat.

Fijne kerst!

Fijne kerst! Bij deze wil ik beginnen met jullie een hele fijne kerst te wensen. Wat je ook gaat doen, of niet doen, geniet lekker van deze dagen! En laat vooral even weten wat jullie gaan doen, want dat vind ik leuk om te lezen.

Leestip: Zo spaar ik een buffer van 2500 euro!

Zelf veranderde mijn planning. Normaal gaat mijn oma op eerste kerstdag uit eten met mijn tante. En tweede kerstdag gaat ze gourmetten met vriendinnen. Maar mijn tante is dit jaar op vakantie, dus geen etentje op eerste kerstdag voor mijn oma.
Toen hadden mijn moeder en ik voorgesteld; kom dan bij ons gourmetten. Want mijn moeder en ik gourmetten altijd op eerste kerstdag. En elke gourmet is weer wat anders vind ik, want mensen eten er nou eenmaal verschillende dingen bij.

Mijn oma dacht erover na, maar zag het niet zo zitten om hierheen te komen, dus stelde ze voor dat wij op eerste kerstdag naar haar toe komen. En dan besteld ze eten. Dat is natuurlijk ook een optie, maar ik had al het vlees al gekocht speciaal voor de kerst, dus dan wil ik het ook wel met kerst opeten. Daarom doen we het nu zo; op kerstavond gaan mijn moeder en ik samen gourmetten. Normaal doen we dan nooit wat, voor mij is dat eigenlijk gewoon een doodnormale avond, maar in Spanje is dat juist een hele belangrijke avond waarop mensen echt met familie gaan eten. Dus het voelt een beetje of ik nu mee doe met de Spaanse traditie, ook leuk!

Vervolgens doen we dan op in de ochtend van tweede kerstdag gewoon de cadeautjes, zoals altijd. Maar in de middag gaan we dan naar mijn oma. Gezellig spelletjes doen en in de avond daar eten. Na het eten gaan we dan weer gewoon naar huis, om nog even tv te kijken. Op tweede kerstdag doe ik dan niks, want dat doe ik nooit en de dag erna moet ik sowieso weer werken. En mijn moeder viert dan kerst bij haar vriend op 2e kerstdag.

Zo is de planning ineens omgegooid, maar wel op een leuke manier en met een prima reden 😉 Op zich ook wel eens leuk om het voor een keer ietsje anders te doen.

Leestip: Ik ga voor 850 euro verdienen in 2020!

Wat doen/ deden jullie dit jaar met kerst? Fijne dag vandaag en morgen!