Finale en eindstand van de pot

Finale en eindstand van de pot

7 maart 2021 3 Door Marìs

Vandaag mijn artikel; Finale en eindstand van de pot. Dit gaat natuurlijk over het tv programma Wie is de mol.

Finale en eindstand van de pot

Finale en eindstand van de pot

Ik deel vandaag met jullie een artikel over de Finale en eindstand van de pot van Wie is de mol? Vorige week konden we al zien dat Charlotte de verliezer is. Zij werd door veel mensen ervan verdacht de mol te zijn, maar anderen vonden haar juist ‘de perfecte hulpmol’. Helaas had ik zelf ook veel punten op Charlotte ingezet via de app, dus die punten kwamen te vervallen.

Leestip: Belastingteruggave 2021 bekend!

Mijn nummer 2 mol was Rocky. Dus mijn overige punten zette ik in zijn geheel op haar in. Renée vond ik veel te opvallend en daarvan had ik ook zoiets; als jij de mol bent vind ik je niet leuk als mol. Omdat ze dan zichzelf zo dom en doof voordeed, terwijl ze dat niet is. Ik vind het erg gemakkelijk om op die manier geld uit de pot te houden. Dan hoef je er in mijn ogen weinig moeite voor te doen om dat te bereiken. Wel zou ik haar leuk vinden als winnares! En ik denk dat Rocky gewoon heel subtiel veel geld uit de pot heeft weten te houden.

In de laatste aflevering van afgelopen zaterdag konden we natuurlijk pas écht alle mol-acties zien en daarom kun je je dan ook pas een écht oordeel vormen over de mol en hoe (in dit geval) zij het gedaan heeft. Dat het een vrouw is staat natuurlijk inmiddels wel vast. De vorige keer had ik het goed gegokt dat Jeroen de mol was. Ik hoop het deze keer met Rocky ook bij het rechte eind te hebben. Wel heb ik deze keer veel meer andere mensen eerst verdacht, zoals Marije en Charlotte. Ook kwam Lakshmi heel even in mijn hoofd voorbij, maar de aflevering dat ik haar verdacht vond, vloog ze eruit.

Tja… ik had er niet verder naast kunnen zitten. Het was dus tóch Renée. Ik heb weer genoten van het stukje met alle mol-acties. Ik vind het zo heerlijk dat mensen dan recht in de camera zeggen; dat geld? Heb ik toch niet nodig? Weg ermee! Of als ze heel triomfantelijk een blik in de camera werpen, of een gebaar maken van; yes dat is weer gelukt!

Meer op de website!

Zo heb ik ook de extra mol-acties op de website bekeken. En natuurlijk de dagboek van de winnares en het dagboek van Renée. Bij het dagboek van Rocky heb ik even een traantje weggepinkt bij het volgende stukje omdat ik het zo mooi gezegd vind;

Leestip: Contract verlengd en meeruren omgezet!

Ik overleef executie na executie en bij elke biecht voor de executie krijg ik de vraag: Wat als je nu naar huis moet? Bij die vraag denk ik aan mijn vader, hij is begin 2019 overleden aan de ziekte ALS. Mijn grote Molukse voetbalheld waar ik mijn eerste voetbaltrucjes van heb geleerd. Op zijn sterfbed geeft hij mij een belangrijke levensles: ‘We zijn mensen van de dag, denk aan alles dat je in dit leven mag meemaken, alles dat je niet mag meemaken ken je niet en bestaat niet.’ Hij verwees naar alle mooie herinneringen die we samen hebben gekend, koester die en wees dankbaar. En dat was altijd mijn antwoord op die ene vraag: Wat als je nu naar huis moet?

Het gehele dagboek van Rocky kun je hier teruglezen. Ze is ook wel écht terecht de winnaar omdat ze al zó lang goed zat. En zo mooi dat ze het geld aan het goede doel geeft ook! Gefeliciteerd Rocky!

Nu ik alle mol-acties gezien heb, zaten er toch best wat gedurfde acties tussen van Renée, dat moet ik toegeven! Dat maakt haar dan uiteindelijk toch wel een leuke mol. Zoals jezelf in het filmpje al voorstellen als de mol, hoewel dat héél moeilijk te achterhalen is als kijker (of kandidaat). Maar ook de codes fout overnemen en gelijk opnieuw herhalen. Je zal maar betrapt worden, ik hou van dat soort acties met lef! Wederom bij het omhoog (of omlaag) halen van de kleding recht voor de neus van de anderen. Zo maf dat niemand dat doorgehad heeft. En ze had zoveel geluk dat Splinter niet nét de hoek om kwam bij het omwisselen van de kleding in de kluisjes. Ook dat lijkt me zenuwslopend.

Ook was het leuk om de hints naar Renée te horen die voorbij gekomen zijn. Zo werd op internet door de echte molloten ook veelal de reeën genoemd, als je dat husselt wordt het Renée. Maar nee dat werd niet genoemd!

Ik vond dit wederom weer een heel leuk en mooi seizoen en ik verheug me enorm op het nieuwe seizoen. Hopelijk kan dat gewoon volgens planning opgenomen worden en maken ze er weer wat moois van. Want we kunnen ten slotte niet al te langer zonder Wie is de mol?!

En dan nu de mol-acties én de eindstand van de pot. De pot is geëindigd op: 9675 euro.

Leestip: Wat te doen met spaargeld!

Wat zou jij doen met 9675 euro? Wie was jouw mol? En wat vond jij de mooiste mol-actie?

Finale en eindstand van de pot