Financieel puzzelen en vooruit denken

Financieel puzzelen en vooruit denken

2 augustus 2020 18 Door Marìs

Financieel puzzelen en vooruit denken. De maand augustus is begonnen en ik ben op de helft met mijn moeder terugbetalen. Met het salaris van september heeft zij al het geld terug. Daarna moet ik natuurlijk nog wel het geleende autogeld bij mezelf terugzetten.

Financieel puzzelen en vooruit denken

Financieel puzzelen en vooruit denken

Financieel puzzelen en vooruit denken. Nu zit ik voor mezelf natuurlijk alweer te puzzelen en vooruit te denken hoe ik dat zal aanpakken. Maar ook denk ik nóg iets verder vooruit, namelijk als ik mijn eigen geld weer teruggezet heb, op de bedragen die ik hád staan voordat ik de auto kocht, hoe ik dan mijn geld ga verdelen.

Leestip: Zo spaar jij ook 30.000 euro!

Genoeg om over na te denken dus. Voor nu weet ik wel al zeker dat ik van hoge bedragen naar lagere bedragen ga werken, want ik ben nu zo gewend dat het traag gaat dat ik hierna dus begin met mijn bufferrekening weer aan te vullen, want daar moet ik het grootste bedrag op terugzetten. En daarna kijk ik gewoon per keer hoeveel ik waarvoor terug kan zetten. Maar het begin van het geld bij mezelf is duidelijk.

En dan hoeveel ik per maand wil gaan sparen voor welk doel. Daar ben ik nog niet helemaal over uit. Waar ik wel over uit ben, is dat ik mijn geld ga verdelen over de volgende doelen. Bufferrekening, auto spaarrekening (dat bedrag gaat een stuk omhoog vergeleken met nu). Maar daarnaast ook ‘aankopen’.

Die leg ik even wat uitgebreider uit. Er moet nog een logeerbed komen (zodat ik zelf ook kan wisselen van slaapkamer als er achter herrie is omdat iedereen buiten zit, dat ik dan meteen als ik wil slapen kan overstappen naar de kamer voor). Ook moet er nog een kast komen, want mijn tweede kast is naar mijn moeder gegaan en 1 kast is te weinig, maar dat kan pas als de kamer voor af is. En stukje bij beetje ben ik ook aan een nieuwe laptop toe. Ik merk namelijk dat hij slechter aan het worden is. Dus kan ik maar beter alvast gaan sparen voor een vervanger. Als het dan zo ver is, staat het geld klaar.

Voor die 3 doelen bij elkaar wil ik dus ook een flink maandbedrag gaan wegzetten, want het zijn allemaal vrij dure dingen en ik wil dat geld eigenlijk in 1 jaar bij elkaar sparen. Daarnaast denk ik erover om het geld wat ik investeer en beleg op te hogen en het liefst spaar ik ook een vast minimaal bedrag voor de verbouwing weg elke maand, maar of dat gaat lukken is even de vraag. Wellicht hou ik dat op 1x per jaar een bedrag (van mijn belastingteruggave en vakantiegeld een stukje). September wordt wel mijn slechtste maand van het jaar qua salaris, omdat ik dan de minste overuren uitbetaald krijg.

Dus stiekem hoop ik dat ik met mijn blog deze maand (augustus) zó goed ga verdienen dat ik in september weer een uitbetaling ontvang (maar ik ontvang hem nu eerst in augustus, dus moet vanaf 0 beginnen). En om deze maand nou 70 euro te verdienen terwijl het zomer is, lijkt me toch wel een uitdaging. Want ik merkte in juli al dat ik een stuk minder verdiend had. Mensen zijn toch weer een stuk meer weg/ buiten/ niet op internet. Dus het wordt even spannend.

Dus met de bedragen ga ik dit weekend nog even puzzelen en die kan ik dan altijd weer aanpassen, maar ik stel wel alvast een idee op. Komende week zal ik dat idee met jullie delen.

Leestip: Makkelijk geld verdienen!

Als jij in potjes spaart, hoe bepaalde jij dan de eerste keer (of de laatste keer, als je het ooit aangepast hebt) hoeveel je voor welk doel ging sparen?

Financieel puzzelen en vooruit denken